Ο «Diddy» αντιμετωπίζει περισσότερες από 100 νέες καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα
Ο «Diddy» αντιμετωπίζει περισσότερες από 100 νέες καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα © EPA/ERIK S. LESSER
Celebrities

Ο «Diddy» αντιμετωπίζει περισσότερες από 100 νέες καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα

Τα «λευκά πάρτι» και «το τείχος της σιωπής έχει πλέον σπάσει»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο «Diddy» αντιμετωπίζει περισσότερες από 100 νέες καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα - Τα «λευκά πάρτι» και «το τείχος της σιωπής έχει πλέον σπάσει»

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πρόκειται να μηνύσουν τον μουσικό της ραπ Sean «Diddy» Combs για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, δήλωσε ένας Αμερικανός δικηγόρος.

Σε ορισμένα από τα φερόμενα ως θύματα του Diddy περιλαμβάνονται ανήλικοι που κακοποιήθηκαν όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα το οποίο σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε επιθετικά», δήλωσε ο κ. Buzbee στους δημοσιογράφους.

Shocking P. Diddy Sex Tape Shows 'High-Profile' Star: Accuser's Lawyer

Η Erica Wolff, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον κ. Combs, δήλωσε ότι ο ράπερ «εμφατικά και κατηγορηματικά» αρνείται τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι είναι «ψευδείς και δυσφημιστικοί».

Ο «πόλεμος» των δύο πλευρών

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο δικηγόρος που δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του «δεν θα αφήσουν πέτρα χωρίς γυρίσματα για να βρουν τους δυνητικά υπεύθυνους» για τη φερόμενη κακοποίηση, ή «οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που συμμετείχε ή επωφελήθηκε από αυτή την κατάφωρη συμπεριφορά».

Η Wolff ανέφερε σε δήλωσή της στο BBC ότι ο κ. Combs «ανυπομονεί να αποδείξει την αθωότητά του και να δικαιωθεί στο δικαστήριο, όπου η αλήθεια θα διαπιστωθεί με βάση στοιχεία και όχι εικασίες».

Ο Diddy συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για εκβιασμό και trafficking. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση, αφού του αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης, κατά της οποίας έχει ασκήσει έφεση.

Sean ‘Diddy’ Combs hit with 120 new sexual assault allegations

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για ποινικά αδικήματα.

Ο συνήγορος κατηγορίας συνολικός αριθμός των φερόμενων θυμάτων που εκπροσωπεί ανέρχεται σε 120, με τα μισά από αυτά να είναι άνδρες και τα άλλα μισά γυναίκες που προέρχονται από περισσότερες από 25 πολιτείες των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι 25 από τα φερόμενα ως θύματα που εκπροσωπεί ήταν ανήλικοι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ. Combs κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Οι ισχυρισμοί εκτείνονται από το 1991 έως και φέτος, ενώ τα περιστατικά έλαβαν χώρα στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, δήλωσε ο κ. Buzbee. Πρόσθεσε ότι τα περισσότερα περιστατικά συνέβησαν μετά το 2015.

Οι περισσότεροι από τους ενάγοντες, είπε, ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα βιασμού σε ραντεβού μετά από πάρτι που διοργάνωνε ο κ. Combs και τα οποία γίνονταν σε γνωστούς χώρους, καθώς και σε ιδιωτικές κατοικίες και ξενοδοχεία.

Ο κ. Buzbee είπε ότι τα πάρτι γίνονταν είτε με αφορμή την κυκλοφορία κάποιου άλμπουμ, είτε ήταν πάρτι παραμονής Πρωτοχρονιάς και πάρτι για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Άλλα συνέβησαν σε αυτό που είπε ότι ήταν ακροάσεις.

«Πολλές φορές, ειδικά νέοι άνθρωποι που ήθελαν να μπουν στη βιομηχανία, εξαναγκάζονταν σε τέτοιου είδους συμπεριφορές με την υπόσχεση ότι θα γίνονταν σταρ ή με την υπόσχεση ότι ο Sean Combs θα άκουγε την κασέτα τους», είπε ο κ. Buzbee.

Ένας άνδρας, ο οποίος ήταν εννέα ετών τότε, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον κ. Combs και τους συνεργάτες του σε ένα στούντιο ηχογράφησης στη Νέα Υόρκη, ενώ προσπαθούσε να κλείσει ένα δισκογραφικό συμβόλαιο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι υπήρχε σαφής τρόπος λειτουργίας με τα φερόμενα ως θύματα να προσφέρονται συνήθως «ενισχυμένα» ποτά πριν δεχτούν σεξουαλική επίθεση.

«Το μεγαλύτερο μυστικό στη βιομηχανία του θεάματος αποκαλύφθηκε επιτέλους στον κόσμο». «Το τείχος της σιωπής έχει πλέον σπάσει».

Με πληροφορίες από BBC

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice