Η Κάγια Τζόουνς ισχυρίζεται ότι οι «Pussycat Dolls» ήταν βιτρίνα για κύκλωμα πορνείας

Οι αναρτήσεις στο Χ, που πυροδότησαν τις αντιδράσεις

Newsroom |

Η Κάγια Τζόουνς ισχυρίζεται ότι οι «Pussycat Dolls» ήταν βιτρίνα για κύκλωμα πορνείας - Οι αναρτήσεις στο Χ, που πυροδότησαν τις αντιδράσεις

Βίντεο από μία συνέντευξη της Κάγια Τζόουνς το 2017, όπου μιλάει για την περίοδο που ήταν μέλος του γυναικείου συγκροτήματος, Pussycat Dolls κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η πρώην Pussycat Doll Κάγια Τζόουνς υποστήριξε τους ισχυρισμούς της ότι το συγκρότημα ήταν στην πραγματικότητα ένα κύκλωμα πορνείας για άλλη μια φορά στον απόηχο του δραματικού σκανδάλου των σεξουαλικών εγκλημάτων του Sean «Diddy» Combs που επηρεάζει τη μουσική βιομηχανία.

Η Τζόουνς ήταν με το συγκρότημα όταν δημιουργήθηκε το 2003 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 πριν παραιτηθεί με την αιτιολογία ότι «δεν ήταν πλέον διασκεδαστικό» να είναι μέλος πριν κάνει ισχυρισμούς-βόμβα ότι κακοποιήθηκε από στελέχη το 2017.

Οι αναρτήσεις στο Χ της Κάγια Τζόουνς, που πυροδότησαν τις αντιδράσεις

Η 40χρονη προέβη σε αναρτήσεις στο Χ, για να δημοσιεύσει μια σειρά από δραματικά tweets, μεταξύ των οποίων και ως απάντηση στον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Έλον Μασκ.

«Η αλήθεια μου. Δεν ήμουν σε κοριτσίστικο γκρουπ», έγραψε η Τζόουνς στο X. «Ήμουν σε ένα κύκλωμα πορνείας. Έτυχε να τραγουδήσουμε και να γίνουμε διάσημες. Ενώ όλοι όσοι μας ανήκαν έβγαζαν δολάρια».

Η Τζόουνς αργότερα δημοσίευσε: «Ορίστε @elonmusk. Μιλάω από το 2017. Κανείς δεν με άκουσε».

Οι Pussycat Dolls ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα των αρχών της δεκαετίας του 2000 και επέτρεψαν σε μέλη όπως η Nicole Scherzinger να γίνουν γνωστά ονόματα χάρη σε επιτυχίες όπως το Don't Cha, πριν διαλυθούν αρχικά το 2010.

Ωστόσο, λόγω της ιδιότητάς τους ως νεαρές γυναίκες, συχνά χρησιμοποιούσαν τη σεξουαλική τους ελκυστικότητα ως τακτική μάρκετινγκ και ερμηνείας, κάτι που η Τζόουνς ισχυρίζεται τώρα ότι δεν επωφελήθηκαν και φαίνεται να υπονοεί ότι δεν συμφωνούσε με αυτό.

«Ο Robin & η δισκογραφική εταιρεία έβγαζαν όλα τα χρήματα», πρόσθεσε η Jones. «Εμείς ως Pussycat Dolls πληρωνόμασταν 500 δολάρια την εβδομάδα. Ενώ μας κακοποιούσαν & μας χρησιμοποιούσαν. Γεγονός!»

Στη συνέχεια, η Τζόουνς κατέληξε: «Το 2004 το είπα σε στελέχη του Χόλιγουντ, το 2005-2006 το είπα στον Τύπο. Το 2011 μίλησα ξανά. Ελπίζω να μπορείτε να με ακούσετε τώρα Media το 2017! Μπράβο σας».

Στην τελευταία της ανάρτηση, η τραγουδίστρια λέει: «Ξετρελάθηκα με όλα τα σχόλια, σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Αν με είχαν πιστέψει περισσότεροι νωρίτερα, θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί περισσότεροι. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρειάστηκε άλλη μια περίπτωση διασημότητας για να καταλάβει ο κόσμος το είδος της εκμετάλλευσης που συμβαίνει».


Ο Ρόμπιν Άντιν, δημιουργός των Pussycat Dolls αρνείται τους ισχυρισμούς, χτυπώντας τους ως «γελοία ψέματα» στο The Blast, ενώ ισχυρίζεται ότι η Jones κυνηγάει τη φήμη.