Πέθανε ο μικρότερος αδερφός της Μαντόνα, Κρίστοφερ Τσικόνε
Πέθανε ο μικρότερος αδερφός της Μαντόνα, Κρίστοφερ Τσικόνε © Χ
Celebrities

Πέθανε ο μικρότερος αδερφός της Μαντόνα, Κρίστοφερ Τσικόνε

Η ιδιαίτερη σχέση που είχαν, το βιβλίο που τους χώρισε και το τέλος

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μαντόνα: Πέθανε ο μικρότερος αδερφός της λίγες ημέρες μετά τον θανατο της μητριάς της

Σε ηλικία 63 ετών πέθανε ο μικρότερος αδελφός της Μαντόνα, Κρίστοφερ Τσικόνε, καλλιτέχνης και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ο Κρίστοφερ Τσικόνε, ο οποίος ξεκίνησε ως χορευτής και χορογράφος, χρησιμοποίησε το ταλέντο του για να υποστηρίξει την ανερχόμενη καριέρα της Madonna, γινόταν dresser και δημιουργικός σύμβουλος της σούπερ σταρ αδελφής του. Σκηνοθέτησε επίσης μουσικά βίντεο και περιοδείες, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας περιοδείας The Girlie Show της Μαντόνα το 1993. Ήταν επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής της παγκόσμιας περιοδείας της Blond Ambition το 1990.

Συνέχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής και καλλιτέχνης εσωτερικών χώρων, υποδημάτων και επίπλων και έγραψε το 2008 το best-seller βιβλίο «Life With My Sister Madonna», το οποίο οδήγησε σε αναφορές ότι τα αδέλφια είχαν τσακωθεί.

Η ανάρτηση της Μαντόνα για τον θάνατο του αδερφού της

«Ο αδερφός μου ο Κρίστοφερ έφυγε. Ήταν ο πιο κοντινός άνθρωπος σε μένα τόσο καιρό. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε τον δεσμό μας. Πιάσαμε ο ένας τα χέρια του άλλου και χορέψαμε μέσα από την τρέλα των παιδικών μας χρόνων.
Ο Δάσκαλος του μπαλέτου μου, ονόματι επίσης Christopher- δημιούργησε έναν ασφαλή χώρο για τον αδερφό μου να είναι ομοφυλόφιλος. Μια λέξη που δεν ειπώθηκε ούτε καν ψιθύρισε εκεί που ζούσαμε. Όταν τελικά πήρα το κουράγιο να πάω στη Νέα Υόρκη για να γίνω χορεύτρια ακολούθησε ο αδερφός μου.
Και πάλι πιάσαμε ο ένας τα χέρια του άλλου, και χορέψαμε μέσα στην τρέλα της Νέας Υόρκης! “Καταβροχθίσαμε” την Τέχνη και τη Μουσική και τον Κινηματογράφο σαν πεινασμένα ζώα ήμασταν στο επίκεντρο της έκρηξης όλων αυτών των πραγμάτων. Χορέψαμε μαζί στη σκηνή στην αρχή της καριέρας μου και τελικά έγινε ο υπεύθυνος πολλών περιοδειών. Όσον αφορά το καλό γούστο, ο αδερφός μου ήταν ο Πάπας και έπρεπε να φιλήσεις το δαχτυλίδι για να πάρεις την ευλογία του.

Ο αδερφός μου ήταν δίπλα μου. Ήταν ζωγράφος, ποιητής και οραματιστής. Τον θαύμασα. Είχε άψογο γούστο. Και μια κοφτερή γλώσσα, που μερικές φορές χρησιμοποιούσε εναντίον μου αλλά πάντα τον συγχωρούσα.

Ανεβήκαμε μαζί στα ψηλότερα ύψη και πέσαμε στα χαμηλότερα. Κάπως έτσι, πάντα ξαναβρεθήκαμε και κρατιόμασταν χέρι χέρι και συνεχίζαμε να χορεύουμε. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα
Δεν μιλήσαμε για κάποια στιγμή αλλά όταν ο αδερφός μου αρρώστησε, βρήκαμε τον δρόμο της επιστροφής ο ένας στον άλλο. Έκανα ό,τι μπορούσα για να τον κρατήσω στη ζωή όσο περισσότερο γινόταν. Πονούσε τόσο πολύ προς το τέλος και για άλλη μια φορά πιασθήκαμε στα χέρια κλείσαμε τα μάτια και χορέψαμε. Μαζί. Χαίρομαι που δεν υποφέρει πια. Δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας σαν αυτόν. Ξέρω ότι κάπου χορεύει».

Το βιβλίο που είχε χωρίσει τη Μαντόνα από τον αδερφό της

Ο Κρίστοφερ Τσικόνε ισχυρίστηκε ότι η Μαντόνα τον ξεμπρόστιασε σε συνέντευξή της στο The Advocate το 1991, όπου τον χαρακτήρισε «ομοφυλόφιλο», και κατηγόρησε τον πρώην σύζυγο της Madonna Guy Ritchie ότι είναι ομοφοβικός. Είπε ότι το «σημείο καμπής» στη σχέση τους ήρθε όταν έφερε κάμερες στον τάφο της μητέρας τους για το ντοκιμαντέρ του 1991, Truth or Dare.

«Το κρατούσα μέσα μου, αλλά σκέφτηκα στον εαυτό μου: «Εντάξει, δεν υπάρχουν όρια τώρα». Ξέρετε, η μητέρα μου έχει γίνει τώρα μια πλευρά - ένας μικρός παίκτης στη ζωή της, στην ιστορία της ζωής της, και αυτό με πλήγωσε», δήλωσε στο Good Morning America το 2008. «Και η γνώμη μου γι' αυτήν άλλαξε εκείνη τη στιγμή. Δεν είπα ποτέ τίποτα γι' αυτό».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι, τελικά, είναι ένα μοναχικό άτομο και, δυστυχώς, είναι πραγματικά μοναχικά στην κορυφή». Η μακροχρόνια εκπρόσωπος της Μαντόνα, Liz Rosenberg, δήλωσε τότε στο Associated Press ότι η καλλιτέχνιδα δεν διάβασε το μυθιστόρημα, αλλά το βρήκε «πολύ ενοχλητικό» που ο Κρίστοφερ «αποφάσισε να πουλήσει ένα βιβλίο βασισμένο στην αδελφή του».

«Θα πρέπει να υποθέσω ότι έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δεν έχουν στενή και αγαπημένη σχέση», δήλωσε η Rosenberg. «Και με την κυκλοφορία του βιβλίου, υποθέτω ότι αυτό θα απομακρύνει τις πιθανότητες να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

«Η σχέση μας είναι μια χαρά όσον αφορά εμένα» είπε ο αδερφός της Μαντόνα μερικά χρόνια μετά

Αλλά σε συνεντεύξεις του 2012, ο Κρίστοφερ Τσικόνε. ανέφερε ότι είχαν τακτοποιήσει τα πράγματα. «Η σχέση μας είναι μια χαρά όσον αφορά εμένα», δήλωσε στο CBS News.

Πρόσθεσε στην Evening Standard: «Είμαστε σε επαφή μεταξύ μας, αν και δεν την έχω δει εδώ και πολύ καιρό. Είμαστε ξανά σαν αδελφός και αδελφή. Δεν εργάζομαι για εκείνη και είναι καλύτερα έτσι. ... Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος γι' αυτήν. Είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Έχει τη φωνή της Μπάρμπρα Στρέιζαντ; Όχι. Μπορεί να χορέψει όπως η Μάρθα Γκράχαμ; Μάλλον όχι. Αλλά ο συνδυασμός των ικανοτήτων της την έχει κάνει σπουδαία και έχει αφήσει μια τεράστια κληρονομιά γι' αυτήν, και μέσω αυτής, για μένα. Οπότε ναι, ο Θεός να την ευλογεί».

Ο Κρίστοφερ Τσικόνε έκανε εμπορικό εσωτερικό σχεδιασμό για εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες, τα εταιρικά κουτιά για την αρένα O2 του Λονδίνου και μια ανάπτυξη πολυτελών διαμερισμάτων στο Μαϊάμι Μπιτς. Ο σχεδιασμός επίπλων του για την Bernhardt Furniture επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί στο γραφείο του προέδρου Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη.

Ο Κρίστοφερ Τσικόνε γεννήθηκε στο Pontiac του Michigan, στις 20 Νοεμβρίου 1960 και μεγάλωσε στο Ρότσεστερ του Μίσιγκαν. Σπούδασε χορό και φοίτησε στα πανεπιστήμια Western Michigan και Oakland, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε στο πλευρό της Madonna.

Στα τελευταία του χρόνια, επέστρεψε στο Μίσιγκαν, κοντά σε μέλη της οικογένειας που συμμετέχουν στην εταιρεία κρασιού του πατέρα του με έδρα το Suttons Bay, Ciccone Vineyards. Το 2016 παντρεύτηκε τον Θάκερ, έναν Βρετανό ηθοποιό που ζει στο Λος Άντζελες.

Με πληροφορίες από The Hollywood Reporter 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice