Εμπλέκεται ο Diddy στη δολοφονία του Tupac Shakur;
Εμπλέκεται ο Diddy στη δολοφονία του Tupac Shakur; © Raymond Boyd/Getty Images
Celebrities

Εμπλέκεται ο Diddy στη δολοφονία του Tupac Shakur;

Η οικογένεια του Tupac Shakur προσέλαβε δικηγόρο για να εξακριβώσει οποιαδήποτε σχέση

62224-137655.jpg
Newsroom |

Εμπλέκεται ο Diddy στη δολοφονία του Tupac Shakur; - Η οικογένεια του Tupac Shakur προσέλαβε δικηγόρο για να εξακριβώσει οποιαδήποτε σχέση

Η οικογένεια του Tupac Shakur προσέλαβε τον ισχυρό δικηγόρο Alex Spiro για να διερευνήσει τυχόν σχέσεις μεταξύ του Sean «Diddy» Combs και της δολοφονίας του Shakur, όπως επιβεβαίωσε το Rolling Stone. Η είδηση ακολουθεί τις αναφορές ότι η οικογένεια του εκλιπόντος ράπερ του Λος Άντζελες προσέλαβε ομάδα ερευνητών για να εξακριβώσει αν ο ιδρυτής της Bad Boy Entertainment είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στοn θάνατό του.

Ένας εκπρόσωπος του Diddy Combs δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, αλλά στο παρελθόν ο Combs έχει αρνηθεί σθεναρά οποιαδήποτε ανάμειξη.

Εμπλέκεται ο Diddy στη δολοφονία του Tupac Shakur; 

Στο αποκορύφωμα της βεντέτας μεταξύ «Ανατολικής και Δυτικής Ακτής» της χιπ-χοπ, ο 25χρονος Tupac σκοτώθηκε από πυροβολισμούς από αυτοκίνητο στο Λας Βέγκας τον Σεπτέμβριο του 1996. Η δολοφονία του παρέμεινε ανεξιχνίαστη, αλλά μια σημαντική ανακάλυψη στην ανεξιχνίαστη υπόθεση ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν το μέλος της συμμορίας Compton Crips Duane Keith «Keffe D» Davis συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Shakur.

Ο Davis -ο οποίος οδηγείται σε δίκη τον Μάρτιο του 2025- έχει ισχυριστεί ότι ο Diddy προσέφερε 1 εκατομμύριο δολάρια για ένα χτύπημα στον Shakur.

Τον Σεπτέμβριο, ο Diddy συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σεξουαλικά εγκλήματα, σχεδόν έναν χρόνο αφότου η πρώην φίλη του Casandra «Cassie» Ventura κατέθεσε αγωγή για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του.

Η οικογένεια του Tupac Shakur προσέλαβε δικηγόρο για να εξακριβώσει οποιαδήποτε σχέση του Diddy στη δολοφονία του

Ο Spiro είναι ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους στο Χόλιγουντ, εκπροσωπώντας ονόματα όπως η Megan Thee Stallion, ο Jay-Z και ο Elon Musk. Η πιο πρόσφατη πολύκροτη υπόθεσή του κατέληξε σε νίκη, όταν δικαστής του Νέου Μεξικού απέρριψε τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εναντίον του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν. Ο Spiro εκπροσωπεί επίσης επί του παρόντος τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία.

Ποιος ήταν όμως ο Tupac Shakur

Ο Tupac Shakur, γνωστός και ως 2Pac, κατάφερε να ξεφύγει από τα γκέτο στα οποία ζούσε και πάλεψε για μια καλύτερη ζωή και για ίσα δικαιώματα, ενώ έγινε ο κορυφαίος καλλιτέχνης της ραπ μουσικής παγκοσμίως.

2Pac - All Eyez On Me

Θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς της ραπ, παρά τη σύντομη καριέρα του, με στίχους που θίγουν με οξύ τρόπο τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαύρη κοινότητα των αμερικανικών μεγαλουπόλεων.

California Love (Original Version)

Η δημοτικότητά του δεν κόπασε μετά τον θάνατό του. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται και σε μια σειρά δίσκων του που κυκλοφόρησαν τα επόμενα χρόνια.

Η δολοφονία του

Ο Tupac απεβίωσε στις 13 Σεπτεμβρίου 1996 (σε μία ανεξιχνίαστη υπόθεση), ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου είχε πάει να παρακολουθήσει, στο γήπεδο MGM Grand του Λας Βέγκας, έναν αγώνα μποξ μεταξύ του Μάικ Τάισον (Mike Tyson) και του Μπρους Σέλντον (Bruce Seldon).

Ο Τάισον δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του και έτσι ο αγώνας τελείωσε στον πρώτο κιόλας γύρο, αναδεικνύοντάς τον ως νικητή. Αργότερα, ο Tupac καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της εταιρείας του, στη θέση του συνοδηγού, κατευθυνόταν στο Club 662. Στις 11:17, καθώς περίμεναν στο φανάρι, μια άσπρη κάντιλακ σταμάτησε δίπλα τους και από το πίσω παράθυρο κάποιος πυροβόλησε πέντε φορές τον Tupac.

Το αμάξι εξαφανίστηκε, ενώ η μαύρη BMW που οδηγούσε ο Σουγκ Νάιτ, ξαφνικά έβαλε μπρος, έκανε αναστροφή και συγκρούστηκε στο πεζοδρόμιο στην απέναντι λωρίδα του δρόμου. Επιτόπου, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και τα ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο και να διερευνήσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

Ο Tupac έπεσε σε κώμα και μετά από 6 ημέρες στο νοσοκομείο, στις 13 Σεπτεμβρίου πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.

Με πληροφορίες από Rolling Stone

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice