Οι δικηγόροι του Diddy κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαρρέει πληροφορίες για να υπονομεύσει την υπόθεση

Τι αναφέρουν στο υπόμνημα που κατέθεσαν

Newsroom |

Γιατί κατηγορούν την κυβέρνηση οι δικηγόροι του Diddy - Τι αναφέρουν στο υπόμνημα που κατέθεσαν

Στη συνεχιζόμενη υπόθεση εναντίον του Sean «Diddy» Combs, η νομική του ομάδα κατέθεσε νωρίτερα σήμερα αίτηση για ακρόαση αποδεικτικών στοιχείων, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε εκστρατεία συκοφάντησης, συνεργαζόμενη με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να υπονομεύσει μια δίκαιη δίκη.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, το οποίο εξέτασε το Variety, ο συνήγορος του Diddy ισχυρίζεται ότι υπήρξαν πολλές προσπάθειες στο «σχέδιο της κυβέρνησης» να υπονομεύσει το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη. Στο λεπτομερές έγγραφο, ζητούν να εξεταστούν τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα -συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαίρεσης μαρτύρων ή της απόρριψης όλων των κατηγοριών του κατηγορητηρίου του.

Τι αναφέρουν στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Diddy

Στο υπόμνημα, επισημαίνουν τέσσερις διαφορετικές τακτικές κυβερνητικής παραβατικής συμπεριφοράς, με πιο κραυγαλέα τη διαρροή στο CNN της φωτογραφίας του Combs που φέρεται να επιτέθηκε στην πρώην φίλη του Cassie Ventura το 2016. Οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι ούτε η Ventura ούτε ένα τρίτο μέρος ήταν πιθανές πηγές της διαρροής, καθώς η Ventura θα το είχε περιγράψει με περισσότερες λεπτομέρειες στην αγωγή της για σεξουαλική επίθεση και ένα τρίτο μέρος θα προσπαθούσε να το πουλήσει. Έτσι, δείχνουν την κυβέρνηση ως τον πιο πιθανό ένοχο, δεδομένης της χρονικής στιγμής της δημοσιοποίησης της κασέτας.

Επίσης δηλώνουν ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες πρέπει να γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα υπήρχε μια διακοπή στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση των χρημάτων απόκρυψης, ώστε ο πρώην πρόεδρος να παραστεί στην αποφοίτηση του γιου του Μπάρον Τραμπ και ότι η χρονική στιγμή της 17ης Μαΐου ήταν «η τέλεια στιγμή, καθώς ήταν μια μέρα με χαμηλή ειδησεογραφία». Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από το CNN, ο συνήγορος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια και ζητά τη διεξαγωγή αποδεικτικής ακρόασης για να διαπιστωθεί αν ένας πράκτορας παρείχε την κασέτα στο CNN.

Επιπλέον, η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι οι έρευνες στις κατοικίες του Combs στο Λος Άντζελες και στη Φλόριντα τον Μάρτιο έγιναν σκόπιμα μέρα μεσημέρι για να μεγιστοποιηθεί η προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Ισχυρίζονται ότι τα μέσα ενημέρωσης ήταν παρόντα κατά την έναρξη της έρευνας στο Λος Άντζελες, «πριν τοποθετηθεί η ταινία της σκηνής του εγκλήματος», γεγονός που υποδηλώνει ότι η DHS ειδοποίησε εκ των προτέρων τα μέσα ενημέρωσης. Οι δικηγόροι του Combs επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε υπερβολική βία εναντίον των παιδιών του κατά τη διάρκεια των επιδρομών και τα οδήγησε σε μια ορατή περιοχή της ιδιοκτησίας για να τα δουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι συνήγοροι επισημαίνουν διάφορες διαρροές τους τελευταίους επτά μήνες και ανώνυμες δηλώσεις του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που δόθηκαν στον Τύπο ως συγκεκριμένα παραδείγματα της προσπάθειας «να αλλοιωθεί η φήμη του κ. Combs πριν από τη δίκη». Ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το παράπτωμα, την αποκάλυψη των σχετικών στοιχείων, την απαγόρευση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να διαρρεύσουν περαιτέρω πληροφορίες και άλλα διορθωτικά μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν «αποκλεισμό μαρτύρων, απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο του 2016, ή απόρριψη όλων των κατηγοριών του κατηγορητηρίου».

Αυτό σηματοδοτεί το τελευταίο στην ομοσπονδιακή υπόθεση του Combs, στην οποία κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών εγκληματών. Χθες, η ομάδα του κατέθεσε μια τρίτη έκκληση για την προδικαστική αποφυλάκισή του, ενώ νωρίτερα σήμερα, ο συνήγορός του ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο του 2025. Ο Κομπς παραμένει προς το παρόν υπό ομοσπονδιακή κράτηση και αύριο είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί ενώπιον του νέου δικαστή της υπόθεσης για μια διάσκεψη για την κατάστασή του.