Ράσελ Μπραντ: Πήγε στον τυφώνα Μίλτον για να «βρει τον Θεό»

O κωμικός έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σεξουαλική παρενόχληση και χρήση ναρκωτικών

Newsroom |

Ράσελ Μπραντ: Πήγε στον τυφώνα Μίλτον για να «βρει τον Θεό»

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπραντ ισχυρίστηκε ότι «βρήκε τον Θεό» στη μέση του τυφώνα Μίλτον, παρόλο που βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το μάτι της καταιγίδας.

Μιλώντας από το Μαϊάμι - το οποίο δεν βρισκόταν απευθείας στο πέρασμα του Μίλτον - ο Ράσελ Μπραντ, ένας Βρετανός κωμικός που έγινε podcaster, είπε: «Στη μέση αυτής της τρελής καταιγίδας, [αξίζει] να σκεφτούμε πώς η μεταφορά της μας επηρεάζει όλους. Όπως και τα ζώα, νομίζω ότι μπορούμε να αισθανθούμε ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει. Η καταιγίδα, υποθέτω, είναι μια επίδειξη της παντοδύναμης δύναμης που είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Ως μεταφορά, με βοηθά να καταλάβω ότι πρέπει να ακούω και να προσέχω για τον Χριστό».

Η δυτική ακτή της Φλόριντα επλήγη περισσότερο, με την Τάμπα, τη Σαρασότα και το Φορτ Μάγιερς να υφίστανται καταστροφικά κύματα καταιγίδας και ανέμους ταχύτητας έως 120 μίλια την ώρα. Στη συνέχεια η καταιγίδα κινήθηκε ανατολικά, διασχίζοντας την κεντρική και ανατολική Φλόριντα προς το Ορλάντο, όπου ισχύουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες. Δεν πιστεύεται ότι είχε μεγάλες επιπτώσεις στο Μαϊάμι, στη νότια Φλόριντα, όπου ο Μπραντ δήλωσε ότι διέμενε.

Τον Απρίλιο, ο Μπραντ αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι είχε βαπτιστεί χριστιανός από τον Bear Grylls στον ποταμό Τάμεση. Έχει γίνει όλο και πιο εκδηλωτικός για την πίστη, λέγοντας στη ζωντανή εκπομπή του Τάκερ Κάρλσον τον περασμένο μήνα: «Ο Χριστός μας επιλέγει. Μακάρι να το ήξερα νωρίτερα. Μακάρι να μην είχα σκεφτεί ότι ήμουν πολύ έξυπνος για τη θρησκεία των γιαγιάδων μου».

Σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, την Πέμπτη, ο Μπραντ συνέκρινε τη ζωή μέσα στην καταιγίδα με το να βλέπει ο Πέτρος τον Χριστό να περπατάει στο νερό.

Στην κοινή έρευνα των εφημερίδων The Sunday Times, The Times και του καναλιού Channel 4, τέσσερις γυναίκες κατηγόρησαν τον ηθοποιό για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση κατά την περίοδο 2006-13. Την εποχή εκείνη ο Μπραντ ήταν στο απόγειο της καριέρας του, ως παρουσιαστής στο ραδιόφωνο του BBC και στο κανάλι Channel 4 και ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ.

Η καριέρα του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αρχικά στη Βρετανία και κατόπιν στις ΗΠΑ, σημαδεύτηκε από την εξάρτησή του από το αλκοόλ και την ηρωίνη, τον σύντομο γάμο του με την τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι και την τάση του να κομπάζει για τις κατακτήσεις του. Πρόσφατα πολλαπλασίασε τις συνωμοσιολογικές αναρτήσεις του, κατά των εμβολίων και των μεγάλων μέσων ενημέρωσης, στο κανάλι του στο YouTube (6 εκατ. συνδρομητές) και στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X (11 εκατ. ακόλουθοι).