Ο Τζόρτζιο Αρμάνι μίλησε για τη σεξουαλικότητά του, τον έρωτα και τους άντρες της ζωής του

«Ανυπομονούσα να βρεθώ κοντά του, να με αγγίξει»

Newsroom |

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι μίλησε για τη σεξουαλικότητά του, τον έρωτα και τους άντρες της ζωής του - Όσα είπε σε συνέντευξή του

Στο ιταλικό Corriere della Sera μίλησε ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι και ήταν πιο αποκαλυτπικός από ποτέ για τη ζωή και τη σεξουαλικότητά του αλλά και τις εμπειρίες του με άνδρες.

Ο Αρμάνι που λέγεται ότι αξίζει περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι πάντα πολύ μετρημένος όταν αναφέρεται στην ιδιωτική του ζωή και δεν είχε ποτέ σχολιάσει δημόσια τη σεξουαλικότητά του, πέρα από μια συνέντευξη στο Vanity Fair το 2000. «Είχα γυναίκες στη ζωή μου, και μερικές φορές άνδρες», είχε πει τότε.

Η σιωπή του κράτησε μέχρι αυτή τη συνέντευξη στην Corriere della Sera - εκεί μίλησε για τους άνδρες της ζωής του, περιγράφοντας λεπτομερώς την αντιμετώπιση της σεξουαλικότητάς του. Όπως αποκάλυψε έκανε για πρώτη φορά σεξ με ένα κορίτσι στο σχολείο, όμως ήταν ερωτευμένος με έναν άνδρα που γνώρισε στην καλοκαιρινή κατασκήνωση.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ γι' αυτό», δήλωσε ο σχεδιαστής. «Συνέβη κάτω από ένα υπόστεγο στην παραλία του Μισάνο, στις πέντε το απόγευμα, όταν όλα τα αγόρια της καλοκαιρινής κατασκήνωσης έπρεπε να κάνουν ήσυχα». 

Οι άντρες που σημάδεψαν τη ζωή του Αρμάνι

Το τι ακριβώς συνέβη δεν είναι σαφές, αλλά o Αρμάνι ο οποίος λάνσαρε τη δική του ετικέτα το 1975, συνέχισε λέγοντας: «Ήμουν σε μια ομάδα αγοριών και υπήρχε ένας επόπτης, ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος με τράβηξε αμέσως. Δεν το κατάλαβα πλήρως εκείνη τη στιγμή και δεν το συνέχισα. Αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά, η ζωή μου πήρε διαφορετική τροπή».

«Εκείνη την εποχή δεν έκανα διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ήταν απλώς μια έλξη που ένιωθα, κάτι όμορφο: Ανυπομονούσα να βρεθώ κοντά του, να με αγγίξει... Ένιωθα μια τεράστια σύνδεση. Είναι ακόμα μια πολύ συναισθηματική ανάμνηση για μένα». Ο Αρμάνι αργότερα σύναψε σχέση με τον συνέταιρο Σέρτζιο Γκαλεότι, ο οποίος πέθανε από μία ασθένεια που σχετίζεται με το Aids το 1985.

«Γνωριστήκαμε κοντά στο νυχτερινό κέντρο Capannina, στη Βερσίλια, όπου ήμουν για διακοπές για μερικές ημέρες. Είδα τον Σέρτζιο στο αυτοκίνητό του και ερωτεύτηκα αμέσως το τοσκανικό του χαμόγελο. Όταν πέθανε, ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του. Ακόμα εκπλήσσομαι που βρήκα μέσα μου την ανθεκτικότητα να αντέξω έναν τόσο τεράστιο πόνο», δήλωσε ο Αρμάνι.

«Έπρεπε να αξιοποιήσω τη δύναμη της θέλησής μου για να αντιμετωπίσω όλο τον πόνο και την οδύνη. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε δίπλα στον Σέρτζιο στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Και όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που η καριέρα μας απογειωνόταν, όταν γινόμασταν γνωστοί, στήναμε την εταιρεία μας, φτάναμε σε παγκόσμια φήμη. Ήταν η στιγμή που κέρδιζα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τότε αυτό το χτύπημα με χτύπησε».

Ο Αρμάνι είναι σήμερα σε σχέση με τον Λέο Ντελ'Όρκο, τον επικεφαλής του γραφείου ανδρικού στυλ του οίκου μόδας.

Αν και ο Αρμάνι φοράει ένα «υπέροχο δαχτυλίδι με διαμάντι», το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο και ο ίδιος «αδιαφορεί» για να χαρακτηρίσει τι ακριβώς είναι αυτό που μοιράζονται οι δύο άνδρες.

«Το ξανασκέφτομαι και συνειδητοποιώ ότι δεν έχει νόημα να είμαι ερωτευμένος και να του δίνω τόσο λίγο χώρο, γιατί απλά δεν έχω τόσο πολύ χώρο», δήλωσε. «Αλλά έχω βαθιά αγάπη για τον Λέο, ο οποίος ζει μαζί μου εδώ και χρόνια και είναι το πιο κοντινό μου πρόσωπο».