10 + celebrities που έκαναν coming out μετά τα 40

Αγαπημένοι διάσημοι που μίλησαν κάπως αργότερα στη ζωή για τη σεξουαλική τους ταυτότητα

Look Team |

Celebrities της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που όταν μίλησαν ανοιχτά έδωσαν κουράγιο και δύναμη σε πολύ κόσμο

To coming out δεν είναι μια εύκολη υπόθεση είτε είναι κανείς διάσημος είτε όχι. Το να μοιραστεί ένα άτομο τη σεξουαλική του ταυτότητα τόσο με τους οικείους του, πόσω μάλλον με όλη την οικουμένη είναι μια διεργασία που απαιτεί εκτός από θάρρος, πολλή προσωπική δουλειά και κυρίως τη σωστή στιγμή που για κάθε άνθρωπο και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι διαφορετική και πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστή.

Ο Ίαν Μακ Κέλεν, η Τζόντι Φόστερ, η Έλεν Ντε Τζένερις υπήρξαν μπροστάρηδες αυτής της σπουδαίας ιστορίας που λέγεται «ζωή στο φως» ή αλλιώς coming out, ωστόσο όλοι τους και άλλοι τόσοι διάσημοι είχαν ζήσει για χρόνια στη σκιά, αποκρύπτοντας τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τουλάχιστον από τα μάτια του κοινού, μέχρι να αποφασίσουν να μιλήσουν ανοιχτά και να δώσουν κουράγιο και σε άλλο κόσμο να ζήσει τη ζωή του ανοιχτά ως ομοφυλόφιλος, λεσβία ή non binary άτομο.

Σχετικά πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτή τη συνθήκη είναι η ηθοποιός Ρέμπελ Γουίλσον, η οποία ωστόσο σχεδόν εκβιάστηκε να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά της, όταν ενημερώθηκε ότι δημοσιογράφος ετοίμαζε άρθρο για την ομοφυλοφιλία της και τελικά, γενναία, αποφάσισε να του αφαιρέσει το δικαίωμα να μιλήσει για τη ζωή της, κάνοντάς το η ίδια.

Πριν από τη Γουίλσον, ωστόσο, είχε προηγηθεί η σπουδαία προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ίαν ΜακΚέλεν, το διστακτικό coming out του Ρίκι Μάρτιν, η γενναιότητα με την οποία η Σάρα Πόλσον υπερασπίστηκε τόσο τη σεξουαλική της ταυτότητα όσο και τη σύζυγό της Χόλαντ Τέιλορ.

Η Γουίλσον έκανε coming out σε ηλικία 42 ετών και τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε παντρεύτηκε τη σύντροφό της Ραμόνα Αγκρούμα σε μία παραμυθένια τελετή. Δεν ήταν, όμως, μόνο η συγκεκριμένη ηθοποιός που αποφάσισε μετά τα 40 να πει τη δική της αλήθεια στον κόσμο.

Η Σίνθια Νίξον, η «Σαμάνθα» του Sex and the City μίλησε ανοιχτά στα 54, ο Βίκτορ Γκάρμπερ στα 64 και η Χόλαντ Τέιλορ (σύζυγος της ηθοποιού Σάρα Πόλσον) στα 77 της.

Παρομοίως, η αμερικανίδα κωμικός Τζέιν Λιντς μίλησε για τη σεξουαλικότητά της στα 50 της και ο παρουσιαστής Άντερσον Κούπερ στα 45 του, ενώ ο Ίαν ΜακΚέλεν που λέγαμε παραπάνω, στα 49 του. Η Τζόντι Φόστερ που χρόνια άκουγε την Αμερική να ψιθυρίζει μίλησε ανοιχτά στα 41 της και δημόσια αφιέρωση στη σύζυγό της, Αλεξάνδρα Χέντισον έκανε μόλις πέρσι. Ωστόσο, ήταν ένα σιωπηλό gay icon, το απόλυτο meme όταν στα 17 της τη ρώτησαν αν έχει κάποιο αγόρι στη ζωή της (και ιδού η απάντηση!).

Στα 41 της έκανε coming out ως bisexual η ηθοποιός Σάρα Ραμίρεζ, ενώ το 2021 και μετά τη συμμετοχή της στο And Just Like That αυτοπροσδιορίστηκε ως non binary άτομο.

Με λίγα λόγια, ποτέ δεν είναι αργά και τη σωστή στιγμή του coming out κάθε ανθρωπος την αποφασίζει ο ίδιος για τον εαυτό του!