Tζέρεμι Κλάρκσον: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο για επέμβαση καρδιάς

Τι ανέφερε ο άλλοτε παρουσιαστής του Top Gear στην κυριακάτικη στήλη του

Newsroom |

Tζέρεμι Κλάρκσον: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο για επέμβαση καρδιάς 

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, αφού ξύπνησε νιώθοντας «υγρό» με ένα σφίξιμο στο στήθος του και καρφίτσες και βελόνες στο αριστερό του χέρι.

Ο Tζέρεμι Κλάρκσον 64χρονος πρώην οικοδεσπότης του Top Gear δήλωσε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο πριν του τοποθετηθεί ένα stent για να ανοίξει μια φραγμένη αρτηρία, η οποία τον άφησε να σκεφτεί: «Θεέ μου, αυτό ήταν πολύ κοντά».

Γράφοντας στη στήλη του στους Sunday Times, ο Κλάρκσον περιέγραψε λεπτομερώς πώς βίωσε μια «ξαφνική επιδείνωση» της υγείας του μετά από διακοπές σε ένα μικρό νησί στον Ινδικό Ωκεανό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, περιέγραψε ότι χρειάστηκε να «πάρει μια στιγμή για να βεβαιωθεί ότι τα άκρα μου λειτουργούν σωστά» πριν αγωνιστεί να κολυμπήσει δύο μήκη μιας πισίνας.

«Ήμουν σαν νεκρός. Ποτέ πριν δεν είχα δυσκολευτεί με το κολύμπι και τώρα, ξαφνικά, δεν μπορώ να το κάνω πια. Ούτε μπορούσα να κατέβω μια σκάλα, όχι χωρίς να κρατάω το χέρι κάποιου», είπε. «Δεν υπερβάλλω. Όλα αυτά τα προβλήματα εκδηλώθηκαν μέσα σε μια μέρα».

Ο παρουσιαστής του Clarkson's Farm, ο οποίος ζει στο Chipping Norton στο Oxfordshire, δήλωσε ότι η «ξαφνική επιδείνωση της υγείας του άρχισε να επιταχύνεται» όταν επέστρεψε στο σπίτι του.

Είπε: «Ξύπνησα το πρωί της Τετάρτης και δεν αισθανόμουν πολύ καλά. Είχα υγρασία και ένα σφίξιμο στο στήθος μου. Φυσικά, αγνόησα αυτά τα πράγματα και, αφού φόρτωσα 30 γουρούνια στο λεωφορείο του σφαγείου, παρατήρησα ότι ένιωθα καρφίτσες και βελόνες στο αριστερό μου χέρι».

Ο Κλάρκσον είπε ότι πήγε στο νοσοκομείο John Radcliffe στην Οξφόρδη, όπου ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ), εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες απέκλεισαν την καρδιακή προσβολή. Είπε όμως ότι μετά από περαιτέρω ελέγχους πήγε στο χειρουργείο με τους γιατρούς να λένε ότι ίσως «απείχει μέρες» από την προσβολή. 

Το 2017, δήλωσε ότι έπρεπε να κόψει το κάπνισμα μετά από πνευμονία που έπαθε στις διακοπές του στην Ισπανία. Τον περασμένο μήνα ο Κλάρκσον, ο Ρίτσαρντ Χάμοντ και ο Τζέιμς Μέι τερμάτισαν την εκπομπή τους The Grand Tour στο Prime Video.

Ο Κλάρκσον, ο οποίος άνοιξε πρόσφατα μια παμπ, το Farmer's Dog, στο Asthall, κοντά στο Burford, συνέχισε να κάνει το Clarkson's Farm, το οποίο τον καλύπτει να διευθύνει τη φάρμα του στο Oxfordshire, στο Prime Video, καθώς και το «Who Wants to Be a Millionaire?» στο ITV.

Πηγή: Guardian