Το σενάριο της ωριαίας δραματικής σειράς
H Έλεν Μίρεν έφτασε τα 79 και βάλει κατά του ηλικιακού ρατσισμού: «Απλά αυτό λέγεται ζωή»
Τουλάχιστον το 1/3 των Βρετανών άνω των 65 έχει αντιμετωπίσει διακρίσεις
Έλεν Μίρεν: Βολές κατά του ηλικιακού ρατσισμού στη Βρετανία
Η Έλεν Μίρεν αναφέρθηκε στο διαδικασία του γερνά κανείς υπό το φως της δημοσιότητας καθώς φτάνει αισίως τα 79 χρόνια ηλικία.
Ωστόσο, η Έλεν Μίρεν, η οποία είναι επίσης πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Age UK, δήλωσε ότι αγκαλιάζει τη διαδικασία γι' αυτό που είναι. «Είμαι 79 ετών. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν 79 ετών», δήλωσε στον Evgeny Lebedev στο podcast Brave New World.
Η φιλανθρωπική οργάνωσh διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 65 ετών και σχεδόν το ένα τέταρτο των ατόμων ηλικίας 50 έως 64 ετών στην Αγγλία δήλωσαν ότι έχουν υποστεί διακρίσεις λόγω της ηλικίας τους.
Χρησιμοποιώντας πληθυσμιακές στατιστικές και την ανάλυσή της από την αγγλική διαχρονική μελέτη για τη γήρανση, η φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε ότι περίπου 6,1 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω στην Αγγλία έχουν αντιμετωπίσει τον ηλικιακό ρατσισμό.
Αυτό μπορεί να έρχεται να προστεθεί σε άλλες μορφές διακρίσεων για κάποιους, ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση, διαπιστώνοντας ότι περίπου μία στις έξι γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω δήλωσαν ότι είχαν αντιμετωπίσει σεξισμό, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους από μειονοτικές εθνοτικές ομάδες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας είχαν υποστεί φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις.
«Και τότε λες, εντάξει, λοιπόν, αυτό είναι. Αυτό είναι το 79ο έτος, ξέρετε. Και είναι κάπως εντάξει. Δεν είναι τέλειο. Αλλά δεν και χάλια. «Οπότε δεν είναι καθόλου θέμα αναζήτησης της νεότητας. Είναι ζήτημα να ζεις τη ζωή που έχεις τόσο πλήρως και θετικά και ευχάριστα και μπερδεμένα και όλα όσα ήταν όταν ήσουν νεότερος. Απλά αυτό λέγεται ζωή».
Απαντώντας στα σχόλια του Lebedev για το «νεανικό της πνεύμα», η Mίρεν χαριτολόγησε: «Όχι, δεν είναι. Το πνεύμα μου είναι η ηλικία που είμαι. Ίσως επειδή είμαι θετική ή επειδή απολαμβάνω ορισμένα πράγματα».
Σκεπτόμενη τη ζωή και την καριέρα της, η σταρ των «Αθλίων Λεσβίων» και του «Φαντάσματος της Όπερας» θεώρησε τον εαυτό της «τυχερό» που έφτασε στα γηρατειά, καθώς αναφέρθηκε στους θανάτους ανθρώπων που πέθαναν ενώ ήταν στα νιάτα τους.
Πηγή: Independent