«Καλώς ήρθατε στην πρώτη ημέρα εργασίας για τον Χίτλερ» - Υπάλληλος καταγγέλλει τον Κάνιε Γουέστ για αντισημιτισμό
Ισχυρίζεται πως την απέλυσε επειδή μίλησε για την συμπεριφορά του
Κάνιε Γουέστ: Υπάλληλος τον καταγγέλλει για αντισημιτικά και σεξιστικά σχόλια - Ισχυρίζεται πως την απέλυσε επειδή μίλησε για την συμπεριφορά του
Μια πρώην υπάλληλος του Κάνιε Γουέστ κατέθεσε μήνυση εναντίον του υποστηρίζοντας ότι ο ράπερ της έστειλε αντισημιτικά σχόλια και την απέλυσε όταν μίλησε γι' αυτό.
Συγκεκριμένα, ο Κάνιε Γουέστ μηνύθηκε από μια Εβραία πρώην υπάλληλο του ισχυριζόμενη πως έκανε αντισημιτικά και σεξιστικά σχόλια, μεταξύ των οποίων φέρεται να αποκαλεί τον εαυτό του «Ναζί» και να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Αδόλφο Χίτλερ.
Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει μια σειρά από καταγγελίες σε βάρος του ράπερ.
Μάλιστα, σε μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν το 2024, η ανώνυμη υπάλληλος ισχυρίζεται ότι ο Γουέστ την αποκάλεσε «άσχημη» και της είπε «Χαίρε Χίτλερ». Η αγωγή κατηγορεί επίσης τον Γουέστ ότι υποτιμά τις γυναίκες.
Τον καταγγέλει, επίσης, ότι έστειλε μήνυμα σε δύο υπαλλήλους λέγοντας «Καλώς ήρθατε στην πρώτη μέρα εργασίας για τον Χίτλερ».
Η πρώην υπάλληλος ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από τον ράπερ αφού τον κατήγγειλε για παρενόχληση.
Ο δικηγόρος της ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο Κάνιε Γουέστ διεξήγαγε μια αδυσώπητη και σκόπιμη εκστρατεία αντισημιτισμού και μισογυνισμού εναντίον της πελάτισσάς μου. Η αποκρουστική μεταχείριση των γυναικών και η εμμονή του με το ναζισμό, εμφανής σε υβριστικά κείμενα όπου επανειλημμένα αποκαλεί τον εαυτό του Χίτλερ, αποκαλύπτουν τα κίνητρά του».