Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Ο πρίγκιπας Τζορτζ ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του - Θα φοιτήσει στο ιστορικό Ίτον από τον Σεπτέμβριο
Στο σχολείο, που έχει δίδακτρα περίπου 73.000 ευρώ τον χρόνο, φοιτούν αποκλειστικά αγόρια
Το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον θα ενταχθεί στο Κολέγιο Ίτον
Ο πρίγκιπας Τζορτζ θα ακολουθήσει την εκπαιδευτική πορεία του πατέρα του, καθώς το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε επίσημα ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα φοιτήσει στο περίφημο Κολέγιο Ίτον, ένα από τα πιο γνωστά και пεριζήτητα σχολεία της Βρετανίας.
Ήδη από πριν από τέσσερα χρόνια υπήρχαν πληροφορίες ότι ο μελλοντικός βασιλιάς είχε εγγραφεί στη λίστα υποψηφίων του σχολείου, το οποίο θεωρούνταν η πρώτη επιλογή του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.
Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Ίτον είναι η εγγύτητά του με το Κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς απέχει μόλις λίγα λεπτά από την κατοικία της οικογένειας στην περιοχή. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στο κτήμα του Ουίνδσορ, το οποίο θεωρούν το μόνιμο οικογενειακό τους σπίτι.
Παρότι το βασιλικό ζεύγος εξέτασε και άλλες επιλογές σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα, φαίνεται ότι τελικά κατέληξε στο Ίτον μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων εισαγωγής από τον 12χρονο Τζορτζ.
Ο νεαρός πρίγκιπας, ο οποίος σήμερα φοιτά στο μικτό σχολείο Λάμπρουκ κοντά στο Άσκοτ του Μπέρκσαϊρ, κλείνει τα 13 του χρόνια στις 22 Ιουλίου και θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του το φθινόπωρο.
Τα μικρότερα αδέλφια του, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις, θα παραμείνουν στο Λάμπρουκ, όπου σύμφωνα με πηγές της οικογένειας είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένα.
Η παράδοση που ξεκίνησε ο Ουίλιαμ
Τόσο ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος Γ΄, όσο και ο παππούς του, ο πρίγκιπας Φίλιππος, είχαν φοιτήσει στο σχολείο Γκόρντονστουν της Σκωτίας. Ωστόσο, ενώ ο Φίλιππος λάτρεψε τα μαθητικά του χρόνια εκεί, ο Κάρολος είχε αναφερθεί στις δύσκολες εμπειρίες που βίωσε.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε υποστηρίξει ένθερμα την επιλογή του Ίτον για τον πρωτότοκο γιο της, κυρίως επειδή βρισκόταν πιο κοντά στο Λονδίνο και στην οικογένεια.
Η απόφαση αποδείχθηκε επιτυχημένη. Ο Ουίλιαμ διέπρεψε τόσο ακαδημαϊκά όσο και κοινωνικά, έγινε αρχηγός μαθητών και δημιούργησε φιλίες που διατηρεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα, επωφελήθηκε από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου και συχνά επισκεπτόταν τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, στο Ουίνδσορ.
Ένα από τα κορυφαία σχολεία της Βρετανίας
Το Ίτον θεωρείται ένα «σύγχρονο και προοδευτικό σχολείο που αγκαλιάζει την καινοτομία και τις νέες ευκαιρίες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου».
Θεωρείται ένα από τα δέκα κορυφαία οικοτροφεία της χώρας και έχει αναδείξει πλήθος πολιτικών, επιχειρηματιών και προσωπικοτήτων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη δημόσια ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο πρίγκιπας Τζορτζ επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σχολείο μαζί με τους γονείς του το 2023 και έκτοτε φέρεται να έχει πραγματοποιήσει αρκετές ακόμη επισκέψεις προκειμένου να εξοικειωθεί με το νέο του περιβάλλον.
Στο Ίτον οι μαθητές διαμένουν σε μικρές εστίες περίπου 55 αγοριών, ενώ από την πρώτη κιόλας χρονιά διαθέτουν το δικό τους δωμάτιο. Η φροντίδα τους αναλαμβάνεται από ειδικό προσωπικό υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου οικοτροφείου.
Τα ετήσια δίδακτρα του σχολείουανέρχονται περίπου στις 63.000 λίρες (περίπου 73.000 ευρώ).
Το Ίτον, που ιδρύθηκε το 1440, αποτελεί επί μακρόν εκπαιδευτικό ίδρυμα επιλογής για πολλά μέλη της βρετανικής ελίτ και έχει εκπαιδεύσει 20 Βρετανούς πρωθυπουργούς, μεταξύ των οποίων ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς και ηθοποιούς όπως ο Χιου Λόρι, ο Ντέιμιαν Λιούις και ο Τομ Χίντλστον.
Πηγή: Daily Mail
Τα πιο διαβασμένα άρθρα του Look μια φορά την εβδομάδα στο mail σου! Εγγράψου εδώ >>>