Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ
Ο 15χρονος γιος της Πενέλοπε Κρουζ και του Χαβιέρ Μπαρδέμ κάνει το ντεμπούτο του στην υποκριτική © EPA / FABIO FRUSTACI
Celebrities

Ο 15χρονος γιος της Πενέλοπε Κρουζ και του Χαβιέρ Μπαρδέμ κάνει το ντεμπούτο του στην υποκριτική

Η ταινία θεωρείται φαβορί για τα Όσκαρ

Athens Voice News
Newsroom |

Ο 15χρονος Λέο, γιος της Πενέλοπε Κρουζ και του Χαβιέρ Μπαρδέμ, κάνει το πρώτο του βήμα στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε μια σύντομη σκηνή της ισπανικής ταινίας La Bola Negra

Ο 15χρονος γιος της Πενέλοπε Κρουζ και του Χαβιέρ Μπαρδέμ, Λέο, ακολουθεί τα βήματα των γονιών του, κάνοντας το ντεμπούτο του στην υποκριτική με την ισπανόφωνη δραματική ταινία La Bola Negra, η οποία φιλοδοξεί να διεκδικήσει μια θέση στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Οι πιο παρατηρητικοί θεατές της ταινίας, που προβάλλεται πλέον στο Netflix και στο οποίο πρωταγωνιστεί η Πενέλοπε Κρουζ, εντόπισαν τον Λέο σε μια σύντομη σκηνή με αρκετούς ηθοποιούς, κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους της ταινίας. Ο 15χρονος δεν έχει ατάκες, ωστόσο η εμφάνισή του σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του για τον χώρο της υποκριτικής, μια επιλογή που η Πενέλοπε έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι πρέπει να κάνουν τα παιδιά της αποκλειστικά μόνα τους.

Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη δημοσιότητα

Η Πενέλοπε και ο Χαβιέρ, οι οποίοι έχουν αποκτήσει τον Λέο και τη 12χρονη κόρη τους, Λούνα, έχουν διαφυλάξει αυστηρά την ιδιωτικότητα των παιδιών τους από τη γέννησή τους. Το 2023, ο Λέο συνόδευσε τη μητέρα του σε μια συνάντηση ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A) στη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (BAFTA). Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην παρουσία του, λέγοντας στο κοινό: «Είμαι πολύ νευρική σήμερα, γιατί κάποιος πάρα πολύ, πάρα πολύ ξεχωριστός για μένα βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα: ο γιος μου. Είναι πολύ ξεχωριστός για μένα. Τα παιδιά μου είναι προφανώς το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου και δεν έρχονται συχνά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Elle το 2024, η Πενέλοπε απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν τα παιδιά της έχουν καλλιτεχνικές κλίσεις, όπως οι γονείς τους. Περιορίστηκε να πει: «Είναι δική τους απόφαση αν θα επιλέξουν ένα επάγγελμα που θα τους φέρνει περισσότερο στο προσκήνιο της δημοσιότητας ή όχι. Μπορούν να μιλήσουν γι' αυτό όταν θα είναι έτοιμα». Ωστόσο, τον Μάιο του 2026, ο Λέο συνόδευσε τους γονείς του στο Παρίσι, όπου παρακολούθησαν τον αγώνα της Ligue 1 μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) και της FC Lorient, στο στάδιο Parc des Princes.

Η ταινία La Bola Negra (που μεταφράζεται ως «Η Μαύρη Μπάλα») είναι σε σκηνοθεσία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι και αφηγείται τρεις ιστορίες ανδρών, οι οποίοι ανήκουν σε τρεις διαφορετικές γενιές, με την πλοκή να εκτυλίσσεται σε τρεις χρονικές περιόδους: το 1932, το 1937 και το 2017. Η έμπνευση για την ταινία προέρχεται επίσης από τρεις διαφορετικές πηγές. Ο τίτλος της παραπέμπει στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που γράφτηκε το 1936 και έμεινε ανολοκλήρωτο, καθώς ο συγγραφέας δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, προτού προλάβει να το ολοκληρώσει. Από το έργο σώζονται μόλις τέσσερις σελίδες, καθώς και μια επιστολή 67 στίχων του Λόρκα προς έναν φίλο του, στην οποία περιγράφει την υπόθεση.

Οι σκηνοθέτες άντλησαν έμπνευση και από το θεατρικό έργο La piedra oscura του Αλμπέρτο Κονέχερο, που παρουσιάστηκε το 2015 και αφηγείται μια βραδιά του Αυγούστου του 1937, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου, ανάμεσα σε έναν Ρεπουμπλικάνο υπολοχαγό και έναν στρατιώτη του εθνικιστικού στρατοπέδου. Οι Κάλβο και Αμπρόσι, γνωστοί ως Los Javis, έγραψαν το σενάριο μαζί με τον Κονέχερο.

Οι δύο σκηνοθέτες απέσπασαν το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2026, όπου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας. Το φιλμ θεωρείται πιθανό να είναι υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2027. Παράλληλα, η Ισπανία το έχει υποβάλει ως υποψήφια συμμετοχή στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας της διοργάνωσης.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 16 Οκτωβρίου και μέσα σε τέσσερις ημέρες κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο μέσο όρο εισπράξεων ανά κινηματογραφική αίθουσα στην ιστορία για μη αγγλόφωνη ταινία, πίσω μόνο από το Παράσιτα (Parasite) του 2019. Εκτός από την Πενέλοπε Κρουζ, στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ισπανός μουσικός Guitarricadelafuente, καθώς και οι Μιγκέλ Μπερνάρντεου, Κάρλος Γκονσάλες και Γκλεν Κλόουζ.

Στην ταινία, η Πενέλοπε Κρουζ επιστρέφει στο τραγούδι, μια δεξιότητα που δεν είχε αξιοποιήσει σε κινηματογραφική εμφάνισή της από το Nine του 2009. «Ήταν πολύ τρομακτικό, γιατί το τραγούδι με φοβίζει πάντα πολύ», δήλωσε στο Tudum. «Είχα εξαιρετικούς δασκάλους σε αυτή την ταινία και δουλεύαμε για τρεις ή τέσσερις μήνες, ενώ κάναμε επίσης πολλή δουλειά πάνω στη χορογραφία. Κάθε φορά που μου δίνεται ξανά η ευκαιρία να χορέψω σε μια ταινία, αξιοποιώντας την εκπαίδευση στον χορό που είχα κατά την παιδική και εφηβική μου ηλικία, είναι υπέροχο να μπορώ να χρησιμοποιώ αυτή την εμπειρία για έναν χαρακτήρα».

Πηγή: HELLO

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice