Το sandalaki.com σου πάει πολύ!

Ένα ψηφιακό εργοτάξιο δέρματος και στιλ που γράφει το όνομά σου!

Συνέντευξη με τη σχεδιάστρια Ηλιάνα Ζήση, που υπογράφει τα χειροποίητα σανδάλια του sandalaki.com.

Φτιαγμένα από εκατό τοις εκατό ελληνικό καλοκαίρι, δέρμα και φαντασία. Χαρούμενα και fashion πατούμενα, για να ξέρεις καλά πού πηγαίνεις αυτό το καλοκαίρι. Στο sandalaki.com θα βρεις μια τεράστια γκάμα χειροποίητων σανδαλιών, στην εκμοντερνισμένη εκδοχή τους. Τα υπογράφει η σχεδιάστρια Ηλιάνα Ζήση, ένα κορίτσι που δεν κοπιάρει το φολκλόρ παρελθόν, παρά σαμπλάρει το ελληνικό κλασικό με το σύγχρονο design, το δέρμα με διάφορα απρόσμενα υλικά, τη φαντασία με τη εργονομία, το στιλ με την άνεση, την ομορφιά με την ποιότητα. Οι δημιουργίες της είναι δροσερά σανδάλια που σε περιμένουν να περιπλανηθείς όλο χαρά και κομψότητα στο μακρύ καυτό καλοκαίρι.

image

«Πάντα μου άρεσε η μόδα και η ενασχόληση με αυτή. Κάποια στιγμή, κάπου στο 2012, μου γεννήθηκε η ανάγκη να γίνω μέρος του fashion στερεώματος και όχι απλά παρατηρήτριά του. Αυτό, δεν σήμαινε, ωστόσο, ότι ήθελα να κάνω κάτι “εμπορικό”. Πιο πολύ εστίασα στη δημιουργία. Την αίσθηση ότι δημιουργώ κάτι δικό μου, επενδύοντας ένα μέρος του εαυτού μου και, φυσικά, όλη μου την έμπνευση. Πειραματίστηκα με τα δικά μου σανδάλια, τα σχεδίασα όπως ακριβώς άρεσαν σε μένα, και κάπως έτσι προέκυψε το sandalaki.com» λέει η ίδια.

image

image

Για να συμπληρώσει: «Το Sandalaki είναι μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού και προώθησης του αυθεντικού, δερμάτινου, ελληνικού σανδαλιού από μια σκοπιά πιο δημιουργική. Μια σκοπιά που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, μοντέρνες και παραδοσιακές, κλασικές και πιο εναλλακτικές. Φιλοσοφία μας δεν είναι άλλη από το “πάντρεμα” της καθημερινότητας με το στιλ και τη μόδα». 

image

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές, οι ρίζες των οποίων χάνονται στο βάθος των αιώνων, η Ηλιάνα Ζήση σχεδιάζει σανδάλια που συνδυάζουν την αρχαία ελληνική παράδοση με το μοντέρνο design. Κάθε ζευγάρι είναι χειροποίητο από την αρχή μέχρι το τέλος του, με σκοπό να προκύψει ένα μοναδικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Για την παραλία, το νησί, τις βόλτες στην πόλη, ακόμη και το γραφείο, οι προτάσεις της προσαρμόζονται στο γούστο και τις επιθυμίες της κάθε πελάτισσας, δίνοντας έτσι τη δική της προσωπικότητα στο κάθε ζευγάρι.

image

Με ονόματα εμπνευσμένα από το ελληνικό καλοκαίρι, άνετα και ταυτόχρονα κομψά, τα Sandalakia συνδυάζονται με τα τζιν και τα casual ρούχα σου αλλά και με τα «καλά» σου. Δέρμα φιδιού, animal prints, pony skin, τρουκς και άλλα πρωτότυπα υλικά δίνουν μια glam νότα στο λιτό και κατά τα άλλα άνετο παραδοσιακό, ελληνικό, σανδάλι, μετατρέποντάς το στον επόμενο must have καλοκαιρινό πόθο! Θα τα βρεις σε επιλεγμένα ελληνικά νησιά, στο www.sandalaki.com και στο info@sandalaki.com.

sandalaki.com

image

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice