Γυναικεία παπούτσια: Πόνος κι Eυχαρίστηση

Μία έκθεση με τα πιο ακραία φετίχ για τα κάτω άκρα

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στον γυναικείο κόσμο στο ερώτημα πως μπορείς να αντλείς ευχαρίστηση από τα παπούτσια. Ωστόσο η ευφορία και η εμμονή που μπορεί να εμπνεύσουν μερικά ζευγάρια παπούτσια είναι τόσο αντικειμενικά αποδεκτή που θα μπορούσε να συνδεθεί τινί τρόπω με το αρχέγονο. Είτε είναι trend είτε είναι ενδεικτικό του κοινωνικού status φέρει έντονα την υπογραφή της προσωπικότητας που το φορά. Ας το πούμε σκέτο φετίχ, που επιδέχεται και άλλες ερμηνείες.

image

image

image

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση υποδημάτων από όλο τον κόσμο παρουσιάζει περίπου 200 ζευγάρια, σαν πραγματικά κοσμήματα για τα κάτω άκρα. Το φάσμα είναι ευρύ: από ένα σανδάλι διακοσμημένο με φύλλα καθαρού χρυσού που προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο ως τα πιο περίτεχνα σχέδια από σύγχρονους κατασκευαστές . Παπούτσια που μπορεί να αποπλανήσουν ή που φαίνεται ότι τα φορούσαν οι νεράιδες των παραμυθιών για να πετάξουν, που έρχονται από την Ιαπωνία του ’20.

imageimage

Δεν σταματάει όμως εδώ: Ψηλοτάκουνα με φουτουριστικό touch σχεδιασμένα σε 3G, μεταξένια πασούμια από τον 16ο αι. , ιστορικά lotus shoes, silk mules και εκθαμβωτικές πλατφόρμες κάνουν την έκθεση πιο εντυπωσιακή. Πινελιά από celebrities θα δώσουν διάσημα ζευγάρια με τα οποία περπάτησε η Marilyn Monroe, η βασίλισσα Victoria, η Sarah Jessica Parker, η Hon Daphne Guinness αλλά και οι μπαλαρίνες από την ταινία The Red Shoes, χρονολογίας 1948. Δεν θα λείπει ούτε το σε στυλ ανδρόγυνο footwear που φέρει την υπογραφή 70 μεγάλων όπως Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Jimmy Choo και Prada.

image

image

Η έκθεση αναζητά και χρωματίζει την πολιτιστική σημασία και την μεταμορφωτική ικανότητα που έχουν τα παπούτσια. Παράλληλα εξετάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των υποδημάτων εξετάζοντας πόσο ψηλότερα μπορούν να γίνουν τα τακούνια και πόσο πιο περίτεχνα τα σχήματα. Και έτσι, καταπληκτικά υποδήματα που φόρεσαν διάσημοι και ζευγάρια από συλλέκτες συνθέτουν μια εκθαμβωτική σειρά εκθεμάτων από ιστορικά παπούτσια πολλά από τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά. Βλέποντας μερικά από τα ζευγάρια της έκθεσης τους η γοητεία επαληθεύεται.

image

image

Η έκθεση Pleasure and Pain θα διαρκέσει από 13 Ιουνίου ως 31 Ιανουαρίου 2016 στο Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice