Μαρσάλα. Το πιο δημοφιλές χρώμα του 2015.

Κολακεύει και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος.

Αν θέλαμε να το περιγράψουμε με μια λέξη αυτή θα ήταν μπορντοβυσσινοκερασογηινοκαφετοσκουρί.

image

Ένα μεθυστικό χρώμα-όνομα, γνωστό στους οινόφιλους από το ομώνυμο κρασί που παράγεται στη Σικελία (Vino di Marsala = κρασί της Μαρσάλα). Γνωστό και στη διακόσμηση σαν κύριο ή συμπληρωματικό χρώμα. Γνωστό επίσης και στην μαγειρική ειδικά στους λάτρεις του κοτόπουλου.

image

Χρώμα δυνατό, εντυπωσιακό, σικάτο, προσδίδει φινέτσα σε κάθε εμφάνιση. Ξεχωρίζει για την ευελιξία του στο πως θα φορεθεί. Δημιουργεί υπέροχους συνδυασμούς και όμορφα κοντράστ κοντά σε άλλες αποχρώσεις. Σου δίνει και μια εσάνς ζεστασιάς. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί το trend της χρονιάς.


Στο μακιγιάζ διάλεξε το δυνατό σου σημείο και δώστου να καταλάβει.

image

image

image


Προτάσεις της αγοράς:

image

Intimissimi


image

Aπό αριστερά: Franklin Marshall, DKNY, Converse.


Extra bonus συνταγή: Κοτόπουλο αλά μαρσάλα

image

Φιλέτο κοτόπουλο ή στήθος κοτόπουλο (χωρίς τις πέτσες δλδ.)

Θα χρειαστείς: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μανιτάρια (κομμένα πχ κονσέρβας), βούτυρο (1 κουτάλι της σούπας για κάθε φιλέτο πχ τρία φιλέτα κοτόπουλο, τρία κουτάλια της σούπας βούτυρο), ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη και φυσικά κρασί Marsala.

Ανακατεύεις όλα τα υλικά που είναι σε σκόνη (αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) σε ένα μπολάκι κοντόρηχο. Ξαπλώνεις το κοτόπουλο και το στριφογυρίζεις να λερωθεί παντού. Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο όχι να κάψει να ζεσταθεί. Ρίχνεις το βούτυρο και σε λίγο το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα παντού (πάνω κάτω και πλαγίως) προσθέτεις τα μανιτάρια και σβήνεις με το κρασί. Καπακώνεις και ψήνεις για κανά δεκάλεπτο.

Σημείωση: Λίγο ελαιόλαδο, μέτρια φωτιά, λίγο κρασί.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice