Γιατρέ μου, τα βλέπω όλα ριγέ

10 σωστοί τρόποι για να φοριούνται οι ρίγες + 1 λάθος

Μία από τις πιο κλασικές και διαχρονικές προτάσεις στο στιλ είναι τα ριγέ. Με κάθε τρόπο και κάθε συνδυασμό. Από καλοκαίρι μέχρι χειμώνα, από πρωί μέχρι βράδυ, ακόμα και στον ύπνο (τι πιο κλασικό από τις ριγέ πυτζάμες;), ακόμα και στη φυλακή που λέει ο λόγος. Πολλές φορές τα ριγέ φοριούνται και μετατρέπουν το σύνολο σε κινούμενο πονόματο. Ανάμεσα σε χιλιάδες fashion blogs και εικόνες με ριγέ κάθε εποχής, βρήκαμε 10 hot λεπτομέρειες που δίνουν το σωστό, κατά τη γνώμη μας, ριγέ στιλ – και μία λάθος:

Τα 10 ΝΑΙ

01 image

 Η παντοτινή μαρινιέρα φοριέται με μαύρο leather jacket και αυτό δεν αλλάζει σε όποια σχολή ροκ εν ρολ και αν ανήκεις. Από την Deborah-Blondie-Harry μέχρι τους Ramones κι από την Jane-Μαμά-Birkin μέχρι την Charlotte-Κόρη-Gainsbourg. (Από το herimajination.blogspot)

02 image

Η ίδια μαρινιέρα σε παιχνίδι με ένα άλλο ριγέ άλλης έντασης αποκτά ενδιαφέρον και ανοίγει πιθανότητες για πολλές παραλλαγές. Προσοχή: οι ρίγες πρέπει να είναι όλες στην ίδια κατεύθυνση. (Από το http://www.tuulavintage.com/)

03 image

Όταν οι ρίγες ‘πλέουν’ στον άνεμο, τότε το σύνολο αποκτάει ζωντάνια – πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται κομψές, διακριτικές και ‘χορογραφημένες’ κινήσεις αλλιώς θα θυμίζετε ανεμοθύελλα. (Από το muffytakesmanhattan.tumblr.com)

04 image

Υπάρχει ο κανόνας που λέει ότι στα plus sizes οι οριζόντιες ρίγες παχαίνουν. Υπάρχει όμως και η απόδειξη ότι τα διαφορετικά cuts σε ένα παιχνίδι με οριζόντιες ρίγες δημιουργούν μία κολακευτική, χαριτωμένη οφθαλμαπάτη. Όλα παίζονται στο πώς το φοράς. (Από το "Todano ". Το βρήκαμε στο www.MMMpower.com)

05 image

Το casual ριγέ. Λευκές και μπλε κάθετες ρίγες. Μπορεί να είναι ένα παλιό, δροσερό λινό φόρεμα ή μια καμιζόλα ή ακόμα και το φαρδύ πουκάμισο του φίλου σας. Φοριέται με ανασηκωμένα μανίκια και bohemian διάθεση. Αν είσαι και το νούμερο 1 μοντέλο της Βρετανίας βέβαια, η Erin O’Connor, βοηθάει λίγο παραπάνω. (Από το http://www.refinery29.com/)

06 image

Οι ρίγες που παίζουν και τονίζουν τις γραμμές του σώματος, κάνοντας τη μέση ακόμα πιο λεπτή. Αυτό το εξαίρετο, κομψοτέχνημα, ταγιέρ είναι της Madame Carven, από τη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 1951, και έχει απλικαρισμένες κορδέλες de ganse de crin στο μπούστο. Η Madame Carmen de Tomasso σχεδίαζε μυθικές τουαλέτες, ρούχα για μικρόσωμες γυναίκες όπως ήταν και η ίδια (ανάμεσα στις πελάτισσές της ήταν η Edith Piaf και η χορεύτρια / ηθοποιός Leslie Caron) αλλά και στολές αεροσυνοδών για περισσότερες από 20 αεροπορικές εταιρίες καθώς και τις στολές των γυναικών τροχονόμων του Παρισιού. Τα περίτεχνα σχέδιά της που τόνιζαν το μπούστο της χάρισαν και την αναγνώριση ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή του ενισχυμένου σουτιέν. (Από το http://dorotheascloset.blogspot)

07 image

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που οι ρίγες το λατρεύουν. Δοκιμάστε το σε συνδυασμούς τόσο κλασικούς όσο και ένα retro μπικίνι με ψηλή μέση. (Από το http://daisydressforless.com/ )

08 image

Ριγέ αξεσουάρ. Όσο πιο ριγέ, τόσο πιο κόμικ, τόσο πιο pop. Η Swatch το έχει αποδείξει πόσο ριγέ είναι, με απίθανα μοντέλα ρολογιών που κυκλοφορεί κατά καιρούς. Το συγκεκριμένο είναι το ‘Double Me’ από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 (και επιβεβαιώνει τον προηγούμενο κανόνα «περί κόκκινου+ριγέ»).

09 image

Οι ρίγες μπορεί να είναι σοφιστικέ και να κάνουν κύκλους. Το ροζ (κοντινό στο κόκκινο) κολακεύεται από τις έντονες άσπρες+μαύρες ρίγες ενώ οι μεγάλοι ριγέ κύκλοι δημιουργούν ένταση και δίνουν ‘στόχο’ (με την καλή έννοια). (Από το http://atlantic-pacific.blogspot)

10

 image

Αγνοήστε τον Sonny Bono αριστερά, σύζυγο και παρτενέρ της Cher στα ‘60ς (η φωτογραφία είναι από το τηλεοπτικό τους σόου ‘The Sonny and Cher Comedy Hour’) και δώστε την προσοχή σας στην Cher που ακόμα και σήμερα θεωρείται γκουρού στο πώς να διορθώνει λεπτομέρειες (εντάξει, μερικές φορές ξεφεύγει σε θέματα στιλ). Οι ρίγες της, πάντα με βάση τις μαύρες, παίζουν με τα χρώματα και το πλάτος, έτσι ώστε να κολακεύουν τη φόρμα και το ύψος. (Από το retrorebirth.blogspot.com).

Και το 1 ΟΧΙ

image

Και πάλι η Cher, αυτή τη φορά εκτός ελέγχου στο θέμα ρίγες. Εντελώς λάθος διαστάσεων, οριζόντιες ρίγες που τεμαχίζουν τη φιγούρα σε μεγάλα κομμάτια και, μαζί με την ‘καμπάνα’ στα μανίκια και στο παντελόνι, θυμίζουν στολή κλόουν. Ευτυχώς δίπλα της στέκεται ο σύζυγος Sonny Bono ο οποίος είναι ντυμένος ‘Στάσου Μύγδαλα’ και το ντουετάκι αλληλοσυμπληρώνεται. (Photo: Fred Mott - Getty Images).

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice