Σύντομη μεν, σύλληψη δε

Στη συνοικία Μαρέ του Παρισιού συνελήφθη ο σχεδιαστής του οίκου Ντιόρ, Τζον Γκαλιάνο

Για πρόκληση «ελαφράς σωματικής βλάβης» και «προσβολές αντισημιτικού χαρακτήρα», συνελήφθη την Πέμπτη στο Παρίσι ο σχεδιαστής μόδας, Τζον Γκαλιάνο.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Γκαλιάνο φέρεται να επιτέθηκε φραστικώς σε ζευγάρι που καθόταν στη βεράντα ενός μπαρ στη συνοικία του Μαρέ.

 «Προς το παρόν δε γνωρίζουμε τι προκάλεσε αυτήν την αντίδραση», δήλωσε ο Στεφάν Ζερμπίμπ, δικηγόρος του σχεδιαστή μόδας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

 «Δεν γνωρίζουμε, επίσης, εάν το ζευγάρι ήταν φίλοι ή γνωστοί του Γκαλιάνο», πρόσθεσε ο Στεφάν Ζερμπίμπ.

 

Η αστυνομία διαπίστωσε μετά από αλκοτέστ ότι σχεδιαστής βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Να σημειωθεί ότι ο Γκαλιάνο αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από παρέμβαση της εισαγγελίας.

 

Ο Στεφάν Ζερμπίμπ διευκρίνισε ότι ο πελάτης του αρνείται τις εις βάρος του κατηγορίες και ότι θα κινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες εις βάρος των κατηγόρων του.

 

Ο οίκος μόδας Κριστιάν Ντιόρ απέφυγε να σχολιάσει το επεισόδιο. Ο 50χρονος γεννημένος στο Γιβραλτάρ Γκαλιάνο σχεδιάζει για τον εν λόγω γαλλικό οίκο από το 1996.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο σύγχρονος δανδής του οίκου Ντιόρ θα έπρεπε να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Τον Ιανουάριο παρουσίασε την πιο αρρενωπή κολεξιόν της καριέρας του. Εμπνευσμένος από την πλούσια ρωσική παράδοση, το βαρύ χειμώνα της Σιβηρίας, ο Γκαλιάνο έπλασε ένα παραμύθι ανάμεσα στις στολές Μπολσεβίκων αξιωματούχων ρόλων του Ρούντολφ Νουρέγιεφ µε τα μπαλέτα Μπολσόι.