Τι θα φορέσουν τα αγόρια μας φέτος το καλοκαίρι;

10 από τα πιο τρελά αξεσουάρ της αντρικής μόδας από το Λονδίνο

Τον περασμένο χειμώνα το Λονδίνο έδειξε τις αντρικές κολεξιόν για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016. Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, δηλαδή στα αξεσουάρ, διαλέξαμε 10 από τις πιο funky προτάσεις των άγγλων σχεδιαστών. Σημειώστε αυτά που σας ενδιαφέρουν και οπωσδήποτε κρατήστε μακριά από αυτές τις φωτογραφίες το χίψτερ αγόρι σας.

01 image

Μακριά pop σκουλαρίκια

Από τη στιγμή που έγινε η αρχή και πέρασε ένα διαμαντάκι που αργότερα έγινε κρίκος και μεγαλώνοντας η τρύπα έγινε δαχτυλίδι στο αυτί, τίποτα δεν τον εμποδίζει να φορέσει και τα μακριά pop σκουλαρίκια με έντονα, φωτεινά χρώματα σαν αυτά που προτείνει ο Kit Neale με πολύ χιούμορ. Ακόμα καλύτερα αν αυτά τα σκουλαρίκια καταλήγουν σε μικρά, χαριτωμένα, φουντωτά ποπ-πομς. Η Ρίκα Διαλυνά θα έδινε τρελαινόταν με αυτά.

02 image

Πομ-πομς 

Οι Sibling από το Λονδίνο προτείνουν μία φουλ βουτιά στον κόσμο του κολεγιακού αθλητισμού και κυρίως των αθλημάτων με cheer leaders για να μπορέσουν να φορεθούν με όσο πιο glam τρόπο γίνεται τα στενά κολάν, τα παγιετέ φανελάκια και τα πολύχρωμα πομ-πομς. Καλή ιδέα για πάρτι. Με ποιο χέρι θα κρατάς το ποτό όμως;

03 image

Πολλές αγκράφες, ζώνες και λουριά

Ο Liam Hodges προτείνει πολλά λουριά που συγκρατούν σακίδια στην πλάτη, μπανάνες τσαντάκια, φαρδιά παντελόνια, πουκαμίσες και κουμπώνουν με μεγάλες κλικ-κλιπ αγκράφες. Γενικά ο άντρας πρέπει να μοιάζει κάτι μεταξύ αλεξιπτωτιστή, s/m φετιχιστή που φοράει την εξάρτηση με τους ιμάντες και τα λουριά πριν το παιχνίδι ή τον Ντορή, το άλογο με τα χάμουρα.

04 image

Τσάντα-φάκελος Barrow bag

H Burberry αφού καθιέρωσε τις καταπληκτικές, αντρικές, δερμάτινες Barrow bags με άψογη ιταλική κατασκευή (τσάντες – φάκελοι με χερούλι, σαν ντοσιέ), τώρα το απλώνει το είδος και βάζει χρώμα, χειροποίητα graphic σχέδια, εξωτερικές χειροποίητες ραφές, απαλά χρώματα λαχανικών και το πολύ βολικό ρυθμιζόμενο και αφαιρούμενο λουρί για τον ώμο. Όσο μικραίνουν οι ταμπλέτες τόσο θα μικραίνουν και οι αντρικές τσάντες, κορίτσια.

05 image

Καπέλα και μεταξωτές εσάρπες

Οι ιδέες είναι παρμένες από τη μόδα του δρόμου, οπότε μην παραξενεύεστε. Η Astrid Andersen παρουσίασε αντρικά loungewear με ανατολίτικες επιρροές, και μεντόλ χρώματα σε απαλά μετάξια. Στη σειρά περιλαμβάνονται και αυτοκρατορικά «καπέλα» τα οποία ταιριάζουν περισσότερο σε έναν ποπ σταρ επι σκηνής παρά στο αγόρι σας, σε κάζουαλ φάση μέσα στο σπίτι, καλοκαιριάτικα. Αλλά παραμένουν εχμ, ενδιαφέροντα.

06 image

Μία μαϊμού στην πλάτη μου

Φέτος έχει παίξει πολύ Ινδονησία στις μόδες, αντρικές ή γυναικείες. Ο Christopher Raeburn έδειξε αντρικά ρούχα με κεντητά, αμπστρέ σχέδια από χάρτες του Βόρνεο και κόκκινα, λευκά και μαύρα σουέτερ και φόρμες. Κυρίαρχη σε όλα, η τσάντα – ουρακοτάνγκος για την πλάτη η οποία ήδη κάνει πάταγο – και μέρος από τα έσοδα από τις πωλήσεις τηα οποίας θα δοθούν σε οργανώσεις για την προστασία του απειλούμενου είδους. Εσύ πόσες φορές δεν έχεις αποκαλέσει το αγόρι σου «γοριλάκι μου»;

07 image

Μεγάλες, τεράστιες «μπανάνες» για τη μέση

Ξέρουμε ότι δεν είναι ό,τι πιο cool σαν αξεσουάρ. Η μπανάνα έχει γίνει συνώνυμο του πρόχειρου ντυσίματος του δρόμου, αν και τόσο χρήσιμη, ειδικά για τα αγόρια. Τώρα έρχεται η εταιρία Coach όχι μόνο να τις υπερασπιστεί αλλά και να τις μεγαλώσει σε μέγεθος βαλίτσας, να δώσει άφθονους χρωματικούς συνδυασμούς και prints. Φοριέται με χαβανέζικο πουκάμισο, ξεκούμπωτο και χαβαγιάνες. Θα βογκήξει η Μύκονοοοος.

08 image

Μεγάλα, ακόμα πιο μεγάλα γυαλιά ηλίου

Αφού περάσαμε την περίοδο «πούλμαν», τώρα τα γυαλιά ηλίου για τα αγόρια γίνονται ακόμα μεγαλύτερα. Ειδικά αυτά που παρουσίασαν οι Casely-Hayford σε συνεργασία με την εταιρία Cubitts είναι μεγάλα σαν πιατάκια του καφέ και παίρνουν διπλούς φακούς που έχουν τη δυνατότητα και για δύο χρωματικούς τόνους. Αν το αγόρι σας είναι κάτω από 1.60 καλύτερα να τα αποφύγει πάντως…

09 image

Κόκκινα Μέρι Τζέιν παπούτσια

Πρόταση του J.W. Anderson που χαρακτήρισε ολόκληρη τη συλλογή του για την εχμ, τόλμη της. Πολλοί είπαν ότι μοιάζουν με τα παπούτσια της γιαγιάς τους (μα ποια ήταν η γιαγιά τους; Η Ντόροθι από τον “Μάγο του Οζ”;), άλλοι είπαν ότι είναι παπούτσια μπαλέτου, άλλοι είπαν ότι είναι μια χαρά-φλατ, ευκολοφόρετα για ένα αγόρι. Το θέμα είναι μην δούμε κανένα γερμανό τουρίστα να τα φοράει με κάλτσες.

10 image

Τσάντες – ονειροπαγίδες 

Ο J.W. Anderson εκτός από τα κόκκινα λουστρινένια παπούτσια για αγόρια, έδειξε και τις τσάντες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ονειροπαγίδα με χερούλι». Ή απλώς κρεμαστάρια που κρατιούνται ή φοριούνται στο λαιμό, για κλειδιά, μπρελόκ, εργαλεία, κατσαβίδια, τανάλιες, ανοιχτήρια μπίρας μέχρι κουτάλια και ό,τι τέλος πάντων μπορεί να είναι χρήσιμο σε έναν άντρα στη διάρκεια της μέρας. Φυσικά και κουδούνια.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice