Από το μπλοκ ζωγραφικής στην κοσμηματοθήκη

Η Tasarim Takarim μεταμορφώνει τις παιδικές ζωγραφιές σε κοσμήματα

Πολλές παιδικές ζωγραφιές κοσμούν τους τοίχους των χώρων εργασίας γονέων είτε σαν γούρι είτε σαν υπενθύμιση της γλυκιάς δημιουργικής χειρονομίας τους. Πόσο χαριτωμένο θα ήταν να μπορούσαν να τις κουβαλούσαν πάντα μαζί τους χωρίς τον κίνδυνο να τις χάσουν ή να τις καταστρέψουν; Μια εταιρεία κοσμημάτων από την Τουρκία, η Tasarim Takarim, μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σε βραχιόλια και μενταγιόν δίνοντας στους γονείς την ευκαιρία να έχουν πάντα το μοναδικό τους γούρι φορεμένο πάνω τους.

image

Η εταιρία ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από δύο χρόνια με ιδρυτές την Yasemin Erdin Tavukçu και τον χρυσοχόο, ζωγράφο και γλύπτη Özgür Karavit. Η Tavukçu και ο συνεργάτης της, προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να αποτυπώσουν τις παιδικές ζωγραφιές σε κόσμημα. Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που ένας πελάτης στέλνει στην Tasarim Takarim τη ζωγραφιά του παιδιού του.

image

«Είναι σαν ένα μοναδικό λεπτό από την παιδική ηλικία κάποιου, να γίνεται διαχρονικό. Κάθε ζωγραφιά είναι μοναδική» λέει η Tavukçu στην HuffPost US. «Έτσι ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνονται και οι τεχνικές που ακολουθούμε για τη κάθε μία είναι εξίσου μοναδικές».

image

Το κοσμήματα κόβονται συνήθως στο χέρι και το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ασήμι ή επιχρυσωμένο ασήμι και, αν το σχέδιο έχει περισσότερες λεπτομέρειες, προστίθενται και κάποια εγχάραξη με λέιζερ.

image

Πολλές από τις παραγγελίες που δέχονται στην Tasarim Takarim προορίζονται για δώρα σε κάποιον γονιό. Η Tavukçu όμως λέει πως το πραγματικό δώρο είναι η αντίδραση του παιδιού όταν βλέπει τη ζωγραφιά του να έχει πάρει τρισδιάστατη μορφή και να μεταμορφώνεται σε κάτι που μπορεί να φορεθεί.

image

«Όταν τα παιδιά βλέπουν τα κοσμήματα (που εκείνα σχεδίασαν) φουσκώνουν από περηφάνια και νιώθουν πολύ ευτυχισμένα» λέει η Tavukçu. «Νιώθουν γεμάτα αυτοπεποίθηση. Πιστεύουν πραγματικά πως ο κόσμος αγαπά και εκτιμά την τέχνη τους».

image

image

image

image

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice