Люсия в Москве (= Η Λουκία στη Μόσχα)

 Προορίζεται για την όπερα του Μπολσόι

114847-643498.jpg
Μάρω Ζήνα |

Λίγο πριν  την τελευταία επίδειξη της Λουκίας τον περασμένο Απρίλιο, καθώς περιφερόμουν στο ατελιέ της βρέθηκα μπροστά σε ένα υπέροχο ρούχο, τοποθετημένο σε έναν καλόγερο, σχεδόν παραμελημένο. Τη ρώτησα γιατί ένα τέτοιο ρούχο δεν συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή. Μου απάντησε, με εκείνη τη γνώριμη συνεσταλμένη φωνή, πως προορίζεται για την όπερα του Μπολσόι. Μπολσόι; Τι ζητάει η ελληνίδα Λουκία στη Μόσχα;

Η σχεδιάστρια Λουκία και ο σκηνοθέτης και στενός της φίλος Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντώνται δημιουργικά, αυτή τη φορά στη Ρωσία, για να «συνθέσουν» μαζί για μία από τις σημαντικότερες όπερες, τον Νοσφεράτου. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2012 στη θρυλική όπερα Μπολσόι της Μόσχας.

Μουσική του avant garde Ντμίτρι Κουρλιάντσκι, τη σκηνική εγκατάσταση του Γιάννη Κουνέλλη και τη διεύθυνση ορχήστρας στα χέρια Θεόδωρου Κουρεντζή.

Ετούτη όμως αναμένεται να είναι μια συνολικά δημιουργική και γεμάτη χρονιά για τη Λουκία. Στα μέσα Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το λεύκωμα-βιογραφία της που ετοίμασε η Μία Κόλλια για τις εκδόσεις Πάπυρος. Συμμετέχουν οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της ελληνικής μόδας, τέχνης, διανόησης και από τις σελίδες του περνά η ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μόδας.

Μέχρι τότε για περισσότερη Λουκία:

Στις 15 Σεπτεμβρίου το Atelier Loukia συμμετέχει στο Vogue Fashion's Night Out διοργανώνοντας ένα πάρτι-παρουσίαση της χειμωνιάτικης σειράς υψηλής ραπτικής, τη σειρά pret- a- porter και art de la table.

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η bridal σειρά της για το 2012 με τίτλο «Bachelorette» στο ξενοδοχείο Hilton, στο πλαίσιο του πρώτου Wedding Fair που διοργανώνει το ξενοδοχείο (Πληροφορίες: Atelier Loukia, 210 3627.334 και στο facebook.com/AtelierLoukia).

Τέλος, για το καλοκαίρι ’12, ετοιμάζει μια σειρά ρούχων για την εκστρατεία "Η μόδα καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού".

Στη φωτογραφία: Η Λουκία με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, λίγο μετά το τέλος της επίδειξής της (Απρίλιος '11)

photo: Panoulis

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice