Το νέο διαφημιστικό της Cartier είναι αριστούργημα

Το νέο διαφημιστικό της Cartier είναι αριστούργημα

  • A-
  • A+

Το υπέροχο παραμύθι Cartier Odyssey είναι ένα φιλμ βασισμένο στην ιστορία του Οίκου Cartier, που παρουσιάζει πολλά βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του, το δημιουργικό όραμα αλλά και το στιλ του Οίκου.

Πρωταγωνιστεί το έμβλημα του Οίκου από τη δεκαετία του ’30, ο πάνθηρας, όπως ήταν και το υποκοριστικό της τότε artistic director Jeanne Toussaiant. Ο πάνθηρας και τα ταξίδια του στο φιλμ, συμβολίζουν το ελεύθερο πνεύμα της πολύπλευρης «Cartier γυναίκας».

Η Toussaiant έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη γέννηση του εικαστικού κοσμήματος στον Cartier, κάτι που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτο.

n

Το 1948 δημιούργησε μία καρφίτσα, την πρώτη με πάνθηρα, τον οποίο συνδύασε με ένα σμαράγδι. Η καρφίτσα αγοράστηκε από την Δούκισσα του Γούινδσορ.

image

Ο Οίκος Cartier έχει «υπηρετήσει» τους βασιλιάδες και τις βασίλισσες του κόσμου περισσότερο από κάθε άλλο οίκο κοσμημάτων.

Στο φιλμ, ο πάνθηρας «περιπλανιέται» στην ιστορία του Οίκου. Στη σκηνή που κυνηγά το έλκηθρο, βλέπουμε τη Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Πάβλοβνα στην Αγία Πετρούπολη. Η αριστοκρατία της Ρωσίας είχε αγκαλιάσει τον Pierre Cartier. “Jeweler of Kings, King of Jewelers”, τον είχε αποκαλέσει ο τότε Πρίγκηπας της Ουαλίας (κι έπειτα Βασιλιάς Εδουάρδος ο 7ος).

Το ταξίδι του, συνεχίζεται σε διαφορετικούς κόσμους και κουλτούρες, όπως ακριβώς ο Οίκος Cartier εμπνέεται πάντα από αυτές και συστήνει τη μία στην άλλη.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί το φιλμ και μπορείτε να δείτε πώς δημιουργήθηκε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι 7 φετινές τάσεις στα μαγιό
Ποιες είναι οι 7 φετινές τάσεις στα μαγιό
Back to top