...και το όνομα αυτού, Στάθης Σαμαντάς
Ένα ψυγείο με ειδικούς αισθητήρες, στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης έχει γίνει το αγαπημένο των φοιτητών. Συνεχώς το αγκαλιάζουν.
Φαντάσου: έχεις βγει από το σπίτι χωρίς πορτοφόλι, είσαι στο πανεπιστήμιο όλη μέρα, καταριέσαι την τύχη σου, η ζέστη σε στέλνει αδιάβαστο. Τα ψιλά δε σου φτάνουν ούτε για νερό. Το λαρύγγι σου έχει στεγνώσει. Η υγρασία της Σιγκαπούρης (όπου ξέχασα να αναφέρω ότι πρέπει να φανταστείς πως βρίσκεσαι) δε σ’αφήνει να σταθείς.
Ακουμπάς σε μια γωνιά και καταριέσαι την τύχη σου, ώσπου το μάτι σου πέφτει σε ένα ψυγείο που έχει τα χρώματα της Coca Cola αλλά γράφει HUG ME. Θα σκότωνες για ένα αναψυκτικό, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, είσαι τυχερός. Αντί να σκοτώσεις, θα πρέπει να ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙΣ.
Το μηχάνημα που βλέπουμε στο βίντεο βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και σε ανταμείβει με ένα δροσερό κουτάκι Coca Cola κάθε φορά που το... αγκαλιάζεις. Ναι, ναι. Αντί να βάλεις το κέρμα, παίρνεις μια γερή αγκαλιά το ψυγείο και αυτό σου πετάει στην ειδική θήκη το αναψυκτικό.
Οι άνθρωποι της Coca Cola το τοποθέτησαν εκεί στο πλαίσιο της καμπάνιας “Open Hapiness”. Προσπαθούν να μεταδώσουν το νόημα της αγκαλιάς, της αγάπης, της ευτυχίας, σε όλη την Ασία. Μεταξύ μας, δεν πειθόμαστε ότι ελπίζουν να δημιουργήσουν το κύμα της αγκαλιάς, για να έχουν την ικανοποίηση να βλέπουν χαρούμενους Ασιάτες να αγκαλιάζονται στους δρόμους.
Στο υποσυνείδητο καταγράφεται πολύ εντονότερα μια χειρονομία παρά μια εικόνα ή ένας ήχος: το ψυγείο-αγκαλιά θα αποδώσει πολύ περισσότερο από μια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική διαφήμιση. Το ενδιαφέρον είναι ότι επέλεξαν να το λανσάρουν στη Σιγκαπούρη, όπου μέχρι πρόσφατα οι αρχές δεν επικροτούσαν τις δημόσιες περιπτύξεις.
Το ζήτημα του δημόσιου αγγίγματος έχει γίνει μήλο της έριδος για τη νεολαία της πόλης, που επιμένει να εκθέτει όλο και περισσότερο σε κοινή θέα στιγμές προσωπικής σωματικής επαφής (ένα φιλί, μια αγκαλιά) τις οποίες μερικοί ακόμη αποδοκιμάζουν. Υ.Γ.: Πότε θα βγει το μηχάνημα που θα το πληρώνεις μια Coca Cola για να σε πάρει μια αγκαλιά;