Τι φορούσε η Μέριλιν στο κρεβάτι;

Τι φορούσε η Μέριλιν στο κρεβάτι;

Το ντοκουμέντο για τις περίφημες «μόνο μερικές σταγόνες Chanel No.5»
  • A-
  • A+

Δεύτερο φιλμάκι που κυκλοφορεί η Chanel μέσα σε λίγους μήνες, με θέμα τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της. Αυτή τη φορά αναφέρεται στην περίφημη απάντηση της Μέριλιν Μονρόε, όταν ρωτήθηκε τι φοράει στο κρεβάτι κι εκείνη απάντησε «μόνο μερικές σταγόνες Νο.5».

Από τότε αυτές έγιναν οι διασημότερες σταγόνες στην ιστορία της αρωματοποιίας και το άρωμα της Chanel απέκτησε ακόμα έναν μύθο στη σημειολογία του.

Τώρα, η εταιρεία αποφασίζει να ξετυλίξει όλη την ιστορία της συνέντευξης εκείνης και της σχέσης που είχε η Μέριλιν με το μαγικό μπουκαλάκι, σε ένα βίντεο που περίπου λέει τα εξής:

Marilyn & No 5:

«Τι φοράτε στο κρεβάτι;»

«Μόνο μερικές σταγόνες Νο 5». Και όταν αποβιβάζεστε από ένα αεροπλάνο; Σε μία συνέντευξη τύπου; Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ, το πότε είπε εκείνη τη φράση, για πρώτη φορά.

7 Απριλίου 1952: Η Μέριλιν Μονρόε είναι 26 χρονών. Είναι το θέμα συζήτησης σε όλο το Χόλιγουντ. Για πρώτη φορά το περιοδικό LIFE την φωτογραφίζει για το εξώφυλλό του. Για πρώτη φορά δημοσιεύεται η φράση της σχετικά με το Νο 5. Ο μύθος του Νο 5 γεννιέται.

Οκτώβριος 1953: 882 North Doheny Drive, Beverly Hills. Φωτογράφηση για το περιοδικό MODERN SCREEN. Τίτλος του άρθρου, από τον Sidney Skolsky: I love Marilyn Monroe. Η Μέριλιν ποζάρει στο κρεβάτι της… γυμνή. Σε κάθε φωτογραφία, επάνω στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεβάτι της, διακρίνεται ένα μπουκαλάκι No 5. Οι φωτογραφίες δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ.

Απρίλιος 1960: Η Μέριλιν δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Georges Belmont για τη γαλλική έκδοση του περιοδικού MARIE CLAIRE. Η Μέριλιν βρίσκεται στο πλατό των γυρισμάτων της ταινίας του George Cukor, «ΕΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΜΕ», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Υβ Μοντάν. Σε μία στιγμή αυθορμητισμού η Μέριλιν αναφέρεται στο Νο 5. Το απόσπασμα εκείνο της συνέντευξης δεν δημοσιεύτηκε ποτέ.

Οκτώβριος 2012: Η Chanel εξασφαλίζει την ηχογράφηση εκείνης της συνέντευξης. Για πρώτη φορά ακούμε την ίδια τη Μέριλιν να μιλάει για εκείνες τις θρυλικές σταγόνες του Νο 5:

-Ξέρετε πώς είναι, σε ρωτάνε διάφορες ερωτήσεις, για παράδειγμα ‘Τι φοράτε στο κρεβάτι; Το πάνω μέρος της πυτζάμας σας; Το κάτω μέρος της πυτζάμας σας; Το νυχτικό σας;’ Έτσι κι εγώ απάντησα ‘CHANEL No 5’! Αφού αυτή είναι η αλήθεια! (γέλια) Δεν ήθελα να πω ‘γυμνή’. Οπότε, είναι αλήθεια…»

Forever Marilyn & No 5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μπέλα Χαντίντ είναι η νέα μούσα του Ζαν-Πολ Γκοτιέ
Η Μπέλα Χαντίντ είναι η νέα μούσα του Ζαν Πολ Γκοτιέ
Back to top