Σλάλομ μπέιμπι, σλάλομ!

Εβγκένι Πλιούσενκο δε με λες, αλλά μια στροφή την έκανα

Με αυτά και με αυτά, έφτασαν σχεδόν τα Χριστούγεννα κι εμείς ακόμα δεν έχουμε μπει στο εορταστικό mood. Δουλειά, εκκρεμότητες και τόσο τρέξιμο που το μόνο που θυμίζει γιορτές είναι τα νεύρα μου που αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Η τρελαμένη με τα Χριστούγεννα κολλητή μου αποφάσισε να με βοηθήσει να νιώσω το κλίμα με μια βόλτα στο παγοδρόμιο του Athens Heart.

Ομολογώ ότι είχα τους ενδοιασμούς μου και προφασίστηκα ένα σωρό προβλήματα για να το αποφύγω αλλά ξέρεις καλό μου ημερολόγιο πόσο επίμονη γίνεται όταν θέλει η Μ.

- Εδώ σκοντάφτω στην ευθεία στο έδαφος μόνη μου κι εσύ θες να με βάλεις κάπου που γλιστράει ήδη;

- Μην ανησυχείς, έχει προπονητές για βοήθεια.

- Βρε θα χτυπήσουμε κανέναν άνθρωπο που δε φταίει.

- 1.000 τ.μ. έχει να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, θα έχεις άπλα!

- Ναι αλλά χαλάει ο καιρός. Έχουν πει για βρο...

- Είναι κλειστό.

- Κλειστό; Απαπα. Έχω κλειστοφοβία.

- Δεν έχεις. Και είναι 1.000 τ.μ. λέμε.

- Ναι αλλά κλειστό και με πάγο, σαν ψυγείο θα είναι! Δεν μπορώ, κρυώνω εύκολα εγώ.

- Θα βάλεις το ωραιότατο Vans μπουφανάκι σου Diggit ΜΤΕ.

- Ωραιότατο είναι, για πατινάζ όμως δεν ξέρουμε αν κάνει!

- Αφού είναι από τη νέα σειρά All Weather MTE της Vans, κάνει για παντού.  Να, ορίστε. Ο ψηλός καπιτονέ λαιμός του θα σε κρατάει ζεστή και θα είσαι και κούκλα.

- Ρε συ, είμαστε τώρα να χαλάμε λεφτά;

- 10€ έχει η είσοδος χριστιανή μου! Και κάθεσαι όσο θες! Με έπρηξες! Ξεκόλλα, φόρα το σούπερ ντούπερ μπουφάν σου και πάμε.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε ο διάλογος και πέρασε το δικό της, οπότε βρεθήκαμε στο πραγματικά τεράστιο παγοδρόμιο του Athens Heart να φοράμε τα παγοπέδιλά μας ανάμεσα σε οικογένειες με παιδάκια, ερωτευμένα ζευγάρια και γελαστές παρέες. Ψέματα δε θα σου πω. Το πρώτο μισάωρο το πέρασα τεστάροντας τη θερμοκρασία του πάγου με τα οπίσθιά μου. Κάθε τρία βήματα. Ευτυχώς που η durable water repellant τεχνολογία του Vans μπουφάν μου με κράταγε στεγνή. Μετά όμως, και με την ευγενική χορηγία των προπονητών που βρίσκονταν εκεί, πήρα τα πάνω μου και άρχισα να κόβω βόλτες λες και θα με βαθμολογούσε ο Αλέξης Κωστάλας. Το τριπλό τόλουπ δε το πέτυχα αλλά κατάφερα μερικές σβούρες και φώναζα κατενθουσιασμένη στη φίλη μου «Σλάλομ μπέιμπι, σλάλομ» ψευδίζοντας, όπως ο Σιντ στην Εποχή των Παγετώνων.

Το γέλιο μας το ρίξαμε, τη γυμναστική μας την κάναμε (ακόμα πονάνε τα πόδια μου), στο εορταστικό πνεύμα μπήκαμε. Τι άλλο μένει; Να φάμε γαλοπούλα! Καλά Χριστούγεννα!

Vans Diggit Jacket MTE 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice