Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Μια νέα σειρά χειροποίητων κοσμημάτων αναδεικνύει το μεγαλείο του προσιτού. Η Λίνα Παπαδημητρίου μας κάνει επίδειξη 

Τα βλέπεις ολοένα και περισσότερο σε χέρια, αυτιά ή λαιμούς και αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. Αυτό το μήνα τα «μαρτάκια» τους ήταν σε έξαρση, τον προηγούμενο τα «φτου», τους επόμενους θα σκεφτούν κάτι καινούριο. Τα Mademoiselle θα σε φυλάξουν από το κακό το στιλ, για να έχεις πάντα πάνω σου το καλό το μάτι. Απλά, λαϊκά και κομψά, περίτεχνα χειροποίητα κοσμήματα που έχουν fun, πολύ μακριά από τις ψευτοσίκ ασχήμιες που θα σου πλασάρουν με στόμφο. Από τα Τρίκαλα με αγάπη, η δημιουργός τους Λίνα Παπαδημητρίου εξηγεί πώς της βάρεσε να φέρει τα Mademoiselle στον κόσμο. 

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Mademoiselle. Από πού αντλείς ιδέες για τα handmade στολίδια σου;

Κυρίως εμπνέομαι από τα υλικά! Αν μου αρέσει η πρώτη ύλη, έχω όρεξη να δουλέψω με αυτήν και να δημιουργήσω.

Πώς σκάλωσες με το να δημιουργείς για το γυναικείο στιλ;

Ξεκίνησα φτιάχνοντας πράγματα για μένα γιατί δεν εμένα ικανοποιημένη από αυτά που έβρισκα στην αγορά! Και να που τελικά με οδήγησε στο να φτιάχνω κοσμήματα όχι μόνο για την πλακά μου αλλά και λίγο παραπέρα!

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Τι είναι εκείνο που ξεχωρίζει ένα κόσμημα;

Ένα κόσμημα ξεχωρίζει για την ποιότητα των υλικών του καθώς επίσης και για τον ξεχωριστό συνδυασμό αυτών. Πρέπει να είναι ευκολοφόρετο για μια γυναίκα αλλά παράλληλα και εντυπωσιακό.

Υπάρχει κάποια μεθοδολογία με την οποία εργάζεσαι για να καταλήξεις σε ένα κομμάτι ή όχι;

Όχι, δεν έχω κάποια μεθοδολογία. Συνήθως ξεκινάω με κάτι που μου τραβάει το ενδιαφέρον εκείνη τη στιγμή είτε αυτό είναι ένα κορδόνι είτε μια χάντρα είτε κάποιο μεταλλικό στοιχείο.

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Τα χαριτωμένα «μαρτάκια» κάνουν ψιλοπανικούλη. Από τι πρέπει να φυλαγόμαστε σήμερα κατά τη γνώμη σου;

Από το κακό το μάτι, όπως λέω συνήθως! Η κακή ενέργεια που μπορεί να σου μεταφέρει κάποιος μπορεί να χαλάσει όλη τη μέρα! Τα «μαρτάκια» μας κάθε χρόνο μας βγάζουν ασπροπρόσωπες και χαιρόμαστε πολύ που αποκτούν ολοένα και περισσότερο φανατικό κοινό!

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Σε ποια γυναίκα θα ήθελες να χαρίσεις κάτι από τη συλλογή σου και γιατί;

Σε οποιαδήποτε γυναίκα πιστεύει πως φορώντας ένα κόσμημα μπορεί να αλλάξει η διάθεσή της!

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Ποιο είναι το καλύτερο κοπλιμέντο που σου έχουν κάνει ως σχεδιάστρια;

Ότι πέφτει το μάτι τους στα κοσμήματά μας, όταν τα βλέπουν φορεμένα έξω στο δρόμο και καταλαβαίνουν απευθείας ότι είναι από τη δική μας συλλογή! Αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενη και υπερήφανη για τα σχέδιά μας.

Ποια είναι η πιο άσχημη τάση που είδες τελευταία στους δρόμους;

Για μένα δεν υπάρχει άσχημη τάση αλλά ο συνδυασμός! Για παράδειγμα μπορεί να έχεις το πιο ωραίο κόσμημα και να το καταστρέψεις κρύβοντας το μέσα σε λάθος συνδυασμό ρούχων!

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Ποια είναι η διαφορά σε ένα βαρύτιμο, επώνυμο, αξεσουάρ και σε ένα underground σχέδιο κατά τη γνώμη σου;

Το επώνυμο αξεσουάρ είναι πιο εμπορικό ενώ το underground μπορεί να είναι πιο ιδιαίτερο! Δεν είναι ανάγκη να αρέσει σε όλους αρκεί να γεμίζει εσένα!

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Πώς ορίζεις εσύ την τιμή ενός κοσμήματος;

Μμμμ... τώρα μου βάζεις δύσκολα! Για μένα το χειροποίητο και οτιδήποτε κάνεις με μεράκι και αγάπη δεν έχει τιμή! Τώρα αναγκαστικά η τιμή μπαίνει κάθε φορά κρίνοντας από τα υλικά και τη δυσκολία κατασκευής του!

Τα Mademoiselle ξεματιάζουν με στιλ

Υπάρχουν μύθοι για το γυναικείο στιλ και ποιοι είναι αυτοί;

Υπάρχουν πολλά στιλιστικά κλισέ τα οποία μας επιβάλλουν συγκεκριμένα στιλ ντυσίματος αλλά η γυναίκα του σήμερα, που θέλει να θεωρεί τον εαυτό της μοντέρνο και ξεχωριστό, πρέπει να τους ξεπεράσει αυτούς τους μύθους και να αναδείξει την προσωπικότητά της μέσα από το δικό της στιλ, γιατί στη τελική είμαστε αυτό που είμαστε και αυτό μας κάνει μοναδικούς!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice