361010-747628.jpg
Θανάσης Καρατζάς
Fashion

BOHBO

Ένα από τα πιο πλούσια second hand luxury βρίσκεται στην Ιπποκράτους

Ανηφορίζω την Ιπποκράτους, γωνία με Διδότου το εντοπίζω. Μάλλον από τη στιλάτη neon επιγραφή και το design που επιβάλλεται απροσδόκητα στο αχανές κτιριακό συγκρότημα που το περιβάλει (βλ. τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πιο πάνω, τα καφέ και τα τυροπιτάδικα τριγύρω κ.ο.κ.). Το BOHBO είναι επισκέψιμο και online, αλλά αν βρεθείς στο εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίριο της Ιπποκράτους θα ζήσεις άλλη shopping εμπειρία. Είναι μοντέρνο, με άποψη, και δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασύρει το βλέμμα. Βγαλμένα από Νέα Υόρκη και τοποθετημένα στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από τα «headquarters» του site που εμπιστευόμαστε για luxury μεταχειρισμένα επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ, βρίσκεται η Mandica Iljic.

Mandica Ilij BOHBO© Θανάσης Καρατζάς

Γεννημένη στην Κροατία, η Mandica μεγάλωσε στη Γερμανία και αργότερα ακολούθησε μία πολυετή καριέρα ως Models Booker. Η ζωή της ήταν ανάμεσα σε μοντέλα, γνωστά πρακτορεία, σχεδιαστές και μεγάλα περιοδικά, ώσπου αποφάσισε να μεταφέρει τη σοφία και την αγάπη της για τη μόδα κοντά στις αληθινές γυναίκες. «Για χρόνια κινούμουν στον κόσμο της μόδας, η εμπειρία μου στο χώρο αυτό είναι πολύπλευρη και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι από πάντα ήταν η καθημερινή μου ρουτίνα, μια ρουτίνα που επέλεξα και την απολαμβάνω. Είμαι ενήμερη για ό,τι συμβαίνει στη μόδα όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί έτσι ζω» λέει η ίδια κι εμείς τις κάνουμε ερωτήσεις για προτάσεις και τάσεις που χρειάζονται απαντήσεις ειδικού.

Με επαγγελματισμό και ειδική φροντίδα βρίσκεις πολλές από τις γνωστές φίρμες στο BOHBO. Ρούχα, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ Hermes, Versace, Fendi, YSL (από μαγιώ και κοσμήματα, μέχρι μαντίλια και γυαλιά) αλλά και παπούτσια Louboutin, τσάντες Chloe, Chanel Prada, Ralf Lauren, ρούχα Missoni, Burberry, είναι πάντα περιποιημένα και διαθέσιμα – πολύ συχνά και σε προσφορές. Η BOHBO με την ομάδα της φροντίζουν όλα να γίνονται τέλεια, τα κομμάτια ανανεώνονται διαρκώς κι εμείς ξέρουμε ότι θα παραλάβουμε αυτό ακριβώς που μας υπόσχονται.

gallery

Τι φοράμε αυτό το καλοκαίρι αν θέλουμε να είμαστε απολύτως in fashion;

Φοράμε mules, γοβάκια με χαμηλά τακούνια, extreme χρώματα, patches και occults σύμβολα. Είναι παντού, είναι στη μόδα! Θυμηθείτε να επιλέξετε αυτά που πραγματικά σας εκφράζουν και προσαρμόστε τα στο προσωπικό σας στιλ. Αυτό σημαίνει μόδα.

Τι «απαγορεύεται» να φορεθεί στην πόλη αυτή την εποχή;

Xα, χα! Δεν απαγορεύεται τίποτα. Φοράμε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα και άλλωστε η Αθήνα το καλοκαίρι είναι τόσο ζεστή, που θέλεις να ντυθείς όπως στο νησί.

Τι στιλιστικά λάθη κάνουν κυρίως οι Ελληνίδες και τι κάνουν πολύ καλά;

Δεν θα έλεγα ότι οι Ελληνίδες κάνουν στιλιστικά λάθη και για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι είναι πολύ ενημερωμένες και πολλές φορές αποτελούν έμπνευση. Θα έλεγα ότι το λάθος που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα είναι να φορά ρούχα στα οποία δεν νιώθει άνετα, δεν είναι ο εαυτός της. Αν λοιπόν φοράς το ρούχο και δεν σε φοράει, δεν κάνεις λάθος. Φαίνεται στο πρόσωπο της κάθε γυναίκας αυτό.

BOHBO© Θανάσης Καρατζάς

Πού θα δεις τις πιο καλοντυμένες γυναίκες στην Αθήνα;

Παντού! Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και θα δείτε ωραίες και καλοντυμένες γυναίκες παντού. Περπατώ πολύ και πραγματικά έχω θαυμάσει γυναίκες σε κάθε σημείο της Αθήνας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το προσωπικό στιλ σας; 

Χαμελέων. Η μόδα μου δίνει την δυνατότητα να εναλλάσσομαι βάση της διάθεσης. Και είναι πραγματικά διασκεδαστικό!

Γιατί αυτή η λατρεία στο βίντατζ;

Αρχικά να διευκρινίσω ότι δεν είμαστε vintage μαγαζί. Αντιθέτως ασχολούμαστε μόνο με Contemporary Designers και κυρίως High End. Εγώ προσωπικά αγαπώ το vintage, γιατί αγαπώ την κάθε ξεχωριστή λεπτομέρεια που αναπτύχθηκε στο χώρο της μόδας κάθε εποχή. Ανά δεκαετία πέρα από το γενικό Look που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι εξέφραζε την εκάστοτε εποχή, υπάρχουν λεπτομέρειες στα υφάσματα, τις υφές, τα ραψίματα που σου δημιουργούν την πραγματική αγάπη για το τι σημαίνει vintage. Πάντα στα ταξίδια μου γυρνούσα όλα τα flea markets και τα vintage stores.

BOHBO© Θανάσης Καρατζάς

Ποιο είναι το προφίλ της γυναίκας που ψωνίζει ρούχα online;

Θα έλεγα ότι μάλλον το επιλέγουν σύγχρονες γυναίκες, σίγουρες για το τι ψάχνουν και  προσπαθούν να είναι πάντα ενημερωμένες. 

Είμαστε ανοιχτές στα luxury μεταχειρισμένα;

Ναι, φυσικά. Είμαι δέκα χρόνια στο χώρο των luxury μεταχειρισμένων προϊόντων  και η αποδοχή από τον κόσμο είναι εμφανώς ανοδική. Μπορεί τα πρώτα χρόνια να μην το πίστευαν πολλοί ως εγχείρημα, ειδικά στην κουλτούρα της Ελλάδας. Αλλά πραγματικά πλέον είναι τόσο απενoχοποιημένο, γιατί ο κόσμος είδε τι σημαίνει luxury second hand. Πού αλλού μπορεί να αγοράσει κάποιος μία Chanel σε προσιτή τιμή;

Πείτε μας tips για να μην κάνουμε λάθη όταν αγοράζουμε ρούχα online.

Διαβάστε τα σχόλια και την εμπειρία άλλων πελατών που έχουν ήδη αγοράσει από το e-shop. Δείτε αναλυτικά την περιγραφή του προϊόντος και δώστε βάση στο υλικό κατασκευής του. Πολλές φορές κάτι δεν μας πηγαίνει λόγω υλικού και όχι λόγω στιλ. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής. Αν κάτι δεν το φορέσεις δεν είσαι ποτέ σίγουρος. Σε αυτό κερδίζει πάντα το φυσικό κατάστημα, αλλά ένα καλό online shop με σεβασμό στον καταναλωτή οφείλει να προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής.

BOHBO© Θανάσης Καρατζάς

Τρία κομμάτια που πρέπει να έχει κάθε γυναικεία ντουλάπα και στα οποία αξίζει να επενδύσουμε;

Εάν είναι μόνο τρία θα έλεγα ένα καλό σακάκι, ένα λευκό t-shirt και ένα μαύρο φόρεμα.

Παρακολουθώντας τις τάσεις τόσα χρόνια τι παρατηρείτε; Υπάρχει μία σαφής κατεύθυνση, η μόδα πηγαίνει κάπου συγκεκριμένα;

Ακόμη και αν πιστεύουμε ότι η μόδα επαναλαμβάνεται, επειδή συνήθως εμπνέεται από τις περασμένες δεκαετίες, θα έλεγα πως ποτέ η κατεύθυνσή της δεν είναι προσδιορισμένη. Η μόδα πάντα μας εκπλήσσει. Αυτό που παρατηρώ ως μια νέα ευχάριστη κατεύθυνση που στηρίζει η μόδα είναι το mix & match, το personal creative look και η ελεύθερη έμπνευση εκτός κανόνων. Είναι όλα πιο προσβάσιμα και εφικτά ακόμη και στη μόδα.


ΒΟΗΒΟ, Ιπποκράτους 40, Κολωνάκι, 2103389202, www.bohbo.eu, Fb bohbo.eu, Instagram: @bohboathens

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice