Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Γνωρίστε τη Θεσσαλονικιά και τη handmade τέχνη της

Είτε στη Χαλκιδική είτε στο Μπαλί, στη Μαγιόρκα, στη Θάσο, στον Σκορπιό και την Αίγινα, το κοριτσίστικο καλοκαίρι ομορφαίνει εξαιτίας της. Η Ανναλίζα ζει στη Θεσσαλονίκη, οι δημιουργίες της είναι χειροποίητες και, μαγεμένοι μετά την πρώτη ματιά, ζητήσαμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν.

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Μερικά λόγια για σένα! Είσαι ή και κάνεις αυτά τα υπέροχα κοσμήματα και τσάντες, αλλά γιατί; Και πώς;

Είμαι η Ανναλίζα Παπαϊωάννου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Μπολόνια της Ιταλίας. Θεωρώ πολύ τυχερό τον εαυτό μου που παρακολούθησα το ιταλικό σχολείο, καθώς μου παρείχε εξαιρετική εικαστική παιδεία. Είμαι σίγουρη πως το μικρόβιο της δημιουργίας μπήκε κάπου μεταξύ ιταλικού χειμωνιάτικου τοπίου και ελληνικού καλοκαιριού! Κάπου εκεί στο ελληνικό καλοκαίρι δημιουργήθηκε η ανάγκη να προσφέρω στην κόρη μου κάτι διαφορετικό από ένα πλαστικό παιχνίδι. Η πρώτη χειροποίητη κούκλα μου ήταν γεγονός τον Αύγουστο του 2009, στην αλμύρα της ακροθαλασσιάς της Τριστινίκας! Οι τσάντες και τα κοσμήματα είναι η συνέχεια εκείνου του καλοκαιριού! 

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Υπέροχο logo: μια τιάρα, ένα στέμμα, μα σκιτσαρισμένο με μαρκαδόρο. Ντιρέκτ δηλαδή μήνυμα: όλα στο χέρι. Ενάντια στην εύκολη, γρήγορη, βιομηχανοποιημένα μαζική παραγωγή. Για ποιο λόγο εμμένεις στη «handmadeοσύνη»;

Το unique αντικείμενο είναι το πάθος μου… Οι κατασκευές είναι η αγάπη μου. Η δημιουργία είναι η καθημερινότητά μου. Αυτό μου προσφέρει η «handmadeοσύνη». Την ευκαιρία να πλάσω τους δικούς μου θησαυρούς. Όσο για το υπέροχο λόγκο, αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω φίλους, οι οποίοι όχι μόνο είναι καλλιτέχνες, αλλά μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς ζητάω… Ένας τέτοιος φίλος, ο Αστέριος Καλεμάκης, εμπνεύστηκε αυτό που βλέπεις! Το απόλυτα αντιπροσωπευτικό λόγκο!

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν το γνήσια μοναδικό; Το «κομμάτι» δηλαδή που όμοιό του δεν υπάρχει; Που ο σχεδιαστής δεν το «πάτησε» σε κόπιες, μα το ίδρωσε σε «μία και καμία»; Πώς κινείσαι δηλαδή σε μια εποχή όπου το στιλ τελεί υπό συνθήκη «χιλιάδες όμοια -όλα για όλους- αντίγραφα παντού»;

Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει η μοναδικότητα! Βαριέμαι να αντιγράφω, ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό! Εννοείται πως για να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι, έχω αντιγράψει πολύ, είναι δυστυχώς μέσα στη διαδικασία ολοκλήρωσης, όμως, όπως λέει και ο σχεδιαστής Yamamoto, “Start copying what you love. Copy, copy, copy. At the end of the copy you will find yourself». Σκοπός μου είναι να ξεφύγω από τη συνθήκη στην οποία αναφέρεσαι. Γι’ αυτό και κινούμαι δημιουργικά. Το δαχτυλίδι που γίνεται κομμάτι του εαυτού σου, η κούκλα που γίνεται η καλύτερη φίλη σου, η τσάντα με την οποία φλερτάρεις… Δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικότητες.

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Πάντως -και διόρθωσέ με, αν κάνω λάθος- νομίζω πως το καλοκαίρι σαν εποχή ταιριάζει περισσότερο στις δημιουργίες σου. Από πού εμπνέεσαι και, για να έρθω στο τεχνικό μέρος, πόσο σου παίρνει για να φτιάξεις ένα κομμάτι; Το τελευταίο το ρωτώ γιατί νομίζω πως επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο για την τιμή πώλησης.

Είναι αλήθεια πως το καλοκαίρι με γεμίζει με χρώματα, γεύσεις και χαρά, συστατικά που σίγουρα βοηθούν στην έμπνευση της δημιουργίας. Όμως είναι απίθανο, και καμιά φορά εκπλήσσομαι κι ίδια με αυτά που μπορεί να σου ξυπνήσουν τη φαντασία. Σκέψου πως το παραμυθένιο σπίτι της συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κατερίνας Καραγιάννη ήταν αυτό που με έβαλε σε δημιουργική τρέλα, όταν το επισκέφθηκα. Η δημιουργία ενός κομματιού δεν είναι μόνο ο «παραγωγικός» χρόνος που περνάς πάνω από το αντικείμενο, αλλά οι ώρες σύλληψης της ιδέας, οι αποτυχίες, οι δοκιμές, η χρήση νέων υλικών. Αυτό το σύνολο μπορεί να κυμαίνεται από μερικές ώρες έως και ολόκληρες εβδομάδες!

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Κι ας πούμε πως βρίσκεις με έναν θαυματουργό τρόπο ένα μπάτζετ που σου δίνει το δικαίωμα να φωτογραφίσεις τα δημιουργήματά σου στο σώμα όποιας γυναίκας επώνυμης έχεις στο μυαλό σου για ιδανική προώθηση. Ποια «βλέπεις»;

Βλέπω την κάθε μία γυναίκα που έχει αποκτήσει αυτό που της αρέσει. Η στάση του σώματος, το χαμόγελο απόλυτης ικανοποίησης, η σπίθα στα μάτια. Αυτά δημιουργούν το τέλειο μοντέλο για μένα. Σε συνδυασμό με το απεριόριστο ταλέντο του φίλου μου φωτογράφου Παύλου Γιαταγαντζίδη θεωρώ πως η ιδανική προώθηση είναι εφικτή. Μήπως να αρχίσω να το προτείνω;

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Πού μπορούν να σε «βρουν»; 

Μέχρι να ετοιμαστεί η ιστοσελίδα μου, μπορείτε να με βρείτε στα social media: instagramfacebookpinterest

Καλοκαιρινές διακοπές (και AnnAlice) για πάντα!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice