Πέθανε ο πρώην σύντροφος του Ιβ Σεν Λοράν - Συνιδρυτής και διαχειριστής επί 40 χρόνια του οίκου μόδας
Wikipedia

Πέθανε ο πρώην σύντροφος του Ιβ Σεν Λοράν - Συνιδρυτής και διαχειριστής επί 40 χρόνια του οίκου μόδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Πιέρ Μπερζέ - Ιβ Σεν Λοράν
  • A-
  • A+

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και μαικήνας Πιέρ Μπερζέ, πρώην σύντροφος του Ιβ Σεν Λοράν, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών από επιπλοκές «μακράς νόσου», ανακοίνωσε το Ίδρυμα Πιέρ Μπερζέ - Ιβ Σεν Λοράν.

«Το Ίδρυμα Pierre Bergé - Yves Saint Laurent στο Παρίσι και το Ίδρυμα Jardin Majorelle στο Μαρακές με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του προέδρου τους-ιδρυτή Πιέρ Μπερζέ, που επήλθε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 05.39' στην κατοικία του στο Σεν-Ρεμί-ντε-Προβάνς», στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συνιδρυτής και διαχειριστής επί 40 χρόνια του οίκου μόδας Yves Saint Laurent, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου Τύπου Le Monde, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γκέι και θερμός υποστηρικτής του πρώην σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ο Μπερζέ είχε προσβληθεί από μυοπάθεια.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ απέτισε φόρο τιμής σε «έναν υπέροχο φίλο». «Μυθικό μαικήνα, φιλάνθρωπο, ακόρεστο λάτρη του ωραίου, μεγαλοφυή επιχειρηματία, άνθρωπο του πολιτισμού και του πάθους, ο Μπερζέ ήταν ταυτόχρονα όλα αυτά αλλά περισσότερο ακόμη, ενσάρκωνε έναν ουμανιστή που τοποθετούσε τη μοίρα των ανθρώπων πάνω από όλες τις αξίες», δήλωσε σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπερζέ παντρεύτηκε τον Μάρτιο του 2017 τον 58χρονο Αμερικανό διακοσμητή κήπων Μάντισον Κοξ, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μπερζέ - Σεν Λοράν. Ο Πιέρ Μπεζέ πέθανε μερικές εβδομάδες πριν από τα εγκαίνια των δύο μουσείων αφιερωμένων στο έργο του πρώην συντρόφου του Ιβ Σεν Λοράν, το ένα στο Παρίσι και το άλλο στο Μαρακές, στην οδό Ιβ Σεν Λοράν, δίπλα στον Κήπο Μαζορέλ, στο Μαρόκο. 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όταν ο Καρλ Λάγκερφελντ και η Chanel αναβίωσαν στο Παρίσι την αρχαία Ελλάδα (εικόνες)
Back to top