Η μόδα έχασε τον Hervé L. Leroux του θρυλικού «bandage dress» (εικόνες, video)

Ο σχεδιαστής που ανέδειξε τις γυναικείες καμπύλες όσο κανείς άλλος και λατρεύτηκε από τα μοντέλα και τις διάσημες στο κόκκινο χάλι 

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σε ηλικία μόλις 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Hervé L. Leroux, ο οποίος εμπνεύστηκε τα κολλητά φορέματα bandage dresses που εφαρμόζουν σαν επίδεσμοι πάνω σε απαραιτήτως καλλίγραμμα σώματα και τα οποία τα λάτρεψαν μερικές από τις μεγαλύτερες ντίβες της πασαρέλας και της σόουμπιζ.

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε η Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας της Γαλλίας (Fédération de la Haute Couture et de la Mode).

Η αιτία του θανάτου του Γάλλου σχεδιαστή, ο οποίος φέρεται να απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Ωστόσο, πηγή κοντά στον εκλιπόντα ανέφερε ότι ο θάνατος ήταν αναπάντεχος και αιφνίδιος.

Hervé L. Leroux

Ο σχεδιαστής που ίδρυσε τον δικό του οίκο μόδας Léger αποθεώθηκε δύο δεκαετίες πριν, όταν έδωσε με το ρούχο του μια φωνή στη σεξουαλικότητα της θηλυκής φόρμας. Τα ρούχα ταίριαξαν γάντι στην αφρόκρεμα της σόουμπιζ για τις ανάγκες του εντυπωσιασμού πάνω στο κόκκινο χαλί και φορέθηκαν από τηλεπερσόνες όπως η Κιμ Καρντάσιαν, από μοντέλα όπως η Ζιζέλ και η Μιράντα Κερ, από ηθοποιούς όπως η Σοφία Βεργκάρα και η Μπλέικ Λάιβλι και από τραγουδίστριες όπως η Μπιγιονσέ και η Ριάνα.  

Andrew H. Walker/Getty-Ideal Images

Astrid Stawiarz/Getty-Ideal Images

Ο Leroux ίδρυσε τον οίκο του το 1985 ωστόσο δεν σταμάτησε να συνεργάζεται με άλλες σπουδαίες ετικέτες της γαλλικής μόδας. Lanvin, Daniel Swarovski & Charles Jourdan ήταν κάποιοι από τους οίκους που συνεργάστηκαν μαζί του.

Tο 1991 ο σχεδιαστής έδειξε τι πραγματικά ήθελε από τη γαλλική μόδα με την πρώτη επίδειξη από 54 δημιουργίες σε ένα εκλεκτό κοινό. «Ο Léger απέδειξε γιατί το Παρίσι είναι το κέντρο της γαλλικής επιδεξιότητας ση μόδα», είχαν τότε σχολιάσει οι New York Timesτο.

Ο οίκος Hervé Léger εξαγοράστηκε το 1998 από τον επιχειρηματικό κολοσσό τους Λος Άντζελες, BCBG Max Azria. Ο Leroux έχασε τα εμπορικά δικαιώματα του οίκου του τον Απρίλιο του 1999 και αποτραβήχτηκε από το δημιούργημα του.

Ο Leroux γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1957 στο Μπαπόμ της βόρειας Γαλλίας. Σπούδασε γλυπτική πριν αλλάξει πορεία στη ζωή του για να ασχοληθεί με την κομμωτική. Στα καμαρίνια μια επίδειξης μόδας του οίκου Chloé πήρε την απόφαση να μπει στον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Μια συνάντηση με τον τότε επικεφαλής του οίκου Chanel, Karl Lagerfeld, στάθηκε υπεραρκετή για να προσληφθεί ο Leroux στον οίκο Fendi. Στην πορεία ήταν αυτός που ανέλαβε τα ηνία στη Chanel από τον Γερμανό σχεδιαστή μόδας και μέντορά του.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice