Η άνοιξη της ελληνικής Μόδας

Η 9η Εβδομάδα Μόδας αρχίζει αυτή την εβδομάδα.

Η 9η Εβδομάδα Μόδας ξεκινάει αυτή την εβδομάδα (26-29/3) στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Η 9η Εβδομάδα Μόδας αρχίζει αυτή την εβδομάδα (26-29/3) στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με τη συμμετοχή 12 Ελλήνων σχεδιαστών και μία έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Πώρου με θέματα από την Κούβα.

“Under Exposed” από τον Σπύρο Πώρο

Ο Σπύρος Πώρος ανακάλυψε το πάθος του για τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του σε όλο τον κόσμο, κάνοντας ζουμ σε ανθρώπους στο φυσικό τους περιβάλλον. Το μοναδικό του στιλ του επιτρέπει να φωτογραφίζει για διεθνή περιοδικά, όπως Vogue, In-Style, Flaunt και Esquire. Στην τελευταία ατομική του έκθεση “Under Exposed”, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη (που είναι και η βάση του), θέματά του είναι η Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας και το Club Κουβανέζικης Πυγμαχίας. Τώρα η έκθεση αυτή παρουσιάζεται παράλληλα με την Εβδομάδα Μόδας στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Σε ένα υπερατλαντικό τηλεφώνημα από τη Νέα Υόρκη ο φωτογράφος μάς μίλησε γι’ αυτή την έκθεση: «Είχα επισκεφτεί την Κούβα πολλές φορές προσπαθώντας να εισχωρήσω σε αυτούς τους δύο χώρους. Το μπαλέτο και η πυγμαχία είναι πολύ σημαντικά αθλήματα εκεί. Τελικά με τη βοήθεια κάποιου κατάφερα να τους φωτογραφήσω την ώρα της προπόνησης, πράγμα σπάνιο. Το ύφος των φωτογραφιών είναι κινηματογραφικό και ποιητικό. Το πρόσωπο που πραγματικά ονειρεύομαι να φωτογραφήσω είναι ο Θανάσης Βέγγος. Στην Ελληνική Εβδομάδα Μόδας θα παρακολουθήσω οπωσδήποτε τον Βασίλη Ζούλια, καθώς το πρόσωπο που θα ανοίξει το show του είναι η γυναίκα μου, η  Kylie Bax (σ.σ. διεθνές super model). Ο Έλληνας σχεδιαστής που θαυμάζω είναι ο ράφτης μου, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος, που ξέρει τα μέτρα μου και μου στέλνει τα κοστούμια αεροπορικώς στη Νέα Υόρκη. Κάθε φορά που επιστρέφω μου αρέσει να πηγαίνω στην Καστέλα, όπου και μεγάλωσα, και στο γήπεδο για την ομάδα μου, τον Εθνικό Πειραιά. Όταν ήμουν μικρός ήταν ακόμα στην Α΄ Εθνική».

Kαι shopping!

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα λειτουργεί στο χώρο Night Boutique, με ρούχα και αξεσουάρ σχεδιαστών σε πολύ χαμηλές τιμές.

Μερικές από τις κολεξιόν που θα δούμε

n

Επηρεασμένος από την εποχή της ύφεσης ο Konstantinos Tsigaros παρουσιάζει ρούχα που προορίζονται να αντέξουν στο χρόνο, με έλλειψη υπερβολής αλλά διατήρηση του γνωρίσματος του όγκου.


n

Ο Άγγελος Μπράτης θα παρουσιάσει μικρά κομμάτια σε γκρι μάλλινο ύφασμα και σε μπλε τουίντ και απαλά ντραπέ κοντά φορέματα σε βαθύ μοβ. Η έμπνευση για τη συλλογή γεννήθηκε στο τελευταίο ταξίδι του στη Σαγκάη.


n

Η συλλογή των MIRO βασίζεται στις γραμμές της δεκαετίας του ’50 και στην τεχνοτροπία του patchwork. Τα ρούχα δίνουν την αίσθηση του χαλασμένου, παρά τα άψογα φινιρίσματά τους και τα πολυτελή υλικά (μαλλί, σατέν, γούνα).


n

Φορέματα εμπνευσμένα από το ’50 και ’60, προσαρμοσμένα στο σήμερα, για την collection του Μάκη Τσέλιου. Μεταξωτοί ταφτάδες, ντουσέζ, μουσελίνες και οργάτζες, απλικαρισμένα με δαντέλες και δουλεμένα όλα στο χέρι.


n

Χειροποίητα κεντήματα με χρυσές κλωστές, jean και vintage δερμάτινα γιλέκα θα εμφανιστούν στη νέα συλλογή του Δημήτρη Ντάσιου.


n

Ο Βασίλης Ζούλιας θα παρουσιάσει μία collection demi-couture αφού, όπως ισχυρίζεται και ο ίδιος, «σε καιρούς κρίσης χρειαζόμαστε κομψότητα». 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice