Fashion week Athens

Έλληνες καταξιωμένοι και νέοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους

Έλληνες καταξιωμένοι και νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν τις συλλογές τους στο Fashion week Athens.

UNDER EXPOSED
Στο παράλληλο καλλιτεχνικό κομμάτι πρωτοστατεί η κινηματογραφική, μεστή και καλοδουλεμένη ενότητα “Under Exposed” του γνωστού φωτογράφου Σπύρου Πώρου. Η συρραφή των φωτογραφιών του από την Κούβα, και ειδικότερα από στιγμές στην Εθνική Σχολή Μπαλέτου της χώρας και στο club Κουβανέζικης Πυγμαχίας, σκιαγραφεί μια κατάσταση που μαγνητίζει τα βλέμματα με την ισχυρή γοητεία της.


Με πολλή μόδα –αλλά και πολύ σκεπτικισμό απέναντι στην παγκόσμια κρίση– αρχίζει η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας στις 26/3, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με χορηγό επικοινωνίας την ATHENS VOICE. Έλληνες καταξιωμένοι και νέοι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους δίπλα στη  φωτογραφική έκθεση του Σπύρου Πώρου με θέματα από την Κούβα.

Αρχίζει και η Παγκόσμια Μόδα να νιώθει την κρίση κάτω από τα φουστανάκια της. Ένα «συμπυκνωμένο» fashion week μόλις έκανε την εμφάνισή του σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη, ενώ κάποιες φίρμες ματαιώνουν επιδείξεις τους (όπως η 2η συλλογή Just Cavalli στο Μιλάνο). Όσο για τον εγχώριο θεσμό, οι επικεφαλής των δύο διοργανωτών (Athens Fashion Productions & Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων) Αντώνης Κιούκας και Φώτης Ιγνατίου στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν τις απαντήσεις για όλα όσα αφορούν στην επερχόμενη διοργάνωση (26-29/3 στην Τεχνόπολη). Αφενός μίλησαν για διοικητικές αλλαγές που δεν έχουν οριστικοποιηθεί στο εσωτερικό του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχεδιαστών (που για πρώτη φορά δεν είναι ο βασικός διοργανωτής) και αφετέρου για τη γενικότερη απογοητευτική εικόνα της αγοράς που δεν αφήνει πολλά περιθώρια (τονίστηκε μάλιστα πόσο κομβική ήταν γι’ αυτή τη διοργάνωση η παρουσία των χορηγών).

Αυτοί είναι και οι δύο βασικοί λόγοι που οι σχεδιαστές που θα δείξουν τις συλλογές τους για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2009/2010 είναι 12 αντί των καθιερωμένων 40. Ο σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος δήλωσε: «Είμαστε δίπλα σε όσους σχεδιαστές δεν είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επίδειξη και ελπίζουμε την επόμενη φορά να είμαστε μαζί και οι 40... Οι  Έλληνες τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, φανταστείτε εμείς που τα φτιάχνουμε…». Έτσι, αυτή τη φορά θα δούμε συλλογές των Aslanis, makis tselios, kathy heyndels, filep motwary - maria mastori, konstantinos, mi-ro, christoforos kotentos, vassilis zoulias, angelos bratis, dimitris dassios, parthenis και yiorgos eleftheriades (με τη δική του σειρά αλλά και τη diffusion Collage Social).  

n

Οι πάντα άψογα σχεδιασμένες κολεξιόν του Yiorgos Eleftheriades θα είναι και αυτή τη φορά ένας συνδυασμός ενδιαφέροντων σχημάτων και πολυτελών νέων υλικών σε ένα σύγχρονο, πρακτικό τρόπο ντυσίματος με έντονη προσωπικότητα, αρτίστικη διάθεση και κοσμοπολίτικη συμπεριφορά. Θα λατρέψετε εκείνα τα κομμάτια στο χρώμα της άμμου και του λευκού.


n

Η Maria Mastori και ο Filep Motwary θα παρουσιάσουν τη νέα τους collection (αναφορά στα έθνικ) με τη μορφή μικρού μήκους ταινίας με τίτλο “FALL ’09 IN SORHIA”, σε σκηνοθεσία Janos Visnyovszky.


n

Με σταθερή την προτίμησή της στις φυσικές ίνες, η Ορσαλία Παρθένη δημιουργεί μια συλλογή από αφράτα πλεκτά, στιλπνό μετάξι, βελούδο και τρισδιάστατα πλισέ. Κυριαρχούν οι αποχρώσεις του μπεζ και του δαμασκηνί.


n

Dimitris Petrou

n

De light

Newcomers

Μια κίνηση που αναμενόταν καιρό ήταν η πρόσκληση στο Fashion week ολόφρεσκων, νέων Ελλήνων σχεδιαστών. Αυτό θα γίνει τώρα. Στην 9η κατά σειρά διοργάνωση, οι νέοι σχεδιαστές Dimitris Zafiriou, Dimitris Petrou και το δίδυμο De light (Eύη Ρέντζιου και Δάφνη Ηλιάκη), που βραβεύτηκαν στον Εθνικό Διαγωνισμό του προγράμματος Createurope.com (Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Νέων Σχεδιαστών Μόδας) τον Μάρτιο 2008, θα ανεβάσουν για πρώτη φορά τις δημιουργίες τους σε «επίσημη» πασαρέλα σε ένα ομαδικό show με τίτλο “Νew Comers”.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice