atk_1129.jpg
Θανάσης Καρατζάς
Fashion

Στην Καλλιθέα μαθαίνεις να πλέκεις τη δική σου τσάντα εντελώς δωρεάν

Αγοράζοντας μόνο τα υλικά που θα χρειαστείς, η Κατερίνα Λιβανού του Handibrand, σου διδάσκει τα πάντα για τη χειροποίητη τσάντα

«Όλα ξεκίνησαν με ένα νήμα και ένα βελονάκι», λέει με σχεδόν παιδικό ενθουσιασμό η Κατερίνα Λιβανού, η ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια του Handibrand, ενός ιδιαίτερου χώρου στον οποίο κατά κύριο λόγο μπορείς να βρεις τα πάντα για τη χειροποίητη τσάντα, αλλά και να παρακολουθήσεις σεμινάρια κατασκευής χειροποίητης τσάντας εντελώς δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσεις τα υλικά που θα σου χρειαστούν.

Το Handibrand ξεκίνησε πριν από περίπου 4 χρόνια στο Ρέθυμνο, όπου βρίσκονταν η Κατερίνα με την οικογένειά της σε μία απόπειρα αποκέντρωσης. Η ίδια, δουλεύοντας για χρόνια στη διοίκηση επιχειρήσεων σε γραφεία μεγάλων εταιρειών, άρχισε να νιώθει ότι καταπιέζεται. «Ξεκίνησα το πλέξιμο, για να μη τρελαθώ και πάρα πολύ γρήγορα έγινε κάτι πολύ εξειδικευμένο. Μεταποιούσα ακόμα και τις δικές μου τσάντες και σιγά – σιγά ένιωσα πως όλο αυτό θέλω να το μοιραστώ. Η λατρεία μου για την τσάντα μετουσιώθηκε μέσα σε 6 μήνες σε κανονική δουλειά. Στην αρχή κανείς δε με πίστεψε κι όμως μέσα σε ένα εξάμηνο βρισκόμουν στην Αθήνα για να παραδώσω το πρώτο μου σεμινάριο, το οποίο είχε και πολύ μεγάλη συμμετοχή». 

atk_1043.jpg
Η Κατερίνα Λιβανού (δεξιά) με τις μαθήτριές της

atk_1069.jpg
Τα σεμινάρια του Handibrand σύμφωνα με τις μαθήτριες είναι «πραγματική ψυχοθεραπεία»

Το νήμα του Handibrand ξετυλίχτηκε πάρα πολύ γρήγορα και η Κατερίνα βρέθηκε ξαφνικά από μόνη με το βελονάκι της, να πλαισιώνεται από μία μεγάλη ομάδα. Πλέον διατηρεί τον πολυχώρο της και στο Ρέθυμνο - όπου ξεκίνησαν όλα - αλλά και στην Καλλιθέα, στην οδό Φιλαρέτου. Όποια ώρα και να περάσεις έξω από το Handibrand θα δεις πολλές γυναίκες να περιτριγυρίζουν την ίδια και τις υπαλλήλους της, να τις βομβαρδίζουν με ερωτήσεις και να διαλέγουν χρώματα στα νήματα και άλλα υλικά για φτιάξουν τη δική τους τσάντα.

«Τα πατρόν σχεδιάζονται όλα από εμάς και πολλές τις σχεδιάζω εγώ προσωπικά. Δοκιμάζω συνεχώς υλικά και αν μου αρέσουν, αν δω ότι είναι ποιοτικά και εύχρηστα, τότε θα τα προμηθεύσω και στις μαθήτριές μου. Αν κάτι δε το βρω όπως το θέλω, το σχεδιάζουμε εμείς, έτσι πολλά από τα υλικά που βρίσκει κανείς εδώ είναι δική μας παραγωγής. Θέλω το αποτέλεσμα να είναι μια “τσαντάρα”, τίποτα λιγότερο!», λέει αδιαπραγμάτευτα η Κατερίνα. «Μέσα από πολλή έρευνα, δουλειά και ταξίδια ανακάλυψα τρόπους έτσι ώστε να μπορεί κανείς να κατασκευάσει μία τσάντα πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και μόνος του στο σπίτι. Είναι όλα έτσι δομημένα που δε χρειάζονται ούτε μηχανές ραψίματος, ούτε τίποτα».

atk_1054.jpg
Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

atk_1033.jpg
Αυτά είναι μερικά από τα σχέδια που μπορείτε να μάθετε να κατασκευάζετε στο Handibrand

 

Όσο μιλάμε με την Κατερίνα, καταφτάνουν οι πρώτες μαθήτριες του απογευματινού σεμιναρίου. Πολλές είναι εκείνες που έρχονται από μακρινές περιοχές της Αττικής, αλλά και από την επαρχία.

atk_1093.jpg
Το μόνο που θα σου κοστίσει είναι τα υλικά που θα επιλέξεις

atk_1110.jpg
Και βουαλά!

Τα workshops του Handibrand παραδίδονται από Δευτέρα έως Σάββατο. Όλες οι κοπέλες ομόφωνα δηλώνουν ότι είναι η πιο αγχολυτική ασχολία που ξεκίνησαν ποτέ. «Είναι πραγματική ψυχοθεραπεία». Η Κατερίνα μας διαβεβαιώνει ότι ένας αρχάριος, κάποιος που δεν έχει ξαναπιάσει βελονάκι στη ζωή του, μπορεί να κατασκευάσει τη δική του τσάντα, μέσα σε 3 μόλις μαθήματα. Οι μαθήτριες γύρω μας επιβεβαιώνουν. Το κόστος των υλικών ξεκινά από 20 ευρώ και δεν ξεπερνάει εύκολα τα 50, όσο δηλαδή θα κόστιζε και μία καλή τσάντα σε ένα κατάστημα. Αυτή εδώ όμως θα έχει τον προσωπικό σου κόπο, θα είναι μία αυθεντική, δική σου δημιουργία, χρηστική και φτιαγμένη με ανθεκτικά υλικά.

Μάθε περισσότερα για τα σεμινάρια του Handibrand εδώ

Info: Handibrand, Φιλαρέτου 70, Καλλιθέα και Τσουδερών 15, Παλιά πόλη, Ρέθυμνο

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice