9 τρόποι να είσαι και να φαίνεσαι cool

Με ένα ιδιαίτερο στάιλινγκ και μερικά αξεσουάρ μπορείς να γίνεις η πριγκίπισσα του coolness

9 στιλιστικοί τρόποι να είσαι και να φαίνεσαι cool

Cool, coolness, so cool! Κι αν δεν έχει υμνηθεί αυτή η αμετάφραστη λέξη-στιλ-στάση ζωής! Δεν μπορείς να την περιγράψεις-ορίσεις ούτε περιφραστικά, απλώς τη βλέπεις ως attitude, θαυμάζεις, φθονείς κάπως. Είναι κάποιες γυναίκες που φαίνεται να διαθέτουν το «χάρισμα» εκ γενετής: από την Ντέμπι Χάρι μέχρι την Κέιτ Μος, από την Τζένη Καρέζη μέχρι τις Γαλλίδες της διπλανής πόρτας, το cool μοιάζει να περιγράφεται στην ιδανική του μορφή.

ΟΚ, όσες διαθέτουν το έμφυτο χάρισμα, είναι οι τυχερές του κόσμου τούτου και πετυχαίνουν τη σαγήνη χωρίς προσπάθεια. Ωστόσο, κάτι μπορεί να γίνει και με μας τις υπόλοιπες κοινές θνητές. Αυτές είναι 10 συμβουλές για χτίσεις τον cool πλανήτη σου και να κατακτάς τα πλήθη.

photo-1441995355085-824a251a5996.jpg

01. Είσαι cool, όταν είσαι χαρούμενη και ικανοποιημένη με αυτά που φοράς. Άρα διαθέτεις αυτοπεποίθηση και «αέρα», αισθάνεσαι κοπελάρα, περπατάς και τρίζει η γης!

02. Είσαι cool, όταν νιώθεις άνετα με αυτά που φοράς. Πώς να είσαι cool, άμα σε στενεύει το τζιν και δεν μπορείς να πάρεις ανάσα ή σε «χτυπάνε» τα παπούτσια;

03. Όταν φοράς γυαλιά ηλίου, ομολόγησέ το, είσαι full power cool! Φυσικά, δεν εννοούμε να κυκλοφορείς στα σπίτια ή στα πάρτι με τη γυαλούρα. Για εξωτερικούς χώρους μιλάμε. Και πάντα μιλάμε για ένα ζευγάρι γυαλιά που σου πάει.

photo-1458681708599-e0be9ce54707.jpg

04. Το να υπερασπίζεσαι το προσωπικό σου στιλ είναι cool. Αν γουστάρεις τα 70s, για παράδειγμα, και η γκαρνταρόμπα σου είναι γεμάτη με κομμάτια της συγκεκριμένης δεκαετίας, δεν σημαίνει ότι είσαι uncool. Ποιος νοιάζεται που δεν κυκλοφορούν τα 70s στους δρόμους ή τις πασαρέλες! Αν εσύ νιώθεις θεά, συνέχισε στο ίδιο τέμπο.

05. Cool είναι και το ανάποδο: Δεν κολλάς σε συγκεκριμένα στιλ, σου αρέσει να πειραματίζεσαι, είσαι ένας χαμαιλέοντας του στιλ. Και μπράβο σου!

06. Το να διαθέτεις ιδιαίτερα κομμάτια που «διηγούνται μια ιστορία», είναι και πολύ cool! Με το «διηγούνται μια ιστορία» εννοούμε αρτίστικα look και δημιουργικά ρούχα (βλέπε Maison Margiela, Jean-Charles de Castelbajac). Είναι πολύ cool να μπορείς να μιλάς με ενθουσιασμό για κάτι που φοράς, να ξέρεις την ιστορία του, να μπορείς να αναλύσεις τη φιλοσοφία και το σκεπτικό του.

castelbajac09.jpg
Jean-Charles de Castelbajac

07. Cool είναι και η ευγένεια. Αγκαλιές, χαμόγελα, ειλικρινής επικοινωνία, κοινωνικότητα, πολλά «ευχαριστώ» και «παρακαλώ»: τα πιο αποτελεσματικά αξεσουάρ για ένα πολύ ωραίο στιλ!
 
08. Cool είναι το να δοκιμάζεις διάφορους συνδυασμούς πριν βγεις από το σπίτι. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθυστερείς στη δουλειά, αλλά ούτε και να ρίχνεις πάνω σου ό,τι πιάνεις στα σκοτεινά από την κρεμάστρα. Ετοίμασε το outfit σου από το βράδυ με ενδελέχεια και επιμέλεια.
 
09. Cool είναι να φοράς τη «στολή» που σου πηγαίνει. Σου αρέσουν μερικά συγκεκριμένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου, μερικά συγκεκριμένα brands, κάποια συγκεκριμένα στιλ ή χρώματα; Φόρα τα ξανά και ξανά χωρίς ενοχές. Σταδιακά σε χαρακτηρίζουν και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της cool προσωπικότητάς σου.

photo-1505929015770-0963996b9a2a.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice