Θοδωρής Μανωλόπουλος
Φωτογραφία: Θοδωρής Μανωλόπουλος
Fashion

Hard like Concrete! Ένα street party στο μυστικό στενό της Αξαρλιάν

Το fashion project HARD συμπράττει με τη sneaker boutique Ministry Of Concrete και το γιορτάζουν

Η κουλτούρα του δρόμου είναι αυτή που γεννά τις τάσεις και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι νέοι έλληνες designers που αποφασίζουν να ασχοληθούν με το street wear. Ό,τι συμβαίνει στον δρόμο διαμορφώνει τις συμπεριφορές μας, επηρεάζει τις σκέψεις και εντέλει μας δείχνει τον δρόμο, καμιά φορά πάνω στο deck ενός skateboard. 

Το HARD, το fashion project του Γιώργου Μεσημέρη, επιχειρεί να κάνει μία δήλωση αναφορικά με την επιβίωση στο πλαίσιο της καθημερινότητας που μας κυνηγά αέναα σαν λυσσασμένο θηρίο, έτοιμο να μας καταπιεί ανά πάσα στιγμή. T-shirt και hoodies με τυπωμένες πάνω τους αγγλικές λέξεις γραμμένες σε κυριλλικό αλφάβητο είναι η πρόταση του μινιμαλιστικού street wear fashion project και ακριβώς επειδή πρόκειται για τέτοιο, οι φωτογραφίσεις που συνοδεύουν τις κολεξιόν τοποθετούν τις δημιουργίες συνήθως σε ένα μη εξιδανικευμένο αθηναϊκό σκηνικό, δηλαδή σε αυτό που βιώνουμε κυκλοφορώντας καθημερινά στην πόλη. 

Θοδωρής Μανωλόπουλος

Από την άλλη το… «Υπουργείο Street Ware και Skate Κουλτούρας», δηλαδή η sneaker boutique Ministry of Concrete, εξερευνά τις διάφορες υποκουλτούρες της πόλης που αναπτύσσονται και ανθίζουν στον δρόμο, επίσημα από το 2010. Ο Αλέξανδρος Σέγιετ, συλλέκτης sneakers και skater, είναι ο ιδιοκτήτης του Ministry το οποίο πλέον αποτελεί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της skate κουλτούρας στη χώρα. Η boutique εξειδικεύεται στα limited edition sneakers και στο παγκόσμιο street wear, με επιλεγμένα brands από το εξωτερικό αλλά και την ελληνική street wear κοινότητα.  

Μοιάζει λοιπόν κάπως σαν να ήταν γραφτό να δούμε μία συνεργασία ανάμεσα στο ιδιαίτερο fashion project και το Ministry Of Concrete. Αυτή η σύμπραξη που πραγματοποιείται με το λανσάρισμα μίας limited edition σειράς T-shirt θα γιορταστεί με ένα street party στο μυστικό στενό της Αξαρλιάν (πρώην Λέκκα), όπου εδρεύει και το Ministry, αυτή την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 18.00. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι το Hard.Clo x Ministry Of Concrete launch party είναι η απόλυτη φάση αυτής της Πέμπτης. Το πάρτι που θα συγκεντρώσει σε έναν από τους όμορφους πεζοδρομημένους δρόμους της Αθήνας τη νέα, παθιασμένη με το street wear και το skate γενιά. Εκείνους που κάνουν την καρδιά της πόλης να συνεχίζει να χτυπά δυνατά, όσο κουρασμένη κι αν είναι. 

Θοδωρής Μανωλόπουλος

«Οι έννοιες Concrete και Hard σχεδόν ταυτίζονται. Η αναζήτηση νέων ιδεών και ορίων οδηγεί αυτή τη φορά το Hard σε μία προσπάθεια να καταργήσει την άγνοια και τον φόβο, μέσα από τη μόδα και την pop κουλτούρα, έννοιες που αποτελούν για εμάς τους κυριότερους μηχανισμούς προόδου. Τα Hard έψαχναν ένα “σπίτι”, οπότε τι καλύτερο από το να φιλοξενηθούν από ένα brand το οποίο έχει πάρει το βάφτισμα του πυρός στον δρόμο, δηλαδή το Ministry Of Concrete. Εμπνεόμενοι από την αισθητική του Ministry δημιουργούμε ένα νέο σκυρόδεμα γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο - COHCRЭTЭ. Την Πέμπτη 8 Μαρτίου είναι και το launch αυτής της συνεργασίας, όπου θα παρουσιαστεί στο κοινό το συλλεκτικό t-shirt που δημιουργήσαμε. Εκτός από το T-Shirt θα στηθεί ένα street party με Dj Set από την DJ Efi Back και παγωμένες μπίρες», αναφέρει ο Γιώργος Μεσημέρης, δημιουργός του HARD για τη συνεργασία με το Ministry και τον Αλέξανδρο. 

Info 
Hard.Clo x Ministry Of Concrete launch party, Πέμπτη 8 Μαρτίου, 18.00, Ministry Of Concrete, Αξαρλιάν 3-5 στην Πλατεία Συντάγματος

DJ set by DJ Efi Back, παρουσίαση του limited edition HARD x MOC t-shirt, παγωμένες Desperados και πολλές ακόμα εκπλήξεις  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice