Η βρετανική Vogue γράφει ιστορία – Πρώτη φορά μοντέλο με χιτζάμπ στο εξώφυλλό της (εικόνες)

«Νέα σύνορα» τα 9 μοντέλα που αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας

62224-137655.jpg
Newsroom |

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 102 χρόνων της η βρετανική Vogue φιλοξενεί μοντέλο που φοράει χιτζάμπ στο εξώφυλλό της. Εννέα μοντέλα ποζάρουν για το εξώφυλλο του τεύχους του Μαΐου με τίτλο: «Νέα Σύνορα»: αυτά τα εννέα μοντέλα αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας.

"Like so many industries in recent months, fashion has found itself at an important crossroads. At the world’s great design houses, at photographic studios, at fashion weeks and in the offices of magazines such as mine at #BritishVogue, crucial questions

Ανάμεσα στα εννέα μοντέλα είναι η 20χρονη Χαλιμά Άντεν, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που εμφανίζεται με χιτζάμπ στο περιοδικό, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1916.

Last night, @BritishVogue editor-in-chief @edward_enninful and contributing editor @katemossagency held a dinner to toast @StuartWeitzman's creative director, Giovanni Morelli. The trio were joined at Mayfair's Mark's Club by some of the fashion industry'

Η συζήτηση για τη διαφορετικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στη βρετανική Vogue, η οποία τον Απρίλιο του περασμένου έτους έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας ότι εμπιστεύεται για πρώτη φορά το ρόλο του αρχισυντάκτη σε έναν άνδρα: τον γεννημένο στην Γκάνα, Ένουαρντ Ένιφουλ. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς παράγοντες στη μόδα του σήμερα θα είναι ο 11ος διευθυντής σύνταξης του περιοδικού.
 

Ο Ένινφουλ ήταν από το 2011 καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής μόδας στο αμερικανικό περιοδικό W.

Smile, it’s Sunnah ✨

Hot chocolate makes winter tolerable ☕️

Δίπλα στην Χαλιμά Άντεν ποζάρουν τα μοντέλα Αντούτ Ακέτς, Ραντίκα Ναΐρ, Γουν Γιανγκ Μπε, Φραν Σάμμερς, Βικτόρια Σερέτι, Παλόμα Ελεσέρ και Σελένα Φόρεστ. Τόσο η Άντεν όσο και η Ακέτς έχουν γεννηθεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Κακούμα στην Κένυα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice