Η βρετανική Vogue γράφει ιστορία – Πρώτη φορά μοντέλο με χιτζάμπ στο εξώφυλλό της (εικόνες)

Η βρετανική Vogue γράφει ιστορία – Πρώτη φορά μοντέλο με χιτζάμπ στο εξώφυλλό της (εικόνες)

«Νέα σύνορα» τα 9 μοντέλα που αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας
  • A-
  • A+

Για πρώτη φορά στην ιστορία των 102 χρόνων της η βρετανική Vogue φιλοξενεί μοντέλο που φοράει χιτζάμπ στο εξώφυλλό της. Εννέα μοντέλα ποζάρουν για το εξώφυλλο του τεύχους του Μαΐου με τίτλο: «Νέα Σύνορα»: αυτά τα εννέα μοντέλα αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας.


Ανάμεσα στα εννέα μοντέλα είναι η 20χρονη Χαλιμά Άντεν, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που εμφανίζεται με χιτζάμπ στο περιοδικό, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1916.


Η συζήτηση για τη διαφορετικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στη βρετανική Vogue, η οποία τον Απρίλιο του περασμένου έτους έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας ότι εμπιστεύεται για πρώτη φορά το ρόλο του αρχισυντάκτη σε έναν άνδρα: τον γεννημένο στην Γκάνα, Ένουαρντ Ένιφουλ. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς παράγοντες στη μόδα του σήμερα θα είναι ο 11ος διευθυντής σύνταξης του περιοδικού.
 

Ο Ένινφουλ ήταν από το 2011 καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής μόδας στο αμερικανικό περιοδικό W.

Δίπλα στην Χαλιμά Άντεν ποζάρουν τα μοντέλα Αντούτ Ακέτς, Ραντίκα Ναΐρ, Γουν Γιανγκ Μπε, Φραν Σάμμερς, Βικτόρια Σερέτι, Παλόμα Ελεσέρ και Σελένα Φόρεστ. Τόσο η Άντεν όσο και η Ακέτς έχουν γεννηθεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Κακούμα στην Κένυα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Saggy pants
Θύελλα αντιδράσεων για ένα παντελόνι του οίκου μόδας Balenciaga
Back to top