5 ανερχόμενα μοντέλα που φορούν hijab και καταρρίπτουν στερεότυπα

«Δεν είμαι η Kendall Jenner»

Καιρός να γνωρίσεις πέντε κορίτσια που δηλώνουν αποφασισμένα να κατακτήσουν την παγκόσμια fashion σκηνή, χωρίς να έχουν σκοπό να απορρίψουν την κουλτούρα και τις ρίζες τους.

Halima Aden

Smile, it’s Sunnah ✨


Η Halima Aden είναι μοντέλο από την Σομαλία και έχει ήδη χαρεί αρκετές πρωτιές στην βιομηχανία της μόδας. Ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε σε πασαρέλα μεγάλου οίκου φορώντας hijab, η πρώτη κοπέλα από μουσουλμανική χώρα που υπέγραψε συμφωνία με το πιο πετυχημένο agency για μοντέλα (IMG Models), η πρώτη που πόζαρε για το εξώφυλλο αμερικάνικου γυναικείου περιοδικού και η πρώτη που διαγωνίστηκε στα καλιστεία Miss Minnesota. Από τότε έχει δώσει το παρών στα catwalks των πιο καταξιωμένων brands του κόσμου όπως Max Mara, Alberta Ferretti και Yeezy ενώ εμφανίστηκε στην διαφημιστική καμπάνια της Nike φορώντας και εκεί hijab.

Kadija Diawara

When uber says your ride is 3 mins away but it’s actually 10 mins away ?....#stopplayinwitmeuber #alwayslyin #uber #chroniclesofgoingout #newyork #brooklyn #sideeye #hijabi


H Αιγύπτια Kadija Diawara είναι το μοντέλο που έχει πτυχίο στην νευροεπιστήμη και χαρακτηρίστηκε από την Vogue ως «ένα πρόσωπο που οφείλεις να προσέξεις» μετά τις εμφανίσεις της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Έχει περπατήσει για τους Maki Oh, Pyer Moss και Chromat. Ανήκει σε μία οικογένεια με άλλα έντεκα αδέρφια και έκανε το ντεμπούτο της στην καμπάνια των Adidas Originals, φορώντας ένα φανταχτερό κίτρινο hijab και ασορτί φόρμες.

Mariah Idrissi

Become the best YOU. @themodist #TheModMagazine


Έχει γεννηθεί στο Λονδίνο και έχει καταγωγή από το Πακιστάν. Η Mariah έχει ήδη εδραιώσει τον εαυτό της ως motivational speaker θίγοντας θέματα γυναικείας χειραφέτησης και διαφορετικότητας στην βιομηχανία της μόδας. Έγινε γνωστή με την εμφάνισή της στην καμπάνια "Close the Loop" των H&M το 2015, γεγονός που την οδήγησε να δίνει συνεντεύξεις στο CNN, το BBC και το Al Jazeera.

Ikram Abdi Omar

When I walked for @amandawakeley ?BTS of #lfwfestival


H Ikram Abdi Omar είναι από την Σομαλία και έχει ήδη ποζάρει για το Vogue Arabia. H πρώτη της σοβαρή δουλειά που της εξασφάλισε δημοσιότητα ήταν στην πασαρέλα της Molly Goodard για την συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2018 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Shahira Yusuf

Embedded rich media on Instagram


Είναι Βρετανίδα με καταγωγή από την Σομαλία και «ανακαλύφθηκε» από την Sarah Doukas, την ιδιοκτήτρια της εταιρίας management Storm, η οποία ανακάλυψε και την Kate Moss. Η Shahira έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε φωτογραφίσεις για την Vogue Arabia, την βρετανική Vogue και το Elle. Προκάλεσε επίσης αρκετή δημοσιότητα όταν ανέβασε το viral tweet που έλεγε «Δεν είμαι η Kendall Jenner αλλά μία μαύρη μουσουλμάνα γυναίκα από το Λονδίνο που έχει σκοπό να στολίσει την βιομηχανία της μόδας». Μαζί της!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice