26χρονο μοντέλο με σπάνια δυσμορφία στο πρόσωπo σπάει τα στερεότυπα ομορφιάς

«Θύμισε στον κόσμο ότι κάθε άνθρωπος είναι όμορφος»

«Θύμισε στον κόσμο ότι κάθε άνθρωπος είναι όμορφος». Αυτό είναι το μότο της Ilka Brühl, μιας 26χρονης Γερμανίδας η οποία έβαλε σκοπό της ζωή της να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας, λέγοντας την προσωπική της ιστορία.

bs2.jpg

Από τη μέρα που γεννήθηκε, η Ilka έχει ζήσει μια περιπετειώδη ζωή. «Γεννήθηκα με μια δυσμορφία στο πρόσωπο μου και οι αεραγωγοί της μύτης μου δεν διαμορφώθηκαν σωστά. Επιπλέον, (γεννήθηκα) χωρίς τον δεξί δακρυϊκό αγωγό μου και, συνεπώς, τα δάκρυα που παράγονταν για την φυσική ενυδάτωση του ματιού μου κατέληγαν πάντα έξω από αυτό».

bs3.jpg

Σήμερα, μετά από αμέτρητες χειρουργικές επεμβάσεις, η Ilka είναι μια δυνατή γυναίκα γεμάτη αυτοπεποίθηση, η οποία μοιράζεται την ιστορία και τις εμπειρίες της, με την ελπίδα να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν τους εαυτούς τους. Δύο χρόνια πριν ξεκίνησε να ποζάρει για φωτογράφους από το φιλικό της περιβάλλον. «Έλαβα τόσο θετικά σχόλια που άρχισα να νιώθω όλο και πιο άνετα με το να δείχνω τον εαυτό μου, όπως ακριβώς είμαι. Φυσική και ανεπηρέαστη», δηλώνει.

bs10.jpg

Η Ilka μοιράζεται τις φωτογραφίες της, παρακινώντας τους ανθρώπους να «βγουν από το καβούκι τους» και να δείξουν την πραγματική τους ομορφιά. «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είναι κανείς άσχημος: να έχει άσχημο χαρακτήρα. Κανείς δεν πρέπει να κρύβεται λόγω της εμφάνισης του!»

bs13.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice