Θις: Δύο ταλαντούχοι έλληνες σχεδιαστές δημιουργούν κοσμήματα από άμμο

Μιλήσαμε με τους Δημήτρη Πέρρο και Δημήτρη Χατζησταμάτη για να μάθουμε περισσότερα

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το κόσμημα;
Η προσέγγισή μας, ως βιομηχανικοί σχεδιαστές, είναι περισσότερο design oriented και για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας αποκλειστικά jewelry designers. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δεν αντιμετωπίζουμε τα αντικείμενα βάσει της κλίμακάς τους και ούτε τα βάζουμε σε κατηγορίες. Βλέπουμε το χώρο του design σαν ένα χώρο χωρίς όρια. Έτσι αρχίσαμε να εφαρμόζουμε το υλικό μας σε αντικείμενα μεγαλύτερου όγκου, όπως για παράδειγμα ένα φωτιστικό, ένα μπολ, γυαλιά ηλίου και σιγά σιγά φτάσαμε στο κόσμημα.

thumbnail_img-5470.jpg

Τι σημαίνει Θις;
Θις, στα αρχαία ελληνικά σημαίνει σωρός άμμου.
 
Πώς αποφασίσατε να σμιλέψετε ένα τόσο απροσδόκητο και ακατέργαστο φυσικό υλικό και να του δώσετε μορφή κοσμήματος;
Η περιέργεια μας οδήγησε στο να πειραματιστούμε με διάφορα υλικά. Κάθε εβδομάδα και ένα διαφορετικό υλικό, μία διαφορετική εφαρμογή. Φτάνοντας στην άμμο μαγευτήκαμε. Σκεφτήκαμε πως όχι απλά δημιουργούμε ένα νέο υλικό, αλλά «επαναφέρουμε» την άμμο στην αρχική της μορφή.

thumbnail_img-5255.jpg

 
Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στην πορεία του design με άμμο;
Οι δυσκολίες αρκετές. Αρχικά ως προς το να έχουμε ένα γερό και αδιάβροχο υλικό, διότι η σύνθεση του μείγματος αλλάζει ανάλογα τον όγκο του κοσμήματος. Στην συνέχεια στο πώς θα μπορούσαμε να παράγουμε μαζικά τα κοσμήματά μας. Τα προϊόντα μας κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο μας.  Έχουμε λοιπόν δημιουργήσει μια μικρή γραμμή παραγωγής η οποία είναι σχεδιασμένη από εμάς, ώστε να είναι προσαρμοσμένη 100% στις ανάγκες μας.

thumbnail_img-5428.jpg

 
Ποια άλλα υλικά χρησιμοποιείτε για να παντρέψετε την άμμο; Συναντήσαμε μέταλλο και σμάλτο.
Το υλικό μας παίρνει μορφή αναμιγνύοντας άμμο με ρητίνη. Αφοί λοιπόν δώσουμε μορφή στην άμμο, τη βάφουμε με σμάλτο ή τοποθετούμε μέταλλο.

Σχεδιάζετε κάποια επόμενη συλλογή και αν ναι ποια είναι η έμπνευση σας πίσω από αυτή;
Έχουμε προγραμματίσει να λανσάρουμε τη νέα μας συλλογή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στην πρώτη μας συλλογή προσπαθήσαμε να δείξουμε ότι η άμμος μπορεί να έχει και άλλη μορφή πέραν της συνηθισμένης. Έτσι παρουσιάσαμε κοσμήματα από ατόφια άμμο, σε απλές γραμμές. Στη δεύτερη, κρατήσαμε τις μίνιμαλ γραμμές και συνδυάσαμε την άμμο με μέταλλο ώστε να δώσουμε περισσότερη λάμψη στα αντικείμενά μας και από αντικείμενα να γίνουν κοσμήματα. Η νέα μας συλλογή θα περιέχει κοσμήματα με περισσότερο όγκο και μποέμ χαρακτήρα ξεφεύγοντας από τις μίνιμαλ γραμμές που χαρακτηρίζουν τις συλλογές μας έως τώρα.

thumbnail_img-5433.jpg

Πού μπορεί να βρει κάποιος κοσμήματα σας;
Τα κοσμήματά μας μπορείτε να τα βρείτε στο www.thease.gr και στο πωλητήριο του μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

thumbnail_img-5463.jpg

thumbnail_img-5696.jpg

 
Insta: theasenow / Fb: www.facebook.com/theasenow

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice