Givenchy το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ (εικόνες)

Το σχεδίασε η Βρετανή νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ιστορικού οίκου, Clare Waight Keller

Newsroom |

Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ σχεδίασε η Βρετανή Clare Waight Keller, η νέα και πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια του ιστορικού οίκου μόδας, Givenchy. 

© EPA/OWEN COOBAN / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

© EPA/NEIL HALL

Η διαμαντένια τιάρα είναι το «κάτι δανεικό» της νύφης από τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄.  Μια τιάρα που χρονολογείται από το 1932 και έχει φτιαχτεί στην Αγγλία. 



«Το επίκεντρο του φορέματος είναι η ανοιχτή λαιμόκοψη που πλαισιώνει χαριτωμένα τους ώμους και τονίζει τη λεπτή μέση. Η γραμμή του νυφικού εκτείνεται προς τα πίσω με τρόπο ώστε να δημιουργούνται μαλακές στρογγυλές τσακίσεις που καλύπτονται από τριπλή μεταξωτή οργάντζα. Τα τρουά-καρ μανίκια προσθέτουν μια νότα εκλεπτυσμένου νεωτερισμού», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.
 

 

Σύμφωνα με την επιθυμία της Μέγκαν, το πέπλο μήκους πέντε μέτρων ήταν κεντημένο με λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας. Η νύφη πρόσθεσε επίσης δύο λουλούδια της επιλογής της, εκ των οποίων μια παπαρούνα της Καλιφόρνιας, πολιτεία από την οποία κατάγεται.

Η Μέγκαν φορούσε παπούτσια επίσης του γαλλικού οίκου Givenchy. Τα σκουλαρίκια και το βραχιόλι της ήταν του οίκου Cartier.

Όσο για τον γαμπρό, φορούσε στολή την οποία στόλιζαν στο στήθος ένα διακριτικό την πολεμικής αεροπορίας --που έλαβε ο πρίγκιπας όταν ήταν πιλότος ελικοπτέρων Apache στον στρατό-- και ένα μετάλλιο που θυμίζει τη θητεία του στο Αφγανιστάν.

© EPA/LAUREN HURLEY