Η Τaylor Swift πήρε συνέντευξη από τη μεγαλύτερη μούσα της ροκ

Μία συζήτηση για τη μουσική, τον έρωτα και τους Beatles

Η Taylor Swift περνάει ωραία. Ο δίσκος της Reputation ήταν ο πιο πετυχημένος δίσκος σε πωλήσεις παγκοσμίως την περασμένη χρονιά, η περιοδεία της συνεχίζεται από αρένα σε αρένα (όλες sold out) και φαίνεται κατασταλαγμένη ακόμα και στον προσωπικό τομέα, με μία μόνιμη σχέση και χωρίς ιδιαίτερες κόντρες με άλλους celebrities.

Αυτόν τον μήνα βρίσκεται στο εξώφυλλο του Harper's Bazaar με μία φωτογράφιση σε ύφος swinging sixties και συμπρωταγωνίστρια την υπέροχη Pattie Boyd.

taylorpattie1.jpg

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις για ποια γυναίκα μιλάμε, σκέψου πως είναι η πιο διάσημη μούσα που έχει ποτέ συμβεί στην ροκ μουσική.

«Μόλις πριν από δύο εβδομάδες "καταβρόχθισα" την αυτοβιογραφία αυτής της εξαιρετικής γυναίκας με τίτλο Wonderful Tonight,» έγραψε η Taylor σε μία σύντομη εισαγωγή πριν την συνέντευξη. «Και έπειτα είχα την υπέροχη ευκαιρία να κάνω μία συζήτηση μαζί της στην κουζίνα του σπιτιού της στο Kensington.»

taylorpatti2.jpg

Πραγματικά, η ιστορία της Pattie Boyd αξίζει να διαβαστεί.
Ήταν από τα πιο γνωστά μοντέλα της Βρετανίας την εποχή των sixties, με καριέρα αντίστοιχη της Twiggy. Το 1964 εμφανίστηκε στην ταινία των Beatles A Hard Day's Night, στα γυρίσματα της οποίας γνώρισε τον George Harrison ο οποίος την ερωτεύτηκε παράφορα και της ζήτησε να παντρευτούν την ίδια κιόλας ημέρα.

Όταν η Pattie αρνήθηκε, της απάντησε «Αν δεν θέλεις να με παντρευτείς, θα βγεις τουλάχιστον μαζί μου για ένα ποτό σήμερα το βράδυ;»  και τελικά κατάφερε να την πείσει. Δύο χρόνια αργότερα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και επισήμως, κάνοντας τον «ήσυχο Beatle» το τρίτο μέλος του συγκροτήματος που παντρευόταν μετά τον John Lennon και τον Ringo Starr. Ο George συνέθεσε μεταξύ άλλων το τραγούδι Something για την την γυναίκα της ζωής του, ένα από τα πιο όμορφα και ερωτικά τραγούδια αγάπης που έχουν γραφτεί. Μάλιστα στο video clip εμφανίζεται και η ίδια, μαζί με τις υπόλοιπες συζύγους των Beatles εκείνη την εποχή.

The Beatles - Something

 Στα χρόνια μετά τον χωρισμό του συγκροτήματος, ο George ξεκίνησε μία μακροχρόνια και δυνατή φιλία με τον κιθαρίστα Eric Clapton ο οποίος όμως επίσης μαγεύτηκε από την ομορφιά της Pattie και πάνω στην απόγνωσή του δημιούργησε το ροκ ύμνο Layla. Τελικά εκείνη πήρε διαζύγιο από τον George και παντρεύτηκε τον Clapton το 1979, όμως ο γάμος τους υπέφερε από την αρχή από τον εθισμό του Eric στα ναρκωτικά και έληξε άδοξα μετά από 9 χρόνια. Κατά την διάρκειά του βέβαια εκείνος εμπνεύστηκε και συνέθεσε το Wonderful Tonight ως ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης.

taylorpattiefinal.jpg

Κι έτσι η Pattie Boyd μπορεί να λέει πως είναι υπεύθυνη για τρία από τα καλύτερα ερωτικά κομμάτια της ιστορίας.

Στην συζήτησή της με την Taylor οι δυο τους μίλησαν για τις εμπειρίες της ως το κορίτσι και έπειτα σύζυγος του George Harrison όσο επικρατούσε το φαινόμενο Beatlemania και η μεγαλύτερη γυναίκα ανέφερε το πόσο τρομακτικό ήταν όταν την κυνηγούσαν οι εξοργισμένες φαν για να της κάνουν κακό. Aνέλυσαν επίσης την διαδικασία της δημιουργίας ενός τραγουδιού από την μεριά του συνθέτη και της μούσας και τέλος, η Taylor ζήτησε κάποιες συμβουλές ζωής.

taylorpattie3.jpg

Τα λόγια της Pattie ήταν απλά: «Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο. Είτε είσαι χαρούμενη είτε είσαι λυπημένη, δεν θα κρατήσει για πάντα. Πρέπει να το θυμάσαι συνέχεια.»

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice