18 κομψά μαγιό και πώς να τα φροντίσεις

Θα πετούσες ένα ρούχο που φόρεσες κατά μέσο όρο 22 μέρες;

Τάνια Δελή |

Βρήκα το τέλειο μαγιό! Το τέλειο μαγιό είχες βρει και πέρυσι, θα μου πεις… ναι, αλλά τι να κάνω, χάλασε, εκτός του ότι μου πέφτει έτσι όπως έχει χάσει την ελαστικότητά του, έχει ξεθωριάσει κιόλας, ένα χάλι έγινε, κρίμα, και μου άρεσε πολύ…
Εντάξει, αν θέλεις να παίρνεις κάθε καλοκαίρι καινούργιο μαγιό… βασικά, μπορείς να παίρνεις κάθε καλοκαίρι όσα μαγιό θέλεις, το θέμα είναι να τα φροντίζεις σωστά, ώστε τα περσινά σου αγαπημένα ή και, γιατί όχι, τα προπέρσινα να δείχνουν σαν καινούργια (γιατί μπορούν!) και να τα βάζεις κι αυτά στη βαλίτσα των διακοπών σου, να ‘χεις ν’ αλλάζεις. 

Deloudi Sophie, Matilda col.ink


Paolita, Adelita Silk Short Kaftan


Eres, Noise Sharp


ΠΩΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΣΟΥ:

Καθημερινό πλύσιμο
Δεν αφήνεις το μαγιό με το αλάτι της θάλασσας (ή το χλώριο της πισίνας). Κάθε φορά που επιστρέφεις από την παραλία, πρέπει να το πλένεις. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερο. Θα το πλύνεις ακόμη κι αν δεν βούτηξες, γιατί και ο ιδρώτας αλλά και τα αντηλιακά προϊόντα που χρησιμοποιείς φθείρουν τα λάστιχα και τις ίνες του ευαίσθητου υφάσματός του.  


Ολόσωμο Calzedonia


Mπικίνι ΜΑΑΝ


Μπικίνι Stefania Frangista, Carrie



Ποτέ στο πλυντήριο
Δεν το βάζεις ποτέ στο πλυντήριο. Πλένεις το μαγιό πάντα στο χέρι με κρύο νερό και πάντα με ένα απαλό υγρό σαπούνι κατάλληλο για ευαίσθητα υφάσματα (το νερό μόνο του δεν αρκεί). Μην χρησιμοποιήσεις όμως υγρό απορρυπαντικό για τα «μάλλινα», καταστρέφει τη λίκρα! Το ιδανικό είναι ένα παιδικό σαμπουάν ή ένα κρεμώδες ρευστό καλλυντικό σαπούνι, σαν αυτό που χρησιμοποιείς για να πλένεις τα χέρια σου. 

Μπικίνι Yamamay, Elettra


Μπικίνι Calzedonia


Ολόσωμο Stefania Frangista, Zaira


Μπικίνι Yamamay


Μην το στύβεις
Μπορεί να το κάνεις στα t-shirt σου, αλλά στο μαγιό σου όχι, μην το «στρίβεις» με δύναμη να στραγγίξει. Αρκεί να το πιέσεις απαλά μέχρι να απομακρυνθεί το πολύ νερό. Μην το βάλλεις ποτέ στο στεγνωτήριο. Το απλώνεις να στεγνώσει πάνω σε μια πετσέτα στην απλώστρα σου, στη σκιά. Δεν το κρεμάς με μανταλάκια και ποτέ κάτω από τον δυνατό ήλιο που καταστρέφει την ύφανση και τα χρώματά του. 

Sophie Deloudi, Ikaria Jacket


Μπικίνι Tezenis

Άγριες επιφάνειες
Μην κάθεσαι απευθείας στην άμμο ή στο δάπεδο της πισίνας. Να χρησιμοποιήσεις πάντα μια πετσέτα ή το παρεό σου. Τόσο η άμμος όσο και οι λείες τσιμεντένιες επιφάνειες έξω από τις πισίνες μπορούν εύκολα να προκαλέσουν «τραβήγματα» στο ντελικάτο ύφασμα του μαγιό σου, το οποίο αργά ή γρήγορα θα μετατραπεί στο καταπονημένο, ξεφτισμένο, παλιό … «βρακάκι» που θέλεις να πετάξεις. 

Ολόσωμο ΜΑΑΝ, Emma


Ολόσωμο Eres, Alibi Yacht


Μπικίνι Paolita, Rivera