Η Rihanna γράφει ιστορία στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue

Η πρώτη μαύρη γυναίκα που φωτογραφίζεται για τη βρετανική έκδοση του περιοδικού

Η διάσημη τραγουδίστρια της R&B και ποπ μουσικής και fashion icon Rihanna γράφει ξανά ιστορία καθώς γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα που φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue.

Η Rihanna θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του τεύχους του Σεπτεμβρίου 2018 και τη φωτογράφηση υπογράφει ο διάσημος φωτογράφος Nick Knight. Ο διευθυντής του περιοδικού, Έντουαρντ Έινφουλ, επιμελήθηκε το styling και η Ριάνα φορά μία ροζ Prada δημιουργία από τούλι, πορτοκαλί γάντια και στο κεφάλι μία περίτεχνη σύνθεση από άνθη, του καλλιτέχνη Μακότο Αζούμα. Αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι τα πολύ λεπτά -στυλ Μάρλεν Ντίτριχ- φρύδια και το σκούρο σε απόχρωση βατόμουρου κραγιόν από τη δική της σειρά καλλυντικών, Fenty Beauty.

Για τις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού φωτογραφήθηκε επίσης με floral δημιουργίες, όπως ένα ροζ τζάκετ Alexander McQueen και ένα φόρεμα Noir Kei Ninomiya.

«Πάντα ήξερα ότι έπρεπε να είναι η Rihanna» γράφει ο Έντινφουλ στο editorial και συμπληρώνει: «Ένα ατρόμητο είδωλο της μουσικής βιομηχανίας και επιχειρηματίας, όσον αφορά τον ισχυρό συνδυασμό μόδας και διασημότητας, κανείς δεν τα καταφέρνει καλύτερα. Ανεξάρτητα από το πόσο απαιτητικό είναι το στιλ ή πειραματική η διάθεση, δεν τη χάνεις ποτέ στις εικόνες. Είναι πάντα η Rihanna. Και υπάρχει ένα μάθημα για όλους μας σε αυτό. Και υπάρχει και ένα μάθημα για τη Vogue σε όλο αυτό, επίσης: Προσλάβετε περισσότερους "έγχρωμους" ανθρώπους» αναφέρει.

Το τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue, το Big Fashion Issue είναι το πιο μεγάλο (400 σελίδες) και πολυτελές της χρονιάς. Ο Έλτον Τζον, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες του πρίγκιπα Ανδρέα και της Σάρα Φέργκιουσον και η Βρετανίδα μοντέλο Adwoa Aboah φιλοξενούνται επίσης στο τεύχος.

«Επιτέλους συνεργάστηκα με τον @nick_knight για πρώτη φορά! Μύθος» έγραψε στο Instagram η Rihanna.