5 στιλιστικά trends των 90s που μπορείς να βάλεις το 2018

Η δεκαετία της ζωής μας είναι πάντα στην μόδα

Η δεκαετία του ’90 ήταν ένα θεαματικό roller coaster για όσους την έζησαν και μας χάρισε πραγματικά αξέχαστες στιγμές στον τομέα της μουσικής, του σινεμά, της τηλεόρασης και φυσικά της μόδας. Γέννησε το grunge, εδραίωσε super models όπως την Naomi Campbell και την Kate Moss, μας γνώρισε την Britney Spears και τις Spice Girls και μας συνόδεψε στον 21ο αιώνα, ανεξαρτήτως αν εμείς ήμασταν έτοιμοι ή όχι.

Είτε έζησες αυτήν την ένδοξη εποχή από κοντά και επιθυμείς να την επαναφέρεις, ή απλώς ψάχνεις έμπνευση για το φθινοπωρινό σου στιλ, θα χαρείς να μάθεις πως πολλά από τα trends των 90s είναι και πάλι στην μόδα το 2018 και δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να τα εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου.

1. Flannel

nineties1.jpg


Χάρη στο grunge στιλ που εδραιώθηκε στην Αμερική από τη σειρά My So Called Life, το πουκάμισο flannel ήταν ένα κλασικό κομμάτι στην ντουλάπα κάθε κοριτσιού των 90s και συνήθως το φορούσε φαρδύ και oversized πάνω από ένα T-Shirt ή το έδενε στην μέση πάνω από τζιν και μπότες. Τι πιο εύκολο;!

2. To crop top

nineties2.jpg


Βασικά το crop top δεν ξεκίνησε σαν μόδα το 1990. Στην πραγματικότητα ήταν ήδη δημοφιλές στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 και επέστρεψε ως mega trend στην αρχή των nineties εξαιτίας των αστέρων του Hollywood που το προτιμούσαν. Celebrities όπως η Britney Spears και η Gwen Stefani φορούσαν crop tops στη σκηνή και στο κόκκινο χαλί για να αναδείξουν τους γυμνασμένους κοιλιακούς τους (αν και το συνδύαζαν με χαμηλοκάβαλα τζιν το οποίο ΔΕΝ θα συνηστούσαμε).

Στην σύγχρονη εποχή εδραιώθηκαν και πάλι ως hot κομμάτι με τη βοήθεια της Taylor Swift, η οποία φορούσε αποκλειστικά crop tops καθόλη τη διάρκεια της προώθησης του άλμπουμ της 1989 και από τότε μπορείς να τα βρεις σε κάθε μαγαζί με ρούχα και σε όλα τα στιλ. Δοκίμασε ένα crop πουλόβερ για τα κρύα που έρχονται μαζί με ένα ψηλόμεσο τζιν.

3. To φόρεμα slip

nineties3.jpg


Aυτό ήταν ΤΟ φόρεμα που μπορούσες να βάλεις στα 90s. Λεπτές τιράντες και απροσδιόριστο σχήμα, ήταν μονίμως απλό, κομψό αλλά ταυτόχρονα απίστευτα σέξι καθώς θύμιζε νυχτικό και φαινόταν υπερβολικά εύκολο στο να γλιστρήσει. Συνήθως φτιαγμένο από σατέν ύφασμα ή από μετάξι, έχει για τα καλά επιστρέψει στο προσκήνιο εξαιτίας των μοντέλων όπως Kendall Jenner και Bella Hadid που το έχουν τιμήσει σε πολλές βραδινές εμφανίσεις. Mπορείς να το συνδυάσεις με ένα T-shirt, ένα παλτό ή ακόμα και ενα πουλόβερ για να περιορίσεις το σέξι της υπόθεσης χωρίς όμως να το εξαφανίσεις τελείως.

4. Tα overalls

nineties4.jpg


Τι ρούχο και αυτό! Η γνωστή σαλοπέτα μεσουρανούσε τότε και φαίνεται πως έχει επιστρέψει για τα καλά. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την φορέσεις χωρίς να φαίνεσαι πως δουλεύεις οικοδομή ή πως είσαι πέντε χρονών και την προτείνουμε ιδιαίτερα για τέτοια εποχή καθώς είναι εξαιρετικά άνετη και εύκολη στο να την συνδυάσεις με κάτι άλλο.

5. Oι ζακέτες biker

nineties.jpg


Πόσο badass αισθάνεσαι, όταν φοράς μία τέτοια; Kάνε μία επένδυση αγοράζοντας μία δερμάτινη ή προτίμησε κάτι πιο οικονομικό που εξακολουθεί να είναι στιλάτο από μαγαζιά όπως το H&M ή το Forever21. Συνδυασμένο με ένα καλοφτιαγμένο smoky eye και μαύρες μπότες είναι ένα τέλειο σύνολο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice