20120159.jpg
© EPA/ETIENNE LAURENT
Fashion

Ποια είναι η μούσα πίσω από τη νέα ανδρόγυνη συλλογή της Givenchy

Η κολεξιόν «I Am Your Mirror» ανατρέπει τις γραμμές των φύλων

Η βρετανή σχεδιάστρια Clare Waight Keller κατάφερε πριν πέντε μήνες το μεγαλύτερο θρίαμβό της στον κόσμο της μόδας, όταν η Δούκισσα του Σάσεξ ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας St George φορώντας ένα εντυπωσιακό Givenchy νυφικό. Αυτό είναι κάτι που δύσκολα ανταγωνίζεται οποιοδήποτε fashion show.

Η Clare Waight Keller θα μπορούσε να έχει επαναπαυθεί σε αυτή τη νίκη. Αντ' αυτού όμως χρησιμοποίησε το fashion show του οίκου στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για να δείξει ότι το όραμα και η φιλοδοξία της φτάνουν πολύ πιο μακριά από ένα όμορφο νυφικό.

@givenchyofficial #givenchy#clairewrightkeller #pfw#jeffreyusa#nordstrom

Η μούσα της Givenchy για αυτή τη σεζόν δεν ήταν η Meghan Markle αλλά η Annemarie Schwarzenbach, μια ελβετίδα ανδρόγυνη, αμφιφυλόφιλη συγγραφέας, δημοσιογράφος και φωτογράφος. «Έψαχνα σιλουέτες και βρήκα αυτή την εντυπωσιακή γυναίκα, την οποία η μητέρα της δεν πίεζε ποτέ να ντύνεται σαν κορίτσι και η οποία ως ενήλικη ντυνόταν πότε σαν άντρας και πότε σαν γυναίκα, αλλά πάντα με ένα σεμνό, εκλεπτυσμένο τρόπο», σχολίασε η Waight Keller.

annemarie-schwarzenbach-by-marianne-breslauer.jpg
Η Annemarie Schwarzenbach by Marianne Breslauer

Τα πρώτα 12 μοντέλα που εμφανίστηκαν στην πασαρέλα είχαν πανομοιότυπα κοντά αγορίστικα κουρέματα και φορούσαν χαλαρά μεταξωτά πουκάμισα με ψηλόμεσα υφασμάτινα ή κομψά cargo παντελόνια, κοντά δερμάτινα perfectos με στρατιωτικά παντελόνια, look που είχε υιοθετήσει η Schwarzenbach 80 χρόνια πριν, όπως φαίνεται από φωτογραφίες της.

20119890.jpg
Το μοντέλο Caroline Wolter που θυμίζει έντονα την Annemarie Schwarzenbach ©ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETIENNE LAURENT

Και για τις βραδινές εμφανίσεις όμως πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Annemarie Schwarzenbach. Κάποια ήταν ασύμμετρα ή με αθλητικό κόψιμο και διακριτές τις γραμμές της δεκαετίας του 1930, ενώ άλλα έφεραν σχέδια λουλουδιών και δημιουργήθηκαν στον υπολογιστή, ώστε να είναι μικρότερα στη μέση παρά στους ώμους ή στον ποδόγυρο, ενισχύοντας έτσι τη μορφή κλεψύδρας. 

Η Givenchy δημιούργησε τη συλλογή «I Am Your Mirror» που ανατρέπει τις γραμμές των φύλων και κατάφερε να κλέψει ξανά τις εντυπώσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice