Πώς φτιάχνεται η εμβληματική τσάντα Dior Book Tote

Το δημιούργημα της Μαρία Γκράτσια Κιούρι που απαιτεί περισσότερες από 37 εργατοώρες και 1,5 εκατομμύρια βελονιές

Η νέα πρόταση, που έφερε η Μαρία Γκράτσια Κιούρι στην κολεξιόν Cruise 2019 του οίκου Dior, έρχεται κατευθείαν από τη Γαλλία και είναι το Toile de Jouy. Πρόκειται για ένα μοτίβο, που έχει τις ρίζες του στον 18ο αιώνα και αποτελείται από ένα λευκό ή μπεζ φόντο, πάνω στο οποίο αναπαριστούνται βουκολικές μονόχρωμες σκηνές, όπως λουλούδια, αγρότες και γαϊδουράκια, που επαναλαμβάνονται σε μία περίπλοκη σύνθεση.

01_sf_booktoteoblique_photos.jpg

02_sf_booktoteoblique_photos.jpg

Η Κιούρι κρατάει από το Toile de Jouy τις τεχνικές και τα χρώματα και «πετάει» τα βουκολικά στοιχεία βάζοντας στη θέση τους την άγρια φύση με σκηνές που περιλαμβάνουν τίγρεις, κροκόδειλους και καμηλοπαρδάλεις. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία συναντάμε και στην εκδοχή για το 2019 της must πλέον τσάντας του οίκου, Dior Book Tote.

Cruise 2019 Show - Savoir-Faire: Toile de Jouy

Την τσάντα – έργο τέχνης είδαμε για πρώτη φορά στα χέρια της Σάσα Πιβοβάροβα στο σόου του οίκου για την σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2018. Έκτοτε έγινε ανάρπαστη και απέκτησε μία τεράστια λίστα αναμονής, αφού όλες οι influencers ήθελαν να την κάνουν δική τους. Πηγή έμπνευσης για το πρώτο μοτίβο της Dior Book Tote αποτέλεσε ένα σχέδιο του Μαρκ Μποάν – σχεδιαστή του οίκου από το 1958 έως και το 1989, οπότε τον άφησε για τον Νόρμαν Χάρτνελ – από το 1967.

03_sf_booktoteoblique_photos.jpg

04_sf_booktoteoblique_photos.jpg

Κάθε τσάντα απαιτεί για τη δημιουργία της πάνω από 37 εργατοώρες και περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια βελονιές. Η κατασκευή κάθε Dior Book Tote με το ντεσέν Dior Oblique ξεκινάει από ένα οικογενειακό εργαστήριο στην Ιταλία, όπου οι ραπτομηχανές κεντάνε την γκρι βάση, τα μπεζ μοτίβα και στο τέλος τα σκούρα μπλε γράμματα, υπό την επίβλεψη των μοδιστρών. Στη συνέχεια και αφότου οι κλωστές που προεξέχουν κοπούν με λέιζερ, οι άκρες ράβονται ώστε να εξασφαλιστεί η ακρίβεια και η αντοχή.

kentriki2.jpg

06_sf_booktoteoblique_photos.jpg

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η κατασκευή συνεχίζεται στην Φλωρεντία στα ατελιέ του οίκου που ειδικεύονται στην διαχείριση του δέρματος. Εκεί  τοποθετούνται οι δύο λαβές στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της τσάντας, καθώς και το χρυσό κορδελάκι «Christian Dior Paris, Made in Italy» στο εσωτερικό της. Τελικό βήμα είναι η συναρμολόγηση των κεντρικών και πλαϊνών κομματιών της Dior Book Tote, για να ακολουθήσει ο ποιοτικός έλεγχος και η διανομή της στις μπουτίκ, από όπου μπορείτε να την αποκτήσετε για το ποσό των 2.100€.

Dior Oblique 'Dior Book Tote' Bag Savoir-Faire

07_sf_booktoteoblique_photos.jpg

08_sf_booktoteoblique_photos.jpg

09_sf_booktoteoblique_photos.jpg

10_sf_booktoteoblique_photos.jpg

11_sf_booktoteoblique_photos.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice