Visual Browsing

Ο άνθρωπος που φτιάχνει τα παπούτσια Toms είναι ένας σύγχρονος ήρωας

Εμφανίστηκε ως καλεσμένος στο The Tonight Show και τους συγκίνησε όλους

Το βράδυ της Τρίτης, ο ιδρυτής της TOMS, Blake Mycoskie ήταν ο καλεσμένος του παρουσιαστή Jimmy Fallon στο θρυλικό The Tonight Show. 

«Πριν 12 χρόνια ήμουν σε ταξίδι στην Αργεντινή. Είδα πολλά παιδιά χωρίς παπούτσια και ήθελα να κάνω κάτι να τα βοηθήσω και σκέφτηκα "Μήπως να ξεκινούσαμε μια εταιρεία παπουτσιών και κάθε φορά που πουλάμε ένα ζευγάρι παπούτσια να χαρίζουμε άλλο ένα;" Ένα για ένα. Είναι μια πολύ απλή ιδέα. Σήμερα έχουμε δώσει σε 86 εκατ. παιδιά από ένα ζευγάρι παπούτσια», ανέφερε σχετικά με την ίδρυση της εταιρείας του.

Ο ακτιβιστής και εμπνευστής του πιο κοινωνικού brand στη μόδα, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη εταιρική δωρεά που έχει γίνει ποτέ από εταιρία στις ΗΠΑ, μεγέθους 5εκ. δολαρίων, για το τέλος της ένοπλης βίας στην Αμερική. 

Φανερά συγκινημένος είπε: «Πριν 12 ημέρες έπεσαν οι πυροβολισμοί στο Thousand Oaks. Η γυναίκα μου με κάλεσε τρομαγμένη και μου είπε "δεν πάω το γιο μας στο σχολείο σήμερα. Αυτό συνέβη δύο εβδομάδες πριν σε μια συναγωγή, σε ένα yoga studio. Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για αυτό". Κλείσαμε το τηλέφωνο και ήμουν συναισθηματικά πολύ φορτισμένος. Καθόμουν σιωπηλός και σκεφτόμουν και είπα "ξέρεις κάτι; Θα κάνουμε εμείς κάτι για αυτό". Σήμερα λοιπόν ανακοινώνουμε ότι θα εξελίξουμε το μοντέλο δωρεών μας. Επομένως, η Toms όχι μόνο θα συνεχίσει να δίνει ζευγάρια παπούτσια αλλά θα προσφέρουμε και αξιοσέβαστους πόρους στους σκοπούς και τα πιο σημαντικά ζητήματα της εποχής μας. Θα ξεκινήσουμε δίνοντας 5 εκατ. δολάρια στους καταπληκτικούς οργανισμούς που αγωνίζονται καθημερινά για να τερματίσουν την ένοπλη βία. Κι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ από εταιρία στις ΗΠΑ για αυτό το σκοπό».

Σχετικα
Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου γεννιέται ο παρουσιαστής Τζίμι Φάλον
Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου γεννιέται ο παρουσιαστής Τζίμι Φάλον

Επιπλέον, από τις 21 Νοεμβρίου, μπαίνοντας στο toms.com μπορεί κανείς μέσα από μια συμβολική καρτ ποστάλ να συμμετάσχει με το όνομα του στη στήριξη του Universal Background Checks νομοσχεδίου.

«Μπορούμε να δώσουμε χρήματα και ελπίζουμε οι άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε Αμερικανό να δράσει. Γι' αυτό αναπτύξαμε μια τεχνολογία, τις τελευταίες 4 ημέρες, την οποία θα βρείτε στο toms.com. Μπορείς να μπεις και σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα μπορείς να στείλεις μια πραγματική καρτ ποστάλ στον πολιτικό αντιπρόσωπό σου γράφοντας την διεύθυνσή σου μέσα. Η καρτ ποστάλ θα πάει στον αντιπρόσωπο πιέζοντάς τον να κάνει ένα πράγμα: να ψηφίσει υπέρ του Universal Background Checks* νομοσχεδίου. Αν το κάνουμε όλοι, το Κογκρέσο θα ακούσει», ανέφερε ο Blake Mycoskie.


*Το universal background check επιβάλει έναν υψηλού επιπέδου έλεγχο κάθε φορά που πωλείται ένα όπλο. Συμπεριλαμβανομένου των online και απευθείας αγορών.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5