Ο Μάρκελλος Νύκτας ξαναχτυπά!

Με εντυπωσιακή, γιαπωνεζουά επίδειξη μόδας!

Η τελευταία επίδειξη του Μάρκελλου Νύκτα ήτανε γεγονός στο χώρο της ελληνικής μόδας: έγινε στο πολύ όμορφο «B for Boutique Hotel», με πολύ όμορφα αγόρια και κορίτσια, που φορούσαν τα επίσης πολύ όμορφα ρούχα της πρόσφατης συλλογής του.

thumbnail_7.jpg

thumbnail_8.jpg

Ο Μάρκελλος είναι ιδιόρρυθμος και λίγα λέμε, και ποτέ δεν κάνει μισές δουλειές, οπότε το σώου είχε τίτλο «Pearl Harbor» και περιλάμβανε… σχεδόν όλα όσα έρχονται στο νου σας όταν ακούτε «Pearl Harbor», χωρίς το δράμα. Δηλαδή μεταξωτά γιαπωνέζικα κιμονό, ορίτζιναλ, κεντημένα με την παραδοσιακή γιαπωνέζικη τεχνική της γκέισας, λες και τα φορούσε μέχρι χθες η Μαντάμ Μπατερφλάυ. Η οποία είχε ρόλο στο σώου, μια και αποτελεί σύμβολο, διεθνώς, της πιο αισθησιακής πλευράς της γιαπωνέζικης κουλτούρας.

thumbnail_1.jpg

thumbnail_3.jpg

Ένα φόρεμα ραμμένο από αλεξίπτωτο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, λουλούδια Ικεμπάνα, Απω-Ανατολίτικες εικόνες και εξωτισμός, ήταν τα χαρακτηριστικά του σώου… του οποίου art director ήταν ο Μιχάλης Πάντος και εμπνευστής, σχεδιαστής, δημιουργός και γενικότερη φλόγα πίσω από το μετάξι, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ο Μάρκελλος Νύκτας.

5.jpg

thumbnail_2.jpg

thumbnail_4.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice