Αυτή η ταινία δείχνει πώς το online shopping μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη

Αυτή η ταινία δείχνει πώς το online shopping μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη

Και τώρα κάτι που αξίζει την προσοχή μας
  • A-
  • A+

Είναι πασιφανές πως ο τρόπος που ψωνίζουμε έχει αλλάξει σε ένα μεγάλο ποσοστό μέσα στην τελευταία δεκαετία. Εκατομμύρια καταναλωτές παγκοσμίως έχουν αντικαταστήσει την διαδικασία του «βγαίνω για ψώνια» με το online shopping, από την άνεση του σπιτιού τους και με την ευκολία ενός κλικ. Καλύτερες τιμές, μεγαλύτερη ποικιλία και πρόσβαση σε μάρκες που δεν μπορεί κανείς να έχει στην χώρα του είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που, κυρίως οι νεότερες γενιές, φαίνεται πως προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους μέσω ίντερνετ.

Όμως μέσα στα μεγάλα μειονεκτήματα του online shopping (εκτός του ότι μπορεί να παραγγείλεις φόρεμα και να παραλάβεις απόχη) είναι και η μεγάλη επιβάρυνση που αποφέρει στον πλανήτη. Ένα νέο φιλμ μικρού μήκους μόλις κυκλοφόρησε για να μας το υπενθυμίσει.

Σύμφωνα με πρόσφατες οικονομικές έρευνες της τράπεζας Barclays, το 47% των ρούχων που αγοράζονται online καταλήγουν να επιστρέφονται στον αγοραστή, δημιουργώντας έτσι το αστρονομικό ποσό – «φάντασμα» των εφτά δισεκατομυρίων λιρών ετησίως.

Πραγματικά, πόσες φορές έχουμε πέσει θύμα της ίδιας μας της βουλιμίας σε περίοδο εκπτώσεων ή προσφορών αγοράζοντας πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά, μόνο και μόνο για να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα λουσμένοι στον κρύο ιδρώτα; Ή δοκιμάζουμε ό,τι έχουμε αγοράσει, αποφασίζουμε πως δεν μας αρέσει και τελικά το στέλνουμε πίσω;

Οι επιστροφές ρούχων λοιπόν συμμετέχουν ενεργά στην ήδη τρομακτική ποσότητα ρύπανσης του περιβάλλοντος για την οποία ευθύνεται η βιομηχανία της μόδας.

Η οργάνωση Fashion Revolution συνεργάστηκε με την εταιρία παραγωγής Fledge.tv για την κυκλοφορία μίας νέας καμπάνιας με τίτλο Highway Fitting και σκοπό όχι μόνο να ενημερώσει τους καταναλωτές για το πρόβλημα αλλά και να διδάξει νέους τρόπους ώστε να μειώσουμε αισθητά την μόλυνση του πλανήτη.

Μπορείς να παρακολουθήσεις την ταινία μικρού μήκους και στην συνέχεια να επισκεφτείς την ιστοσελίδα τους για να μάθεις περισσότερα για το κίνημα.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ellie G είναι το beauty model της Gucci κι έχει σύνδρομο Ντάουν
Η Ellie G είναι το beauty model της Gucci
Back to top